Sondaj: Veţi merge pe terase în starea de alertă? | Informaţia Zilei

Sondaj: Veţi merge pe terase în starea de alertă?

Update: România a intrat în stare de alertă din 15 mai 2020. În documentul privind noile măsuri se precizează că este interzisă deschiderea teraselor. Terasele s-ar putea deschide în starea de alertă din luna iunie. Asta pentru că măsurile de relaxare se iau treptat, din două în două săptămâni, conform celor declarate de autorităţi.

Deputaţii au aprobat miercuri seara, 13 mai, legea care prevede măsurile dispuse în perioada stării de alertă, după ore întregi de dezbateri şi dispute. Parlamentarii au adus mai multe modificări.

Conform actului normativ, în perioada stării de alertă, autorităţile pot impune carantina şi izolarea, pot restrânge sau interzice circulaţia persoanelor şi a vehiculelor şi pot interzice organizarea de concerte, mitinguri sau procesiuni.

De asemenea, legea prevede că pot fi deschise mall-urile mici şi terasele. Cetăţenii sunt obligaţi să poarte mască de protecţie în spaţiile publice închise, magazine şi în transportul public în comun, iar sancţiunile ajung de la 500 de lei la 2.500 de lei. Legea va intra în vigoare abia la începutul săptămânii viitoare.

Legea a fost adoptată de Camera Deputaţilor, care este for decizional. Au fost 258 de voturi pentru, 26 împotrivă, 4 abţineri, iar 3 parlamentari nu au votat. Deputaţii au votat eliminarea amendamentului care prevede intrarea în vigoare a legii la momentul publicării în Monitorul Oficial. Astfel, legea intra în vigoare cel mai devreme luni. 

Întrebarea noastră este:

Veţi merge pe terase în starea de alertă?
Da
Nu
Vezi Rezultate
Abonează-te acum Online!
  1. Geo a spus: 14 mai 2020, ora 10:34

    Rog femeile să se abţină la acest sondaj. Doar părerile bărbaţilor contează.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345