Sondaj: Credeţi că a existat rea-voinţă din partea corectorilor de la Evaluarea Naţională?

Peste 18.000 de cazuri de note schimbate după contestaţiile depuse la Evaluarea Naţională din acest an. Au fost şi situaţii flagrante, de note mărite cu câteva puncte. Un elev din Galaţi care a primit iniţial nota 3 a ajuns la 8,25 după ce a depus contestaţie.

„Elevul este înscris la Şcoala Gimnazială Nr. 28 din Galaţi şi a obţinut nota 8,90 la Limba Română şi 8,25 la Matematică, după contestaţie. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că „îmi place să cred că profesorii care au avut erori mari de evaluare nu vor mai corecta niciodată”, conform edupedu.ro. În Galaţi s-au înregistrat 740 de contestaţii, dintre care 374 la Limba şi Literatura Română şi 366 la matematică, conform unui document al Ministerului Educaţiei. Doar în Galaţi, după contestaţii 424 de note au fost mărite şi 250 au fost micşorate.

În cazul în care, după contestaţie diferenţa este mai mare de un punct, în plus sau în minus, preşedintele comisiei de contestaţii trebuie să numească o nouă comisie formată din doi profesori, alţii decât cei care au corectat iniţial lucrările, conform metodologiei Evaluării Naţionale.

Potrivit Ministerului Educaţiei, au fost înregistrate 20.268 de contestaţii, dintre care 11.302 la Limba şi literatura română, 8.803 la Matematică şi 163 la Limba şi literatura maternă. Numărul total de contestaţii a fost mai mare, comparativ cu anul trecut, când s-au înregistrat 15.275 de contestaţii.

La nivel naţional, în urma contestaţiilor, peste 12.500 de note s-au majorat, iar aproximativ 6.000 s-au micşorat. Fapt care demonstrează ca peste 18.000 de lucrări nu ar fi fost notate corect.

Iată totalul contestaţiilor: Limba şi literatura română – 11.302 contestaţii (9,15% din totalul lucrărilor notate)ş Matematică – 8.803 contestaţii (7,14% din totalul lucrărilor notate)ş Limba şi literatura maternă – 163 de contestaţii (2,05% din totalul lucrărilor notate). Numărul total din acest an al contestaţiilor a fost în creştere, comparativ cu anul trecut când au fost înregistate 15.275.

Întrebarea noastră este:

Credeţi că a existat rea-voinţă din partea corectorilor de la Evaluarea Naţională?

Loading ... Loading ...
Abonează-te acum Online!
 1. Babacu a spus: 10 iulie 2021, ora 13:59

  „Cum de romanii din Ungaria ( din Gyula ) reusesc sa invete lb. maghiara ?”. Raspuns: pentru ca sint destepti, ma! Nu trebuie sa-i impinga nimeni de la spate, ei stiu care e datoria lor de cetateni ai Ungariei!
  Maghiarii din asa-zisul tinut secuiesc NU VOR sa invete limba romana, NU SINT INCURAJATI sa invete, UDRMR-ul i-a indoctrinat pana la indobitocire. Chiar si conducatorii judetului Harghita recunosc asta.
  (De pe agerpres.ro : Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, s-a declarat nemulţumit, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, de rezultatele obţinute de elevii maghiari din judeţ la proba de limba română a Evaluării Naţionale şi a examenului de Bacalaureat şi consideră că Ministerul Educaţiei trebuie să ia mult mai în serios această chestiune). Ati vazut? Deja incep sa dea vina tot pe autoritatile romane! Probabil asteapta ca Statul roman sa le cumpere „tolcer” cu care sa le toarne limba romana in cap!
  Nu vor sa invete? E treaba lor, dar vine scadenta cind nu-si vor gasi lor de munca in Romania si tot ei vor avea de suferit. Sau vor pleca in masa in Ungaria (care nu are nevoie de ei si va continua sa le spuna „a romanok” asa cum le spune acum). Drum bun!

