Image 1
Image 2

Sondaj: Este bine că profesorii nevaccinați nu vor preda fizic după depășirea pragului de 6 la mie?

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Peste pragul de infectare de 6 la mie cu noul coronavirus, pentru “profesorii care au avut posibilitatea să se vaccineze și nu s-au vaccinat va exista posibilitatea testării la fiecare 72 de ore. Dacă nu vor nici să fie testați de DSP, sigur că va trebui să nu mai oferim avantajul posibilității de predare fizică”, a anunțat ministrul Educației.

“Nu vor fi concediați. Până la coborârea ratei de infectare sub 6 la mie să se odihnească puțin”, a răspuns Sorin Cîmpeanu unei întrebări, la finalul ședinței desfășurate la Guvern în cadrul căreia s-au stabilit noile condiții de începere a școlii pe 13 septembrie 2021.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe susținute la Guvern alături de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. “Decontarea costurilor pentru testare este în discuție, inclusiv a profesorilor care au avut oportunitatea de a se vaccina”, a precizat ministrul Sănătății.

“De acord, pentru că este greu de înțeles să ai posibilitatea de vaccinare și să nu apelezi, desigur în situația în care nu există constrângeri medicale”, a continuat ministrul Educației.

În ceea ce-i privește pe profesorii care vor fi trimiși să se odihnească, Cîmpeanu a precizat că “va trebui să identificăm situațiile în funcție de specificul fiecărei instituții de învățământ. Ieri am probat suplimentarea cu 3.000 de posturi în învățământ. Nu va fi o problemă generalizată, ci cazuri punctuale”.

Întrebarea noastră este:

Sorry, there are no polls available at the moment.

4 comentarii

  1. Vorbiți numai bălării.
    De ce doar profesorii să se vaccineze ?
    De ce nu și părinții și elevii ?
    Nu sunt împotriva vaccinului dar asta nu înseamnă că numai anumite categorii sociale ( profesori) trebuie să se vaccineze.

Lasă un răspuns

Connect with

Sunteți de acord cu aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană?

Sunteți de acord cu aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană?

Percepția asupra aderării Ucrainei la blocul comunitar european era, până la izbucnirea conflictului, una rezervată, având în vedere că alte state din Balcanii de Vest se confruntau cu blocări prelungite ale propriilor candidaturi. Totuși, războiul a modificat perspectivele, determinând un amestec de emoții, simpatie și realism politic în rândul europenilor.