Sondaj: Credeţi că un guvern PNL va fi mai performant decât fostul guvern PSD? | Informaţia Zilei

Sondaj: Credeţi că un guvern PNL va fi mai performant decât fostul guvern PSD?

Scris de I. Z., 15 octombrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

La debutul campaniei oficiale pentru alegerea preşedintelui ţării, în urma unei moţiuni de cenzură votată de toate partidele, guvernul PSD a fost demis.

Cele şase partide de opoziţie, PNL, USR, PMP, UDMR, ALDE şi Pro România, după ce şi-au dat mâna pentru demiterea guvernului, nu merg împreună pentru a forma un nou guvern.

Fiecare are un interes propriu, legat de alegerile prezidenţiale, de cele locale şi parlamentare de anul viitor.

Singurul partid dispus să-şi asume guvernarea este PNL. Viitorul guvern se formează în jurul PNL. Pentru a trece de parlament, viitorul premier are nevoie de voturile a jumătate plus unu din numărul total de parlamentari. Exact cum a fost la moţiunea de cenzură.

Dar partidele pun condiţii. USR cere alegeri de primari şi preşedinţi de consilii judeţene din două tururi. UDMR se opune, cerând ca alegerile să rămână dintr-un singur tur.

ALDE pune condiţia să nu se schimbe cota unică. Pro România vrea un nou guvern format de centru stânga, împreună cu PSD şi ALDE.

Preşedintele Iohannis este decis să nu nominalizeze pentru formarea guvernului un pesedist sau un fost pesedist. Vrea, cu alte cuvinte, un guvern de centru dreapta. Cam toată lumea este de acord că guvernul de stânga, PSD-ALDE, a făcut mari greşeli din punct de vedere economic, cheltuind fără să ţină seama de situaţia economică reală. Sunt multe lucruri de făcut, de la autostrăzi la restabilirea unui climat democratic, la îmbunătăţirea mediului de afaceri, dar şi a refacerii imaginii externe a României.

Întrebarea noastră este simplă:

Credeţi că un guvern PNL va fi mai performant decât fostul guvern PSD?
Abonează-te acum Online!
 1. adi a spus: 17 octombrie 2019, ora 08:39

  PSD -ul este format din analfabeti ,hoti,excroci , derbedei si inganfati care n-au guvernat nici o clipa ptr tara, PNL-ul ne avind aceste calitati s- ar putea sa fie mai buni

 2. horia a spus: 16 octombrie 2019, ora 08:19

  totdeauna intr-un guvern care vine se pun mai multe sperante
  asa ca este de la sine inteles ca guvernul pnl sa fie preferat
  de mai multe pers. decit fostu guvern psd

 3. mutu2 a spus: 15 octombrie 2019, ora 21:43

  Important este să se ia guvernarea de la psd iar drept răsplată din partea psd va fi să blocheze orice iniţiativă legislativă pentru că au cu ce.Dacă românii au votat masiv în 2016 în favoarea psd ce putem să facem, electoratul nu-l putem nici schimba nici eduaca.Ne merităm soarta.Românii nu se mai satură să voteze psd.

 4. Salariat a spus: 15 octombrie 2019, ora 13:51

  Din păcate vor fii la fel. Că toate partidele politice sunt nişte hoţi şi mincinoşi care îşi pun interesele personale in faţa tuturor şi nu-i interesează altceva numai sa nu lucreze şi să fure incontinuare cum fac de peste 20 de ani

 5. Ilie Moromete a spus: 15 octombrie 2019, ora 12:12

  Trebuie sa fii extrem de p’rost incat sa crezi sau sa afirmi ca un guvern pnl va fi mai bun decat ce a fost pana acum,adica ultimii ani de guvernare psd !!Pentru pnl-isti a fost un fel de orgoliu de a ajunge la putere,insa deja incepe bulibaseala in ”fosta opozitie” si cam nimeni nu prea vrea sa-si asume o guvernare care ii poate pune la pamant din punct de vedere politic !!

 6. Alex a spus: 15 octombrie 2019, ora 11:43

  adica la fel de slabe…

 7. Manda a spus: 15 octombrie 2019, ora 11:42

  Vor fi la fel.

 8. Dac Bulibas a spus: 15 octombrie 2019, ora 11:38

  Nu va fi niciun guvern PDL (PNL cu majoritatea din fosta PDL !…) Nu vedeti ca cei 6 se incurca intre ei ?, nu se inteleg deloc !. Nici ei nu stiu exact ce vor !….Va spun eu ca o sa fie alegeri anticipate. Un guvern format in jurul lui Sica Mandolina este una ridicola ca urmare nu va trece !. A inceput bataia pt. ciolan la Infometati. Cei implicati sper sa se ciomageasca bine de tot spre amuzamentul si bucuria mea poate atunci le vine mintea la cap.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

 • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517