Sondaj: Iohannis critică sistemul de învăţământ, Dăncilă îl laudă. Cine are dreptate? | Informaţia Zilei

Sondaj: Iohannis critică sistemul de învăţământ, Dăncilă îl laudă. Cine are dreptate?

Scris de I. Z., 09 septembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

A început şcoala. Politicieni, reprezentanţi ai autorităţilor locale, au participat la deschiderea anului şcolar.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat la festivităţile de la Şcoala Gimnazială „Ferdinand I” din Bucureşti, unde a criticat dur guvernul PSD.

“Cuvântul «şcoală» are diverse semnificaţii şi stârneşte, cum ştim, o diversitate de emoţii. Dar şcoala nu ar trebui să însemne niciodată doar o simplă clădire, chit că şi ea contează. Este o comunitate de prieteni sau de colegi, este locul unde copiii îşi încep drumul spre maturitate, ghidaţi şi îndrumaţi de dascălii lor. Aţi văzut însă şi voi, dragi copii, unii politicieni se tem de şcoală! Aici, în şcoală, sunt formaţi oamenii care le taxează erorile de logică şi, mai nou, destul de des, de exprimare”, a afirmat Klaus Iohannis, luni, la deschiderea anului şcolar.

“Tot aici se resimte eşecul politicilor publice din educaţie, dar şi lipsa de creativitate a acestora. Vedem cum, în loc să fie adoptate măsuri pentru creşterea calităţii educaţiei, se preferă măsuri de facilitare a fraudei la bacalaureat. Cum se încearcă reducerea numărului celor care ajung să susţină examenul de evaluare naţională. Sau cum se propune repartizarea automată spre şcoli profesionale a celor care iau medii mai mici, în loc să avem organizarea unor evaluări credibile de aptitudini. Nu trebuie să uităm niciodată rolul esenţial al şcolii, pentru că aici elevii îşi încep drumul în viaţă, îşi cultivă pasiunile şi îşi formează viziunea asupra lumii”, a completat preşedintele Iohannis.

“Din nefericire, în România nu suntem încă în această situaţie, iar de multe ori copiii sunt cei care resimt efectele negative ale corupţiei sau ale nepăsării statului. Autorităţile au datoria de a crea un mediu sigur în clase, însă multe şcoli din ziua de astăzi nu au nici măcar un serviciu de pază funcţional. Este tot de datoria autorităţilor să asigure un drum sigur către şcoală. Dar iată că şi aici există tergiversări în organizarea şi decontarea transportului elevilor, ba, mai mult, există demersuri ale Guvernului care scot transportul rutier judeţean din aria serviciilor publice”, a completat Iohannis. Prin urmare, a spus preşedintele, copiii sunt expuşi riscurilor şi în interiorul şcolii, dar şi în drumul către unitatea de învăţământ.

Premierul Viorica Dăncilă a ţinut un discurs în prima zi de şcoală în care a lăudat performanţele elevilor, a absolvenţilor diferitelor forme de învăţământ, gimnazial, liceal sau superior.

“Am participat astăzi (luni – n.r.), cu multă emoţie, la deschiderea anului şcolar, la Şcoala Gimnazială din Sântămăria Orlea din Hunedoara, o comunitate mică, dar care merită, ca orice alt loc din România, oportunităţi solide de educaţie şi dezvoltare. Am credinţa că România va creşte doar dacă educaţia va creşte. Şi pentru aceasta e nevoie de un consens naţional pe o perioadă lungă între toate formaţiunile politice. E nevoie de maturitate, astfel încât, orice guvern ar fi la putere, să aibă sprijinul necondiţionat pentru a dezvolta educaţia românească”, a scris Viorica Dăncilă, luni, pe Facebook. “Guvernul României va continua investiţiile în educaţie şi reformarea sistemului de învăţământ, aşa încât să avem un act educaţional modern şi performant, capabil să dea României noile generaţii de tineri profesionişti. Dragi profesori şi educatori, vă felicit şi vă mulţumesc pentru munca nobilă”.

Aşadar vă adresăm următoarea întrebare:

Iohannis critică sistemul de învăţământ, Dăncilă îl laudă. Cine are dreptate?
Abonează-te acum Online!
 1. judoka a spus: 12 septembrie 2019, ora 12:34

  pe cine mai intereseaza azi sistema de invatamint?

 2. MURITOR a spus: 11 septembrie 2019, ora 10:17

  Hai sa-i lasam pe PSD isti sa traiasca in lumea lor….Daca ei insisi sunt analfabeti marea majoritate,intreb eu cum ar putea ei sa vada lucrurile din interior?Oare nu vedem procentele la Bac, la terminarea gimnaziului ce note se iau?Daca clasa politica e numai de DOBITOCI vor sa ne indobitoceasca si copii!!!!!

 3. y a spus: 11 septembrie 2019, ora 08:07

  Dacă e să aleg evident mai degrabă Iohannis. Problema este că şi el face/a făcut parte din sistem fiind o vreme şi inspector şcolar general la Sibiu. Tuta aia de 20-20 nu ştiu cum a luat bac-ul. Cred că e tipul de om care nu se afirmă în meserie şi atunci se bagă în politică. Câţi mai sunt aşa! Săraca Românie!

 4. Nimeni a spus: 10 septembrie 2019, ora 20:22

  Doua creatii ale Sistemului de Invatamant pusi sa ne administreze din cand in cand cate-o pilula politica… evident de prost gust.

 5. Dac Bulibas a spus: 10 septembrie 2019, ora 10:24

  Nemernicii acestia au mers in scoli ca sa-si faca campanie electorala, sa faca politica in scoala nefiresc momentuli si locului. Niciunul
  dintre acesti doi nemernici oportunisti Iohanescu criticatorul si Veorica laudatorul nu au deplina dreptate, doar in parte.

 6. Firea a spus: 10 septembrie 2019, ora 09:58

  O votez pe Veorica oriunde si oricand. Doar ea ma poate aduce inapoi in Romania din Spania!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

 • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345