Image 1
Image 2

SONDAJ: Sunt prea mici salariile în Educaţie?

SONDAJ: Sunt prea mici salariile în Educaţie?
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Sindicatele din Educaţie – Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Federaţia Sindicatelor din Educaţie (FSE) „Spiru Haret” şi Federaţia Naţională Sindicală (FNS) „Alma Mater” – au anunţat că din 22 mai vor intra în grevă generală.

Potrivit rezultatelor referendumului făcut în rândul profesorilor din ţară, peste 70% au votat pentru grevă generală. O astfel de acţiune în Educaţie a mai avut loc în anul 1905. Cele trei mari sindicate din Educaţie au anunţat că cel mai indicat este ca elevii să stea acasă.

Salariul net al unui profesor debutant cu studii superioare de lungă durată este de circa 2.400 lei. Noile grile de salarizare propun un salariu net de 4.050 lei, condiţii în care Educaţia ar fi privită cu alţi ochi de tinerii absolvenţi.

Întrebarea noastră este:

Sorry, there are no polls available at the moment.

5 comentarii

  1. As avea si eu cateva ganduri ! Inainte de a cere si mergand pe linia egalitatii in drepturi si obligatii pentru toti, de ce cer doar pentru ei? Sa ceara atunci pentru toata lumea, ca doar nu sunt mai indrepatiti unii fata de altii ! Dar in primul rand privatii, ca doar ei sustin povara acestei tari ! Nu va-ti pus intrebarea, astia care tot cereti , ca niste copii tampiti , neinvatati cu vreo doua palme la timpul potrivit , DE UNDE SA VA DEA? sau DE CE SA PRIMITI VOI MAI MULT ca cel care sustine toata economia ?( sau asta este realitatea? o mama isi iubeste un copil mai mult, ca pe celalalt, stat Roman?) Seful meu are o vorba: atat este salariul ! Eu atat pot oferi , de nu-ti place, esti liberi sa pleci si sa-ti cauti un loc mai bine platit! Na ! Daca ar fi vreo 1000 directori din astia la scoli , nu repede v-ar trece prin gand sa tot cereti, dar cu asa directori, pusi pe functii dupa coloratura partidului de guvernamant ce sa astepti? Va-ti facut mancare de cacat, asta sa mancati! Voi credeti ca merge la infinit ca tara sa ia datorii straine pentru salarii , asta va exploda , poate doar la copii vostri , dar va exploda ! Vai si amar atunci de capul alora care o vor prinde! Si daca voi asta vreti nu sunteti altceva decat niste “persona non grata” egoista al acestei societati: nu se gandeste numai la el , nu la copii, nu la copii copiiilor lor ! Rusine sa va fie la toti, cei care sunteti pe partea neproductiva a baricadei !
    Si ca concluzie: de ce copii si parintii copiilor mici trebuie sa plateasca din nou pentru prostiile voastre? La asta va-ti gandit ca nu au unde trimite/ce face cu copii in acest timp? Caci ei trebuie sa lucreze , ca voi sa aveti acele salarii!!! Eu zic totusi mergeti le greve si manifestatii dupa programul scolar , din timpul vostru liber , de la ora 15 pana a doua dimineata la 8 , si tot asa pana va trece chefu de asemenea “nebunii”!

  2. Din pacate educaţia e la pământ. La salarii mici şi valoarea umană e pe măsura. Grosul viitorilor profesori se extrage din absolvenţii de facultate care nu-şi găsesc altceva de muncă, iar in lipsa de ceva concret aleg meseria se profesor ca sa nu moara de foame.
    Şi asta se vede in gradul de analfabetism funcţional care e ridicat atât in rândul elevilor (undeva la 40% după ultimele statistici) cat şi in rândul profesorilor. Rămâi năucit când vezi câţi profesori sunt bântuiţi de cele mai năstruşnice teorii ale conspiraţiei, care nu au un minim aparat critic. Când îţi formezi tagma profesorala din cei care abia reuşesc sa-şi termine facultatea şi pe care nu i-ar angaja mai nimeni in mediul privat la asta se ajunge. La aşa salarii, aşa profesori.

  3. Salariile sunt mizerabile…La salariile actuale ar trebui doar să supravegheze copiii, nu sa si spargă nervii pentru a le mai şi preda…Sincer!Doar femeile de serviciu mai lucrează in România pe 2400 lei si fara facultate de cu studii de lungă durată…Le mai cere si performanta… Ferească Dumnezeu!

Lasă un răspuns

Connect with

Au angajații de la stat foarte multe zile libere?

Deseori se vorbește în spațiul public că bugetarii au multe zile libere. Se mai face și câte o punte când sărbătoarea este aproape de weekend, iar protestele din diferite părți aduc și ele alte zile libere.