Sondaj: Este bine că masca redevine obligatorie în spaţiile publice?

Scris de I. Z., 06 ianuarie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Noi măsuri, restricţii, intră în vigoare din 8 ianuarie 2022. Cea mai importantă hotărâre se leagă de obligativitatea purtării măştii chiar şi în spaţiile publice.

La puncul 5 de pe lista noilor măsuri se precizează că “Se propune menţinerea obligativităţii purtării a măştii de protecţie doar tip medical sau FFP2, astfel încât să acopere gura şi nasul, în toate spaţiile publice închise şi deschise, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne”

Totodată, din următorul punct aflăm că “Se exceptează de la măsura prevăzută la pct. 5, următoarele categorii de persoane: a) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani; b) persoanele care sunt singure în birou; c) prezentatorii TV şi invitaţii acestora, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri între persoane; d) reprezentanţii cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri între persoane; e) vorbitorii aflaţi în spaţii închise sau deschise cu condiţia respectării distanţei de minimum 3 metri între aceştia şi oricare din celelalte persoane din public; f) persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activităţi sportive.”

Întrebarea noastră este:

Este bine că masca redevine obligatorie în spaţiile publice?

Loading ... Loading ...
Abonează-te acum Online!
  1. paris a spus: 09 ianuarie 2022, ora 20:52

    DA DA Foarte Bine .

  2. y a spus: 07 ianuarie 2022, ora 15:04

    Credeţi că mai contează? După normele vechi noi suntem în scenariu verde de 2-3 luni dar băgăm/inventăm tot felul de restricţii care se dovedesc vizibil fără efect! Ca să nu mai vorbesc că nu ştiu în baza a ce sunt luate pentru că baza ştiinţifică sigur nu au! Sunt curios dacă îmi apare comentariul sau îl veţi cenzura „eroic”.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517