17.09.2019 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitați: Titlul emisiunii:.(reluare) 02.00 Știri 02.30 Audiențe în direct, cu Mihaela Ghiță, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 04.00 Info Studio cu Ioan Anițaș, invitat:Nicolae Bondici. Titlul emisiunii:Învătătorul rămâne luminătorul satului. 05.00 Sănătate, frumusețe, stil cu Ioana Vladimirescu și Ioana Zaharia. 06.00 Educație Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiuni:O echipă de specialiști în protecția mediului, în vizită de studii. mediului mediului,în 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Știri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitați: Titlul emisiunii:.(reluare) 10.00 Viața la Țară cu Ioan Anițaș. Titlul emisiuni: Cultura de Lavandă. 11.00 Taina Credinței cu Mihaela Ghiță. Titlul emisiuni: Înălțarea Sf.Cruci – Paznic Împărătesc 11.45 Teleshopping 12.00 Știri 12.30 Audiențe în direct, cu Mihaela Ghiță, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 14.00 Agenda publică cu Mihai Sălceanu, invitați: Radu Panait, Mariana Sălageanu, Nagy Otto Titlul emisiunii: Educația, la un nou început.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 16.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat:Ștefan Szilagy. Titlul emisiunii:Radiografia campionatelor județene la fotbal. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiță, invitat: Cătălin Cismaș. Titlul emisiunii:Cum controlăm furia. 18.00 Audiențe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Știri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 22.00 Știri 22.30 Audiențe în direct, cu Laczko Eva (reluare)

Sondaj: Credeţi că ar trebui redus numărul bugetarilor şi să li se mai taie din salarii?

Declaraţia liderului senatorilor PNL, Florin Cîţu, a generat o serie de reacţii atât în rândul clasei politice cât şi al sindicatelor.

După ce senatorul liberal a declarat că bugetarii sunt praf la locul de muncă şi că aceştia ar trebui să accepte să lucreze fără vouchere şi pensii speciale, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, spune că „este dăunător şi jignitor cum unii frustraţi şi rataţi profesional sunt toleraţi de către un partid”. Printr-un comunicat de presă, social-democraţii îi cer lui Cîţu să plece acasă, iar Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ este de părere că PNL ar trebui să îl sancţioneze întrucât în caz contrar „este părtaş la acest atac la adresa bugetarilor”.

Teodorovici: Este jignitor cum unii frustraţi şi rataţi profesional sunt toleraţi de un partid

Social-democraţii susţin că Florin Cîţu ar trebui să plece acasă sub eticheta de “bugetar praf”.
“PNL dispreţuieşte medicii, profesorii, pompierii, poliţiştii şi funcţionarii publici care muncesc şi îi ameninţă din nou cu tăieri! Ruşine, PNL!”, este mesajul transmis de PSD.

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a afirmat că este dăunător şi jignitor cum “unii frustraţi şi rataţi profesional care au fost respinşi de mediul privat şi nu sunt acceptaţi nici de către cel public sunt toleraţi de câte un partid”.

“Este dăunător şi jignitor la adresa întregii societăţi atunci când unii frustraţi şi rataţi profesional, care nu au fost vreodată în situaţia de a gândi sau lua decizii cu implicaţii economice şi sociale, ba, mai mult, au fost brutal respinşi de mediul privat şi nu sunt acceptaţi nici de cel public, ajung să mai fie toleraţi doar de câte un partid politic, dar şi acolo fie pe scurtătură sau pe uşa din dos, de unde debitează inepţii cu un aer iritat şi impertinent”, a scris Eugen Teodorovici, pe Facebook.
În continuare ministrul spune că unii nu înţeleg că politica este mai mult decât „un hashtag foarte sonor, un selfie şmecher sau un discurs isteric”.

Liderul senatorilor ALDE, Daniel Zamfir, a precizat că Florin Cîţu, “eminenţa” politicilor economice ale PNL, dezvăluie care sunt adevăratele intenţii ale liberalilor dacă ajung la guvernare. Acesta a precizat că “scindarea românilor este politica dusă de PNL”.

