01.04.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați: Ovidiu Mureșan, Ciprian Costea, Lorand Turos. Titlul emisiunii: Cum se dau banii pentru șomaj tehnic.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audiențe în Direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Silaghi Daniela. Titlul emisiunii: Cum depășim stresul provocat de izolarea la domiciliu? (reluare) 03.30 Sport 04.45 Portret de artist, invitat: Maria Carmen Sas. 05.50 Cultură cu Laczko Eva. Titlul emisiunii: O jumătate de secol de teatru la Satu Mare. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați: Ovidiu Mureșan, Ciprian Costea, Lorand Turos. Titlul emisiunii: Cum se dau banii pentru șomaj tehnic.(reluare) 09.30 Info Studio cu Mihai Sălceanu, invitat: Tiberiu Markos. Titlul emisiunii: Cât de afectate sunt firmele de pandemia de Coronavirus? 10.30 Cultură cu Ioana Vladimirescu 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audiențe în Direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Silaghi Daniela. Titlul emisiunii: Cum depășim stresul provocat de izolarea la domiciliu? (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați: Ovidiu Mureșan, Ciprian Costea, Lorand Turos. Titlul emisiunii: Cum se dau banii pentru șomaj tehnic.(reluare) 15.30 Teleshopping 15.45 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ioana Zaharia. Titlul emisiunii: Obiective versus fantezii. 16.25 Concert Sinfonic la Filarmonica Dinu Lipatii din Satu Mare. 18.00 Audiențe în direct cu Ioan Anițaș (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audiențe în direct cu Ioan Anițaș (reluare)

Speriaţi de coronavirus, canadienii vor să boicoteze Jocurile Olimpice Australia şi alte federaţii cer amânarea ediţiei 2020

Scris de Constantin Demian, 23 martie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Canada este prima ţară care anunţă că intenționează să boicoteze Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo dacă această competiţie va avea loc în intervalul prevăzut, 24 iulie – 9 august 2020.

Comitetul Olimpic Canadian le-a cerut în scris organizatorilor Jocurilor Olimpice şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii să amâne cu un an această competiție din cauza pandemiei de CORONAVIRUS, care a ucis aproape 15.000 de oameni în lume şi a îmbolnăvit peste 300.000 de persoane.
Comitetul Olimpic Canadian consideră că sportivii trebuie acum să acorde prioritate propriei lor sănătăţi, a celor din jurul lor, în special familiile lor.

O poziție aproape identică are și Comitetul Olimpic Australian (AOC) care a precizat că sportivii ar trebui să se pregătească pentru amânarea cu un an a jocurilor.

Alte federații, cum ar fi cele de atletism şi nataţie din SUA, de atletism din Spania, au cerut amânarea JO.

Comitetul Internaţional Olimpic a anunţat că va decide în cel mult patru săptămâni dacă va amâna JO de la Tokyo, în contextul problemelor cauzate de pandemia de CORONAVIRUS.

”Toţi cei implicaţi am început discuţii detaliate pentru a completa evaluarea noastră cu privire la evoluţia rapidă a situaţiei sanitare în întreaga lume şi impactul acesteia asupra Jocurilor Olimpice, inclusiv un scenariu de amânare. Muncim din greu şi suntem încrezători că discuţiile vor fi finalizate în următoarele patru săptămâni”, a precizat Thomas Bach, preşedintele CIO.

Între scenariile analizate se numără şi posibilitatea ca JO să se desfăşoare fără spectatori. Sunt luate în calcul şi amânări de un an sau doi ani. Mai mulţi membri ai Comitetului de organizare speră însă că jocurile se vor putea ţine cu o întârziere de o lună, o lună şi jumătate.

Dacă vor fi amânate, sau anulate, nu ar fi o premieră în istoria Jocurilor Olimpice. Edițiile din 1916, 1940 și 1944 au fost amânate, de fapt anulate, din cauza celor două războaie mondiale.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.