Sunteţi de acord ca doar cei cu minim 10 clase să poată obţine carnet de conducere? | Informaţia Zilei

Sunteţi de acord ca doar cei cu minim 10 clase să poată obţine carnet de conducere?

Scris de I. Z., 06 ianuarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Codul Rutier vine cu o serie de schimbări în acest an, printre care şi obligativitatea de a absolvi 10 clase pentru a putea obţine carnetul de conducere, dar şi controale medicale mai dese pentru şoferi. Prevederile se aplică şi pentru circulaţia tractoarelor şi a altor maşini agricole pe drumurile publice.

De la 1 iulie 2020, persoanele care vor să aibă carnet de conducere trebuie să aibă absolvite cel puţin 10 clase. În plus, persoanele în vârstă care încă mai doresc să conducă pe drumurile publice vor fi obligate să facă mai des controlul medical.

Noile reglementări prevăd şi ca cei prinşi vorbind la telefon în timp ce se află la volan să poată fi sancţionaţi prin suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

Vă adresăm următoarea întrebare:

Sunteţi de acord ca doar cei cu minim 10 clase să poată obţine carnet de conducere?
Abonează-te acum Online!
 1. y a spus: 09 ianuarie 2020, ora 15:05

  @Sandokan, după cunoştinţele mele cele 10 clase în România sunt obligatorii! Iar pentru foarte multe accidente sunt responsabili exact analfabeţii care nu ştiu cum am primit permis, nu ştiu nici să citească, fac live pe facebook cu manele la maxim şi alte cele. Nu ar fi nevoie de astfel de iniţiative dacă posesorii umanoizi de permis de conducere cum urcă la volan se dezbracă din tot ce înseamnă comportament uman.

 2. Sandokan a spus: 09 ianuarie 2020, ora 08:57

  Fiecare cetatean are dreptul sa obtina un permis deconducere. Ziaristul I Z sa puna intrebarea: Cite clase trebuie sa ai sa fi hot , corupt , politician si milionar!

 3. Tibor a spus: 08 ianuarie 2020, ora 00:07

  Dar şi cei care acorda permisul sa aibă măcar o facultate!!!

 4. Babacu a spus: 07 ianuarie 2020, ora 13:08

  Bine zice @y, teoretic in Romania fiecare cetatean major ar trebui sa aiba 10 clase. Nu vad care e problema.

 5. Dac Bulibas a spus: 07 ianuarie 2020, ora 12:45

  Eu zic sa mearga animalele la vot ca beneficiaza de mai multa protectie si atentie decat romanul/romglezul platitor de taxe si impozite !. Dar cel sub 10 clase nu este om ?, incalcati dreptul la sanse egale pt. acesta ?, Discriminare curata !!! . Mare-i gradina Domnului !……Lege tampita dat de niste fascisti tampiti !. Cel sub 10 clase e bun doar sa munceasca si sa plateasca taxe si impozite acestui stat artificial ?…… Bine ca nu vreti sa le insemnati si cu o stea pe frunte, dar poate urmeaza…..

 6. Babacu a spus: 07 ianuarie 2020, ora 11:39

  Cum sa lasi pe cineva sa voteze la parlamentare daca respectivul nu stie nici macar cite Camere are Parlamentul Romaniei? Mai mult, cind ii intrebi cu cine vor vota la parlamentare ei iti raspund „cu dom’ primar”!

 7. Abel Cavaşi a spus: 07 ianuarie 2020, ora 11:07

  Dacă legile se fac după vot, nu-i de mirare că ţara asta are cele mai periculoase şosele din UE. Adică, dacă majoritatea vor avea mai puţin de 10 clase şi s-ar supune legea asta la vot, normal că ar câştiga cei cu mai puţin de 10 clase.

  Nu, dragilor, problema nu este aici! Problema este că, DEŞI AVEM LEGI, autorităţile nu fac tot posibilul ca acestea să fie respectate. Degeaba avem legi, dacă ele nu sunt respectate. Codul rutier este plin de legi care nu se respectă. Sunt pline şoselele de oameni cu facultate care conduc ca nişte bezmetici.

  Nu, dragilor, nu! Trebuie urmăriţi la sânge cei care nu respectă legile şi trebuie sancţionaţi drastic. Amenzile să fie usturătoare şi proporţionale cu venitul declarat la fisc. Oamenii care au bani mulţi îşi permit să plătească amenzile astea derizorii. Soluţii sunt, dar trebuie aduse la cunoştinţă şi trebuie aplicate.

 8. y a spus: 06 ianuarie 2020, ora 19:32

  Eu numai nu înţeleg pe cei care votează împotrivă. După cunoştiinţele mele „vagi” în ale învăţământului autohton în ţărişoara noastră minunată 10 clase sunt OBLIGATORII. Sau nu ştiu eu bine??? Deci care este de fapt problema celor care sunt împotrivă??? Vor înapoi în vârful copacului de unde au coborât cândva??? Întreb pentru un prieten.
  P.S. 10 clase numai atunci nu absolvi numai dacă nu vrei.

 9. horica a spus: 06 ianuarie 2020, ora 13:44

  eu as zice ca numai cei care au peste zece clase sa munceasca sa faca curatenie sa mature dupa cei cu facultati care arunca mizeria pe jos

 10. usu a spus: 06 ianuarie 2020, ora 13:35

  Subscriu la cele scrise de Babacu

 11. Babacu a spus: 06 ianuarie 2020, ora 11:48

  De acord. Eu as merge mai departe si as zice ca numai cine are 10 clase sa poata vota.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

 • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517