00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Mariana Săllăgean, Beniamin Urs, Horia Adrian Ungur. Titlul emisiunii: Ce decizii au luat liderii coaliţiei PSD-ALDE? (reluare) 01.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Scriitorii de expresie maghiară din Carei sunt mai cunoscuţi în Ungaria. 02.25 Ne Cheamă Natura 03.25 Portret de artist 04.15 Concert Samus Quit Art - la Poesis 05.20 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Sînziana Cristea. Titlul emisiuni: Sînziana Cristea 4420 raport la de zile. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Viorel Verzeş. Titlul emisiuni: Cât de sigur e sistemul de pensii de stat?(reluare) 09.00 La Psiholog 09.30 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Ziua pomiculturii sărbătorită la Săuca. 10.30 Religie cu Eva Laczko, invitaţi: Pallai Bela, Roman Janos. Titlul emisiunii: Retrospectiva vizitei papale. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Mariana Săllăgean, Beniamin Urs, Horia Adrian Ungur. Titlul emisiunii: Ce decizii au luat liderii coaliţiei PSD-ALDE? (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Acţiuni cu tânăra generaţie în scop ecologic. 14.10 Teleshopping 14.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitat: Georgiana Marina. 15.40 Prieteni necuvântători cu Alina Blejan, invitat: Zoltan Szabo, dresor de câini. 16.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Scriitorii de expresie maghiară din Carei sunt mai cunoscuţi în Ungaria. 17.20 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Gheorghe Sabău. Titlul emisiunii: Box în weekend: Cupa Voinţa – memorial Timofie Pogăciaş şi Liviu Gheţe. 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă. 18.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 23.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Sînziana Cristea. Titlul emisiuni: Sînziana Cristea 4420 raport la de zile. 25.06.2019

Spitalul Judeţean aduce lămuriri în cazul pacientei cu un ac în burtă

Scris de Mihai Sălceanu, 07 iunie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Spital judetean UPU

Spital judetean UPU

În urma apariţiei în cotidianul Informaţia Zilei, în data de 5 mai, şi pe site-ul nostru a articolului ”Pacientă la UPU, trimisă în altă parte din lipsa unui chirurg”,

articol care conţine detalii legate de cazul unei paciente care s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe, conducerea Spitalului Judeţean satu Mare ne-a trimis urm[toarele precizări. 

„Pacienta B.M.  în vârstă de 20 de ani s-a prezentat la UPU în data de 02.06.2019. Conform fişei întocmite, a intrat în UPU la ora 13.30 şi a plecat la ora 14.40 (deci nu după 2 ore) interval în care, după consult, a efectuat şi o radiografie. În urma radiografiei s-a pus în evidenţă un ”corp străin radioopac, de 5 mm, situat în părţile moi adiacente aripei ilace stângi”.  

 Având în vedere că acest caz nu putea fiind considerat o urgenţă majoră, i s-a recomadat pacientei să se interneze, prin Ambulatoriul de Specialitate, în cadrul secţiei Chirurgie Plastică. Pacienta a refuzat afirmând că va pleca la un spital din Baia Mare pentru a fi tratată acolo.

În data de 06.06.2019 după ce a fost la un cabinet medical din Baia Mare, unde nu i s-a extras corpul străin, pacienta a ajuns din nou la SJU Satu Mare fiind internată în secţia de Chirurgie Plastică. În aceiaşi zi i s-a extras corpul străin iar cîteva ore mai târziu a fost externată pentru ca pacienta să se poată prezenta la examenul de Bacalaureat. 

Mai menţionăm că  expresia din titlu, ”lipsa unui chirurg” este una falsă, fără conţinut. În cadrul SJU Satu Mare îşi desfăşoară activitatea mai mulţi medici chirurgi iar garda de pe secţie este asigurată de doi medici de specialitate. Iar în momentul prezentării în cadrul UPU, cei doi medici de gardă de la secţia Chirugie se aflau în Blocul Operator unde efectuau o intervenţie.

Pe viitor, pentru a evita confuziile şi pentru o corectă informare a opiniei publice, vă rugăm să contactaţi departamentul de comunicare al Spitalului Judeţean.”

Abonează-te acum Online!
  1. Puie Monta a spus: 09 iunie 2019, ora 10:35

    Chiar asa !!De ce nu verificati intai de toate,si doar dupa aia sa ”dati la geoale” ???

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.