Image 1
Image 2

Specialiştii canadieni prezintă modul în care vor lichida incendiul din Moftin

Specialistii canadieni prezinta modul in care vor lichida incendiul din Moftin
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Specialistii canadieni prezinta modul in care vor lichida incendiul din Moftin
Specialistii canadieni prezinta modul in care vor lichida incendiul din Moftin

În localitate există gaz cât pentru a rade jumătate de județ

În contextul gestionării situaţiei de urgenţă generate de incendiul produs la sonda de gaz din localitatea Moftinu Mare, ieri, 20 decembrie au fost organizate atât o şedintă de lucru cu toţi factorii implicaţi, cât şi o conferinţă de presă.

În cadrul şedinţei de lucru discuţiile au fost purtate între specialiştii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, specialiştii canadieni şi secretarul de stat pentru situaţii de urgenţă, Raed Arafat pentru informarea conducerii Ministerului şi a Guvernului privind acţiunile desfăşurate până în acest moment.

În cursul dimineţii de ieri echipa de specialişti din cadrul Inspectoratului General pentru situaţii de Urgenţă şi echipa de experţi în controlarea şi asigurarea sondelor, au desfăşurat activităţi de recunoaştere a zonei.

Primele măsuri luate au fost cele de identificare a tuturor surselor de apă din proximitatea amplasamentului sondei, pentru asigurarea continuității acțiunilor de stingere la momentul stabilit, respectiv de identificare a modalităților de eliberare a puțului sondei de resturile rămase după prăbușirea turnului acesteia și degajarea tuturor materialelor care ar putea împiedica accesul forțelor de intervenție în apropierea focarului.

“­În cursul zilei de astăzi, împreună cu specialiştii canadieni şi cu conducerea operatorului economic am avut o vizită în sit şi am analizat implicaţiile pe care le-a avut incendiul asupra sondei precum şi posibilităţile de intervenţie care vor urma în perioada următoare.

Din punct de vedere operaţional începând din acestă dimineaţă la locul incidentului a fost operaţionalizat punctul de comandă mobil al ISU Maramureş, astfel încât să avem legătura cu toate autorităţile interesate care concură la gestionarea acestei situaţii”, a explicat inspectorul general, col. Daniel Dragne.

Specialiștii prezenți la conferința din 20 decembrie au explicat că intervenţia necesită timp, răbdare şi atenţie pentru ca totul să decurgă fără alte incidente.

 

Continuarea o puteți citi în ediția tipărită din data de 21 decembrie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with