Spectacolul aniversar împreună cu lansarea cărţii "Ana Holdiş Pop – o viaţă de cânt şi dor" au avut un mare succes de public | Informaţia Zilei

Spectacolul aniversar împreună cu lansarea cărţii “Ana Holdiş Pop – o viaţă de cânt şi dor” au avut un mare succes de public

Scris de I. Z., 05 noiembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Pentru întreaga sa carieră şi viaţă pusă în slujba cântecului popular românesc, artista a primit şi diplome de excelenţă din partea Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare şi a Şcolii de Arte

Regal folcloric în toată puterea cuvântului duminică după-masă la Casa de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare. Nume mari ale folclorului popular românesc, prieteni de suflet ai solistei de muzică populară din peisajul folcloric sătmărean Ana Holdiş Pop au urcat pe scena instituţiei de cultură pentru a-i fi alături la ceas aniversar.

În organizarea Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, în parteneriat cu Consiliul Judeţean, Asociaţia “Prietenii Şcolii din Lucăceni”, Hora TV, Informaţia TV şi Informaţia Zilei, în 3 noiembrie a avut loc Concertul aniversar “Ana Holdiş Pop – 40 de ani de cântec”. O sală plină, un public minunat venit să se bucure de cântec, să sărbătorească alături de Ana Holdiş Pop şi invitaţii săi cei 40 de ani de carieră artistică pe care îi împlineşte artista.

Toţi ani frumoşi şi roditori, pe cărarea muzicii populare de la care nu s-a abătut nici măcar pentru o clipă. Spectacolul folcloric a adus în faţa publicului interpreţi cu care Ana Holdiş Pop are strânse legături de prietenie. Un spectacol la superlativ asigurat de artişti şi de un acompaniament pe măsură ce poartă semnătura maestrului profesor Liviu Buţiu, dirijor al Orchestrei “Rapsodia Bihoreană”.

Programul artistic a fost conturat în jurul momentului aniversar

Publicul prezent la eveniment s-a bucurat de o călătorie pe tărâmurile mirifice ale tradiţiilor româneşti. Programul artistic a fost conturat în jurul momentului aniversar, interpreta Ana Holdiş Pop cântând în premieră melodii populare de pe cel mai nou album muzical, “Cânt la lume că mi-i dragă”, lansat cu prilejul concertului de duminică.

Totodată, a avut loc prezentarea şi lansarea volumului “Ana Holdiş Pop – o viaţă de cânt şi dor” scris de Ioana Vladimirescu. Volumul deschide colecţia „Personalităţi sătmărene” a editurii Solstiţiu. Cartea a fost prezentată de Robert Laszlo şi Felician Pop în cuvinte elogioase.
Cu fiecare intrare în scenă, publicul a răsplătit-o pe sărbătorita Ana Holdiş Pop nu doar cu aplauze, ci şi cu zeci de buchete de flori.

Pentru întreaga sa carieră, viaţă pusă în slujba cântecului popular românesc, artista a primit şi diplome de excelenţă din partea Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare şi a Şcolii de Arte.

Artişti şi ansambluri la sărbătoare

Aşa cum notam în rândurile de mai sus, spectacolul a fost unul la superlativ. Cântăreaţa Zonei de Codru Ana Holdiş Pop a avut alături Taraful, respectiv Ansamblul folcloric “Ceatăra” din Carei, condus cu dăruire de profesorul Adrian Paşca, cinci tineri pe care i-a ajutat la începutul lor pe cărarea cântecului popular, Florin Borobei, Aniela Tegzeş, Vlad Jurchiş, Laura Bakk şi Georgiana Marina. Aceşti cinci tineri solişti s-au prezentat de foarte multe ori în concursuri şi festivaluri cu un cântec ce poartă semnătura Anei Holdiş Pop, “Pe culmea Hagăului”. De pe meleagurile Codrului, al cărui freamăt publicul l-a simţit din prima clipă, în momentele următoare călătoria a ajuns în Ţara Oaşului, invitate fiind Maria Petca Poptean şi Maria Tripon, şi pe meleagurile portului, obiceiurilor şi tradiţiilor din Ucraina, prin glasul lui Mihai Papariga. În aplauzele spectatorilor au evoluat apoi artistele Hermina Marc Iluţi, mesager al cântecului tradiţional din Ţara Chioarului, Maramureş, Rafila Bărbos – ambasador al spiritualităţii şi mesager al pricesnelor – şi Radu Ciordaş, apreciat pentru buna dispoziţie ce o insuflă mereu publicului şi repertoriul său bogat în melodii populare autentice.

Regalul folcloric prilejuit de aniversarea celor 40 de ani de carieră artistică a adus pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Ansamblul folcloric al Judeţului “Doruri sătmărene”, ansamblu al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare – coregraf Marian Sima, şi Ansamblul folcloric “Tradiţii maramureşene” din Baia Mare, coordonat de coregrafa Amalia Mureşan.

Nume mari ale folclorului românesc au oferit un spectacol de zile mari: Anghelina Timiş Lungu, o mare culegătoare de folclor ce a cutreierat zeci de ani la rând toată regiunea Maramureşului, Andrei şi Ştefan Petreuş, Mariana Stănescu Verman – una din vocile de aur ale judeţului Bihor, Vasile Coca, artistul ce cântă Sălajul şi care trăieşte pentru a transmite generaţiilor ce vin moşteniri de la străbunii noştri, binecunoscutul Petrică Mureşan cu melodii populare de pe Valea Someşului şi una dintre cele mai apreciate cântăreţe de muzică populară din ţara noastră, venită din Codrii Sălajului, cu o energie extraordinară care îşi pune amprenta pe sufletul ascultătorului – Sava Negrean Brudaşcu.

Aşa cum notam, a fost un spectacol de zile mari la finalul căruia atât artiştii cât şi publicul spectator au cântat împreună tradiţionalul “La Mulţi Ani!” pentru sărbătorita Ana Holdiş Pop.

Abonează-te acum Online!
  1. Prof.Ioan Sabau a spus: 07 noiembrie 2019, ora 12:54

    Din pacate sunt bolnav(AVC) si n-am fost prezent la marele EVENIMENT,am dorit f.mult sa fiu acolo ,este mama fostelor mele eleve la C.Brancoveanu,ii doresc multa,multa sanatate si SINCERE FELICITARI,multi ani mai departe sa aiba SUCCES DEOSEBIT !!!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517