17.09.2019 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 04.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat:Nicolae Bondici. Titlul emisiunii:Învătătorul rămâne luminătorul satului. 05.00 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia. 06.00 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiuni:O echipă de specialişti în protecţia mediului, în vizită de studii. mediului mediului,în 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 10.00 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Cultura de Lavandă. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Înălţarea Sf.Cruci – Paznic Împărătesc 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 14.00 Agenda publică cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Panait, Mariana Sălageanu, Nagy Otto Titlul emisiunii: Educaţia, la un nou început.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 16.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat:Ştefan Szilagy. Titlul emisiunii:Radiografia campionatelor judeţene la fotbal. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiunii:Cum controlăm furia. 18.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare)

Spitalul Judeţean aduce lămuriri în cazul pacientei cu un ac în burtă

Scris de Mihai Sălceanu, 07 iunie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Spital judetean UPU

Spital judetean UPU

În urma apariţiei în cotidianul Informaţia Zilei, în data de 5 mai, şi pe site-ul nostru a articolului ”Pacientă la UPU, trimisă în altă parte din lipsa unui chirurg”,

articol care conţine detalii legate de cazul unei paciente care s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe, conducerea Spitalului Judeţean satu Mare ne-a trimis urm[toarele precizări. 

„Pacienta B.M.  în vârstă de 20 de ani s-a prezentat la UPU în data de 02.06.2019. Conform fişei întocmite, a intrat în UPU la ora 13.30 şi a plecat la ora 14.40 (deci nu după 2 ore) interval în care, după consult, a efectuat şi o radiografie. În urma radiografiei s-a pus în evidenţă un ”corp străin radioopac, de 5 mm, situat în părţile moi adiacente aripei ilace stângi”.  

 Având în vedere că acest caz nu putea fiind considerat o urgenţă majoră, i s-a recomadat pacientei să se interneze, prin Ambulatoriul de Specialitate, în cadrul secţiei Chirurgie Plastică. Pacienta a refuzat afirmând că va pleca la un spital din Baia Mare pentru a fi tratată acolo.

În data de 06.06.2019 după ce a fost la un cabinet medical din Baia Mare, unde nu i s-a extras corpul străin, pacienta a ajuns din nou la SJU Satu Mare fiind internată în secţia de Chirurgie Plastică. În aceiaşi zi i s-a extras corpul străin iar cîteva ore mai târziu a fost externată pentru ca pacienta să se poată prezenta la examenul de Bacalaureat. 

Mai menţionăm că  expresia din titlu, ”lipsa unui chirurg” este una falsă, fără conţinut. În cadrul SJU Satu Mare îşi desfăşoară activitatea mai mulţi medici chirurgi iar garda de pe secţie este asigurată de doi medici de specialitate. Iar în momentul prezentării în cadrul UPU, cei doi medici de gardă de la secţia Chirugie se aflau în Blocul Operator unde efectuau o intervenţie.

Pe viitor, pentru a evita confuziile şi pentru o corectă informare a opiniei publice, vă rugăm să contactaţi departamentul de comunicare al Spitalului Judeţean.”

Abonează-te acum Online!
  1. Puie Monta a spus: 09 iunie 2019, ora 10:35

    Chiar asa !!De ce nu verificati intai de toate,si doar dupa aia sa ”dati la geoale” ???

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.