PSD Alba: PNL trebuie dizolvat de o instanţă

Organizaţia PSD Alba apreciază că PNL trebuie dizolvat de o instanţă judecătorească deoarece instigă la segregare socială. „Astăzi îl vedem pe Florin Cîţu, ministrul din umbră al Finanţelor Publice din guvernul imaginar al PNL-PDL, că îi face hoţi şi leneşi pe toţi medicii, profesorii, militarii, judecătorii şi procurorii din România, adică pe toţi cei plătiţi din fonduri publice şi denumiţi generic „bugetari”.” precizează deputatul PSD Alba, Ioan Dîrzu.

Preşedintele PSD Braşov, Marius Dunca, este de părere că PNL se visează deja cu o mână în buzunarele românilor, iar Florin Cîţu s-ar fi potrivit în guvernul Boc. De asemenea, Dunca cere PNL să-i retragă sprijinul politic lui Florin Cîţu.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ se întreabă dacă Florin Cîţu este o portavoce a liberalilor. FSLI adaugă că în ciuda afrontului adus bugetarilor, prin funcţia pe care o are ca senator, Cîţu uită că este plătit din bani publici. Indemnizaţia de care beneficiază depăşeşte cu mult salariul unui profesor cu zece ani vechime. Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere din România – Frăţia solicită PNL să comunice public dacă îşi asumă declaraţia senatorului.

Lansăm în spaţiul public următoarea întrebare:

Sondaj: Credeți că ar trebui redus numărul bugetarilor și să li se mai taie din salarii?
Da
Nu
Vezi Rezultate

 

Abonează-te acum Online!
 1. Silviu a spus: 24 august 2019, ora 18:55

  ar trebui facuta o analiza la nivel de tara apoi pe fiecare unitate adm.
  oricum sunt prea multi angajati la stat platiti din impozitel si taxele celor care produc din cite stiu sunt peste un milion si jumate mai ales angajati pe baza de pile si relatii

 2. y a spus: 23 august 2019, ora 19:39

  În multe cazuri mare parte din salariu și premiu nu rămâne la ei, trebuie mulțumit cel care te-a pus acolo, nu? Știu de ce spun. Tocmai din această cauză mulți nu-și fac treaba cum trebuie și unde trebuie pentru că pe de o parte nu știu s-o facă pe de altă parte își permit să n-o facă. Iarăși știu de ce spun asta. Sunt câțiva fraieri, puțini, care își văd de treabă. Și legislația ar mai trebui rărită. Pur și simplu sunt multe situații în care nu poți da curs liniștit unei cereri pentru că îți poți risca libertatea. Clasicul banc cu ai șapcă-nu ai șapcă. Trebuie rărită, reformată, profesionalizată, depolitizată. Adică trebuie multe, eu nu cred că apuc. De ce? Pentru că pentru o schimbare de fond trebuie să vină și dorința de a face schimbările necesare. Deocamdată toată lumea se revoltă dar are în buzunar plicul pentru medic.

 3. Angajări la stat a spus: 23 august 2019, ora 16:08

  Fără a comenta ce zice liberalul, referitor strict la ce fac angajații din sistemul public, e clar ca sunt instituții doldora de oameni care primesc bani degeaba. Cum e Direcția de Protecție a Copilului. Ar trebui rărit puțin personalul. E cam stufos. Cât despre angajări la stat, întrebați direct șefii de partide, ca prin ei trec… Pilele. Șefi de partide, primari, președinți de consiliu județean și așa mai departe. Da, ar trebui redus numărul bugetarilor. Sunt prea mulți, prea ca la țară

 4. Vasile a spus: 23 august 2019, ora 11:41

  90% din bugetari sunt niste mizerii de oameni cu pile si salarii in batjocora pentru oamenii de rand de la privat

 5. Bugy a spus: 23 august 2019, ora 11:38

  mi-e si rusine ca sunt bugetar si dupa cit muncesc nu merit nici jumatate
  din cit imi da statul.. altii cu salarii mai mari ( eu am 4200lei) oare cum se simt?

 6. Dac Bulibas a spus: 23 august 2019, ora 09:52

  Bugetarii din administratiile publice locale ar trebui retribuite cu salariul minim pe economie stabilita de Guvern !. Daca nu le convine sa mearga sa munceasca la privati sau sa se privatizeze !.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.