Image 1
Image 2

Sondaj: Credeți că guvernul Orban va primi voturile necesare pentru învestitură?

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Luni, 28 octombrie, s-a stabilit calendarul învestirii Guvernului Orban, iar premierul desemnat Ludovic Orban a avut întâlniri cu liderii PMP, USR, UDMR, ALDE.

Potrivit președintelui Senatului, Teodor Meleșcanu marți și miercuri de la ora 9 vor avea loc audierile miniștrilor, iar luni, 4 noiembrie, votul în plenul Parlamentului.

Premierul desemnat, Ludovic Orban a declarat că miniștrii propuși sunt pregătiți pentru audierile din comisiile parlamentare. În plus Orban a precizat că le-a cerut acestora să se ducă la ministere pentru a cere informații cu privire la situația concretă pe fiecare domeniu. Acesta a menționat că la unele ministere funcționarii au fost receptivi în timp ce la altele au fost reticenți.

Potrivit premierului desemnat până luni, 225 de parlamentari au anunțat că vor vota învestirea guvernului, există promisiuni de la alți 9 parlamentari și se poartă discuții cu 20 de aleși. În plus senatorul PSD, Paul Stănescu a declarat că Guvernul PNL ar trebui învestit, deoarece România are nevoie de stabilitate.

Luni, premierul desemnat Ludovic Orban a înregistrat o înfrângere. Propunerea lui ca audierea miniștrilor să aibă loc marți, iar miercuri votul de învestitură nu a întrunit voturile necesare. Luni, după ședința Birourilor Permanente Reunite, preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a anunţat că s-a decis calendarul învestirii Guvernului Orban: marţi şi miercuri, de la ora 9.00, vor avea loc audierile miniştrilor, iar luni, în 4 noiembrie, votul în plenul Parlamentului.

Întrebarea noastră este:

[cardoza_wp_poll id=400]

1 comentariu

Lasă un răspuns

Care sunt şansele ca efervescenţa din jurul Bitcoin să continue?

Care sunt şansele ca efervescenţa din jurul Bitcoin să continue?

Cu o crestere semnificativă și o atenție sporită, îngrijorările cu privire la corecții de preț și riscurile reglementărilor restricționatoare rămân în prim-plan.
După o perioadă de stagnare, Bitcoin a cunoscut o revenire puternică, alimentată de entuziasm pentru investiții noi, îngrijorările geopolitice și așteptările legate de politicile de dobânzi.