Sondaj: Credeţi că primăriile au cheltuit prea mulţi bani pentru iluminatul festiv de Sărbători? | Informaţia Zilei

Sondaj: Credeţi că primăriile au cheltuit prea mulţi bani pentru iluminatul festiv de Sărbători?

Scris de I. Z., 26 decembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În fiecare an primarii se întrec în a împodobi localităţile astfel încât Sărbătorile de iarnă să pară cât mai feerice. Sunt şi primari mai gospodari care nu aruncă cu bani pentru luminiţele şi ornamentele de pe străzi.

În fiecare an se găseşte cineva care să atragă atenţia că se cheltuiesc bani degeaba. Anul acesta USR a făcut o socoteală şi a ajuns la concluzia că s-au cheltuit la nivel de ţară circa 53 de milioane de lei, din care 12 milioane de lei la Bucureşti.

Iată ce apare pe pagina de facebook a USR.
”Când primăriile aprind beculeţele, USR vă aprinde luminiţele! 41 de milioane de lei + 12 milioane de lei în Capitală. Atât costă anul acesta iluminatul festiv şi focurile de artificii de Revelion, plătite de primării. Sau cel puţin atât apare în sistemul de achiziţii publice”.

USR mai precizează că la Constanţa primăria a plătit 4,5 milioane lei pentru ornamente.

”Peste 500.000 de lei pentru ornamente s-au mai cheltuit la Galaţi, Cernavodă, Blaj, Buzău, Sibiu. În Bucureşti, pe lângă milioanele de luminiţele puse de doamna Firea, primarii din sectoarele 4 şi 6 au ţinut să mai plătească câte 640.000 şi respectiv 530.000 de lei pentru ornamente suplimentare” mai noteaza USR.

Anii trecuţi Informaţia Zilei a prezentat cheltuielile pentru ornamente la primăriile din judeţul Satu Mare.

În multe localităţi acestea au fost refolosite cele de anii trecuţi. Totuşi, cheltuieli suplimentare s-au făcut.

Toţi locuitorii, în special copiii, se bucură să vadă ornamente strălucitoare, brazi frumoşi împodobiţi, fără să ştie că ele constă bani.

Dar trebuie să ţinem seama şi că urmează alegeri locale şi primarii se întrec să le facă pe plac alegătorilor.

În acest context avem două întrebări:

1.V-a plăcut cum a fost îmbodobită de Sărbători localitatea dumneavoastră de către primărie?
2. Credeţi că, în general, primăriile cheltuiesc prea mulţi bani publici pentru iluminatul festiv de Sărbători?
Abonează-te acum Online!
 1. Alexandra a spus: 02 ianuarie 2020, ora 09:54

  Am citit ceva in Informatia zilei despre propuneri oameni de cultura care merita sa fie evidentiati. Eu il propun pe acest Babacu care are cultura si logica politica sanatoasa. Ar fi bun si de candidat de primar.

 2. Babacu a spus: 30 decembrie 2019, ora 09:22

  Si eu sint de parere ca Satu Mare a ramas mult in urma, este cenusareasa capitalelor de judet din zona de nord-vest. Este aproximativ la nivelul Zalau dar mult in urma Oradea, Baia Mare, Bistrita, nu mai vorbesc de Cluj. Inghesuiala in zona Drumul Careiului (primar si Consiliu local incompetenti), sala polivalenta-nu, poduri-insuficiente, zona de agrement dintre cele 2 poduri rutiere-inexistanta (a fost gindita inca de pe vremea comunismului dar nu s-a miscat un deget), sosea de centura-nu (abia acum se face), semafoare inteligente-nu, manifestari „culturale” cu urlete si racnete pe scena (formatii dubioase invitate), stadion-nu, sport de masa-nu, centrul vechi-deplorabil cu ruinele hotelului Dacia. Lipsa de civilizatie si proasta gospodarire ma deranjeaza cel mai mult.

 3. livius a spus: 27 decembrie 2019, ora 10:04

  se vede ca sunteti o doamna stimata Marinela daca va place sa traiti in acest oras pentru care unul ca mine nu are nici un respect pentru ca a ramas in urma tuturor oraselor vecine. abia astept sa le trag o sapuneala „factorilor” responsabili, romani si unguri

 4. Marinela a spus: 27 decembrie 2019, ora 09:44

  Sunt de parere ca ar fi utile niste intrebari care sa se refere
  la relatia dintre cetatean si localitatea in care traieste.
  Eu de exemplu sunt interesata tare mult de orasul meu, de Satu Mare. Mie imi place, dar altora nu le place. As vrea sa aflu de ce?

 5. livius a spus: 27 decembrie 2019, ora 09:17

  voi de ce nu puneti intrebarea daca ne place sa traim intr-un oras ca satu mare si de ce toti tinerii vor sa plece cit mai repede
  din acest oras?

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

 • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517