SONDAJ: Este bine că se limitează publicitatea audiovizuală pentru jocurile de noroc şi pariuri?

Miercuri, Senatul a adoptat proiectul care vizează limitarea publicităţii audiovizuale pentru jocurile de noroc şi pentru pariurile sportive. S-au înregistrat 80 de voturi „pentru” şi două abţineri. Camera Deputaţilor este for decizional.

Senatorii au votat pentru permiterea reclamelor între orele 23.00 şi 6.00, iar reclamele outdoor nu pot depăşi 30 de metri pătraţi. Au fost votate şi amendamentele propuse de liberali, precum cel care permite, în intervalul orar 6,00 – 23,00, „inserturile grafice ale mărcii, siglei sau altui simbol prin care se poate identifica titularul mărcii”, însoţite de mesajul „Fii responsabil” şi de interdicţia participării la jocurile de noroc a persoanelor sub 18 ani.
Un alt amendament adoptat prevede că „formele de publicitate exterioară sunt permise dacă dimensiunile materialelor publicitare nu depăşesc, în mod individual, o suprafaţă de 30 de metri pătraţi” şi nu promovează premii în bani sau bunuri materiale.

A fost admis amendamentul propus de senatorul UDMR de Satu Mare, Turos Lorand, care stipulează „interzicerea oricărei forme de comunicare comercială audiovizuală pentru activităţile de jocuri de noroc, prezentate sau recomandate de personalităţi ale vieţii publice, culturale, ştiinţifice, sportive ori de alte persoane care, datorită celebrităţii lor, pot încuraja activităţile de jocuri de noroc şi pariuri sportive”.

Întrebarea noastră este:

Este bine că se limitează publicitatea audiovizuală pentru jocurile de noroc şi pariuri?

Loading ... Loading ...
Abonează-te acum Online!
  1. Bratescu alexandru a spus: 22 martie 2023, ora 10:40

    Eu sunt de părere ca, accesul in sălile de joc de noroc/pariuri ar trebui limitat pana la vârsta de 23 de ani! Din cauza ca, pana la 23 de ani copilul nu este “destul de copt la minte”, şi nu are o educaţie care să-l facă sa înţeleagă ce sunt acele jocuri.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517