Spectacol caritabil la Filarmonica Dinu Lipatti organizat de structurile MAI

Scris de I. Z., 30 noiembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Sala Filarmonicii Dinu Lipatti din Satu Mare a găzduit în cursul serii de marţi cea de-a treia ediţie a spectacolului caritabil Uniţi în fapte bune.

Peste 400 de poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră şi de penitenciare, militari din cadrul structurilor M.Ap.N, şi ai altor structuri ale sistemului Naţional de Ordine şi Siguranţă Publică au participat la spectacolul caritabil organizat la nivelul judeţului Satu Mare.

Născut în contextul aniversării a 100 de ani de Românie, spectacolul a pornit în anul 2018, de la ideea comandanţilor de arme ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne de a onora uniforma miliară prin activităţi care ies din sfera cotidiană a atribuţiilor acestor structuri.

În final, s-a decis organizarea unui spectacol caritabil, fapt care a oferit posibilitatea organizatorilor de a-şi uni forţele nu doar pentru îndeplinirea misiunilor, ci şi pentru a fi uniţi în ajutorarea celor de lângă noi, iar motto ul spectacolului a venit de la sine: Uniţi în fapte bune!

Organizatorii spectacolului Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare, cu sprijinul necondiţionat al colegilor de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Someş Satu Mare, ai celor de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, ai celor de la Penitenciarul Satu Mare, ai celor de la Direcţia de Telecomunicaţii Speciale, ai celor de la Direcţia Judeţeană de Informaţii Satu Mare şi ai colegilor din cadrul Ministerului Apărării Naţionale au pregătit pentru invitaţi un spectacol de cântec românesc de înaltă ţinută.

Pe scenă au evoluat membrii Ansamblului Viţă de iederă coordonaţi de către serg. maj. Ionuţ Rotar din cadrul IJJ Satu Mare, agent şef principal de Poliţie Lucian Pop din cadrul IPJ Satu Mare, serg. maj. Bianca Timiş din cadrul ISU Satu Mare şi plt. adj. şef Sorin Buc din cadrul IJJ Satu Mare.

Au urcat pe scenă apoi copiii Centrului de zi Sfânta Tatiana conduşi de către doamna Marinela Panait – coordonatoarea centrului, care au oferit celor prezenţi un mic dar muzical.

Finalul spectacolului a aparţinut corului format din cadre militare şi poliţişti din cadrul tuturor structurilor implicate în organizarea concertului, care sub conducerea preotului militar Cristian Silaghi a încântat audienţa cu o suită de cântece patriotice şi un buchet de colinde.

Generoasele donaţii ale colegilor noştri au fost direcţionate pentru sprijinirea Proiectului educaţional al Centrului de zi Sfânta Tatiana.

Am reuşit astfel să aducem o contribuţie în folosul copiilor proveniţi din medii defavorizate şi să punem o cărămidă la fundaţia pe care se va înălţa educaţia copiilor.

Sursa: preot Cristian Silaghi

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517