Image 1
Image 2

SONDAJ: Credeţi că pensiile mici vor ajunge la 4.000 de lei în luna ianuarie 2023?

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Potrivit unei propuneri a PSD, peste 4,4 milioane de pensionari ar putea să primească în luna ianuarie în total 4.000 de lei. Este vorba de 95% din totalul pensionarilor. Asta pentru că din numărul total de pensionari, de 4.603.433 români, au pensia mai mică de 4.000 de lei un număr de 4.405.563 beneficiari.

Astfel o persoană care are o pensie de 2.500 de lei va primi în luna ianuarie un plus de 1500 de lei. O persoană care are o pensie de 1.000 de lei va primi în plus în ianuarie 3.000 de lei, pentru a ajunge la 4.000 de lei, în timp ce cine are o pensie de 1.900 de lei ar trebui să primească în luna ianuarie un ajutor de 2.100 de lei, pentru ca suma să fie în total 4. 000 de lei. La o pensie de 3.700 de lei se va da un ajutor de 300 de lei.

“În primul rând, vreau să închidem şi să vedem care este efortul bugetar pentru compensare pe energie. Din calculele noastre, ne încadrăm cu aceste compensări şi ştiţi foarte bine că există o supraimpozitare, deoarece este un venit excepţional. De aceea, şi aceste compensări, şi aceste legi şi ordonanţe sunt pe perioadă limitată de timp. După ce încheiem acest capitol, va veni ministrul de Finanţe care va spune ce sumă poate aloca măririlor de pensii. Îmi doresc, la fel ca şi restul colegilor, să venim cu o majorare cât mai mare”, a explicat Ciolacu.

Întrebarea noastră este:

Sorry, there are no polls available at the moment.

8 comentarii

  1. Sursa : Digi24.ro

    Mărirea de 15% a ajuns la 6,2%, plus ajutoare sociale pentru cei mai săraci.

    Peste o zi e posibil sa anunte ca se vor acorda doar ajutoare pt. cei mai saraci sau poate doar tichete de mancare la cantinele asistatilor sociali !.
    Ha,ha,ha…..Ce fel de puleticieni v-ati ales ?….Le mai suportati ?…. Refugiatii ucraineni traiesc mai bine in romanica decat romanii !!!. Fiecare dintre ei primesc 100 lei/zi si bani de cazare !!!. Cheltuielile cu un soldat NATO aflat in romanica se ridica la 1000 dolari/zi !!!. Cheltuielile cu un detinut/puscarias se ridica la 2600 lei/luna !!!…. In curand o sa ramaneti si fara Hidroelectrica care urmeaza sa fie vanduta la licitatie !…

  2. Preturile deja au crescut. Aici e vorba sa acopere pierderile oamenilor (atit cit se poate) din preturile mari pe care deja le platesc. Suplimentarea fondului de pensii cu 15% nu acopera pierderile, dar atit se poate ca sa nu dezechilibram economia si sa fie sustenabil. Voucherele vor fi si ele utile. Eu nu sint economist, dar un economist intotdeaunea va gindi in termeni de compromis si echilibru financiar. Aberatiile PSD din 2017-2018 cu 40% crestere la pensii chiar ca au fost niste aberatii, nu era judecata de economist, ci de politruc populist. Economia nu poate prelua decit treptat aceste cheltuieli neproductive dar necesare.

  3. Problema asta cu pensiile se freaca de luni de zile ( si chiar ani) fara niciun rezultat doar cu scopul de a capta/devia intr-un fel atentia publica care pe zi ce trece este supus cheltuielilor tot mai mari si nimic altceva. Este o metoda bine cunoscuta in folosul puleticienilor care si prin asta castiga timp si bani pe naivitatea cetatenilor !. Ei se prefac ca muncesc pt. voi care ramaneti cu speranta…Daca astia ridica pensiile si salariile eu va garantez ca se vor ridica si preturile ca urmare nu veti avea nimic de castigat doar de pierdut !. Asa a fost din totdeauna aici in romanica. Dar de unde ar putea astia sa va dea bani pe care tot timpul va promit ?. Pai tot din banii vostri adunati de la voi sau din imprumuturi pe care tot voi platiti inapoi , va pot da, alta sursa nu au acestia. In loc sa sprjine productia aducatoare de venituri sanatoase la buget astia spijina bugetarismul consumatoare de buget !.

  4. De data asta sint de acord cu propunerea PSD. Trebuie marit punctul de pensie la toti pensionarii cu 10-12% iar ce ramine din anvelopa de 15% a majorarii fondului de pensii sa fie distribuit prin vouchere (dupa anumite criterii) la cei cu pensii mai mici. Corect!

Lasă un răspuns

Connect with

Sunteți de acord cu aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană?

Sunteți de acord cu aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană?

Percepția asupra aderării Ucrainei la blocul comunitar european era, până la izbucnirea conflictului, una rezervată, având în vedere că alte state din Balcanii de Vest se confruntau cu blocări prelungite ale propriilor candidaturi. Totuși, războiul a modificat perspectivele, determinând un amestec de emoții, simpatie și realism politic în rândul europenilor.