Sondaj: Credeţi că guvernul Orban va primi voturile necesare pentru învestitură? | Informaţia Zilei

Sondaj: Credeţi că guvernul Orban va primi voturile necesare pentru învestitură?

Scris de I. Z., 29 octombrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Luni, 28 octombrie, s-a stabilit calendarul învestirii Guvernului Orban, iar premierul desemnat Ludovic Orban a avut întâlniri cu liderii PMP, USR, UDMR, ALDE.

Potrivit preşedintelui Senatului, Teodor Meleşcanu marţi şi miercuri de la ora 9 vor avea loc audierile miniştrilor, iar luni, 4 noiembrie, votul în plenul Parlamentului.

Premierul desemnat, Ludovic Orban a declarat că miniştrii propuşi sunt pregătiţi pentru audierile din comisiile parlamentare. În plus Orban a precizat că le-a cerut acestora să se ducă la ministere pentru a cere informaţii cu privire la situaţia concretă pe fiecare domeniu. Acesta a menţionat că la unele ministere funcţionarii au fost receptivi în timp ce la altele au fost reticenţi.

Potrivit premierului desemnat până luni, 225 de parlamentari au anunţat că vor vota învestirea guvernului, există promisiuni de la alţi 9 parlamentari şi se poartă discuţii cu 20 de aleşi. În plus senatorul PSD, Paul Stănescu a declarat că Guvernul PNL ar trebui învestit, deoarece România are nevoie de stabilitate.

Luni, premierul desemnat Ludovic Orban a înregistrat o înfrângere. Propunerea lui ca audierea miniştrilor să aibă loc marţi, iar miercuri votul de învestitură nu a întrunit voturile necesare. Luni, după şedinţa Birourilor Permanente Reunite, preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a anunţat că s-a decis calendarul învestirii Guvernului Orban: marţi şi miercuri, de la ora 9.00, vor avea loc audierile miniştrilor, iar luni, în 4 noiembrie, votul în plenul Parlamentului.

Întrebarea noastră este:

Sondaj: Credeţi că guvernul Orban va primi voturile necesare pentru învestitură?
Abonează-te acum Online!
  1. Leac a spus: 29 octombrie 2019, ora 14:00

    cu guvernul psd sau cu guvernul pnl nu se va schimba nimic
    in bine in aceasta tara

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345