Sorin Faur, după greva de la Electrolux: am cerut 585 lei, am câştigat 833 lei

Scris de Mihai Sălceanu, 12 mai 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

După aproape 10 săptămâni, 49 de zile lucrătoare, greva de la Electrolux s-a încheiatjoi, 9 mai. Despre acest lucru am scris pe larg în ediţia de vineri a ziarului nostru. Adăugăm de această dată o concluzie a liderului de sindicat CartelAlfa Satu Mare şi a sindicatului Liber Samus, Sorin Faur:

„Referitor la scrisoarea conducerii Electrolux, observăm încă odată că se minimalizează câştigurile din timpul grevei. Conform acordului încheiat astăzi (9 mai) pentru majoritatea muncitorilor din producţie, la o prezenţă de 100%, un muncitor de grilă a 3- a câştigă în plus cu 833 RON brut, e adevărat că în două tranşe, jumătate de la 01.05.2019, iar cealaltă jumătate peste 8 luni, de la 01.01.2020. Dacă vreţi pe procente, este vorba de o creştere de 27% a veniturilor muncitorilor. Să nu uităm că cererea noastră a fost de 585 RON brut. Mai mult, condiţiile de acordare a bonusului de prezenţă s-au schimbat radical, iar Contractul Colectiv de Muncă a rămas acelaşi. Comparând cu oferta iniţială de 330 de lei brut la intrarea în grevă, cu un bonus diminuat total după 5 zile de absenţă, vă las pe fiecare să trageţi concluziile. În ce priveşte mulţumirile, ele trebuie îndreptate către grevişti, cei care au fost de acord cu încheierea grevei dând dovadă de o înţelepciune şi maturitate extraordinară.”

Iată şi o parte din comunicatul trimis de conducerea Electrolux: “După săptămâni de discuţii, negocieri şi eforturi de a ajunge la un acord comun în mod paşnic, sindicaliştii au acceptat ultima ofertă propusă de Electrolux: un contract pe o perioadă de doi ani de zile aplicat începând cu 10 mai 201, un spor de 5.5% la salariul de bază brutşi un bonus de prezenţă de 200 lei/lună, pentru fiecare an contractual.”

Menţionăm că din motive obiective emisiunea la care au fost invitaţi liderii de sindicat Sorin Faur,RaduMatica şi Vasile Dârle a fost reprogramată pe săptămâna viitoare. Invitaţii postului Informaţia TV vor avea prilejul să evoce evenimentele importante din perioada grevei, negocierile, dar şi finalul mult aşteptat.

Abonează-te acum Online!
  1. Marian a spus: 13 mai 2019, ora 11:15

    Mare matematician esti mai dacule! :)) pentru cine faci totuşi aceste calcule? Oamenii işi vor da seama relativ repede ca ce spune Faur este corect, si ca tu nu esti decat semanator de buruien,i care sa impiedice sperantele oamenilor sa creasca! Nu esti dac ci doar un imbârligator fără bun simţ!

  2. Dac Bulibas a spus: 13 mai 2019, ora 09:42

    Situatie cosmetizata a la Faur Sorinel in vederea colorarii esecului total la care a participat din plin !. Nu se lauda desteptul/ratangiul ca cei 833 lei la care face referire sunt luati pe an sau lunar poate sunt luati pe an si nu lunar. El a cerut 2 lei in plus pe ora la salar ceea ce inseamna 176×2=352 lei lunar in plus. Daca impart 833 la 12 obtin 69,41 lei marire pe luna cam cat a zis Blomer. Daca fostii grevisti sunt multumiti de cele obtinute atunci e foarte bine indiferent ce ne comunica Sorinel. Greva a fost un esec total !….Blomer nu le-a dat mai mult decat cat a promis la inceput ( parca +5% la salar… ). Restul sunt povesti amusinatoare.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517