 2. Dac Bulibas a spus: 09 iulie 2021, ora 10:01

  @Babacule !, Daca elevii romani ar trebui sa dea examen din Lb. si literatura maghiara oare cati ar promova ???. Nu crezi ca aici avem de-a face cu inegalitate de sanse ( maghiarii au cu un examen mai mult !) si implicit discriminare ?. Cum poti sa frangi viitorul unui maghiar care fara Bacul luat din cauza lb. romane nu-si poate continua studiile la o Facultate din Ungaria ?….Ce face Statul roman pt. maghiari ca sa-i ajute sa invete si sa insuseasca lb. romana ?. NIMICA !!!. Cei care la anul vor termina clasa a VIII-a si vor da examen, acestia la inceput nici Abecedare n-au avut mai mult de un semestru !!!!. Ungaria ( asa cum face ) trebuie sa ajute mai mult pe maghiarii din romanica ca sa invete lb. romana sau statul roman are aceasta datorie ???. Bunicul meu invatator fiind in perioada Regatului Ungar nu a cunoscut o boaba romaneste !. Dupa razboi ( 1945 , in perioada stalinista… ) a fost delegat vreo 24 de luni cu salar si cazare in Moldova ca sa insuseaca lb. romana pt. a putea profesa in continuare !. De ce statul roman imbecil actual nu poate sustine si organiza in vacantele de vara niste tabere de pregatire ( vreo 4 saptamani ) in regiunile romanesti pt. elevii maghiari ca sa-i ajute in invatarea si insusirea limbii romane ???. Bani pt. prostii are statul roman !!!, pt. asa ceva nu are !….Aici consider ca ar trebui sa intervina Statul Ungar si sa organizeze examen de Bacalaureat pt. elevii maghiari la finalul caruia acestia sa beneficieze de Diploma identica cu cei din Ungaria ( recunoscuta si in UE ! ) pt. asi putea continua studiile. In romanica pt. a frange viitorul unui maghiar e suficient sa-l pici la Lb. si literatura romana pe care nu l-ai ajutat sa-l insuseasca !!!. Asta-i bataie de joc si imbecilitate curata la adresa maghiarimii!!!. Cum de romanii din Ungaria ( din Gyula ) reusesc sa invete lb. maghiara ?… Pt. ca Statul Ungar vine in sprijinul acestora si le ajuta !!!. De ce nu poate statul roman sa faca la fel ?…..Pt. ca este imbecil, nu are interes si nu vrea !!!. Asta-i adevarul curat !!!.

 3. Patriot a spus: 09 iulie 2021, ora 09:42

  Descriminare la góbé nu exista elevii de acolo sunt apreciati dupa normele din tara, fiecare cetatean Roman trebuie sa cunoasca limba Romana, dac bulitökkelütöt : LGTB sa fie discriminati dar góbé nu? Te contrazici la fiecare propozitie, trage gacile de pe cap si sa vezi lumea la lumina.

 4. y a spus: 08 iulie 2021, ora 15:56

  @babacu. Eu la vremea mea am făcut liceaul la liceul maghiar şi am avut manuale alternative pentru minoritari. Aşa era pe timpul comunismului. Consider că am învăţat limba română şi mă exprim mult mai corect decât mulţi români cu limba maternă română. Numai să citesc nişte comentarii de-ale unora şi îmi şi ajunge. Chestia cu corectatul prea exigent este valabil pentru toţi nu numai pentru cei de etnie maghiară. Este o explozie de reclamaţii/contestaţii. Dacă ministrul a afirmat că trebuie luat în considerare şi situaţia pandemică şi toţi au înţeles asta mai puţin profii de română din Bistriţa eu ce vină am? Problema este că acest exces de zel afectează viitorul tinerilor. Poţi intra pe site şi poţi constata singur diferenţa crasă dintre note, indiferent de şcoală sau de limbă. Asta nu poate fi numai vina copiilor. Cei de la Eminescu erau să explodeze la afişarea rezultatelor.

 5. anton a spus: 08 iulie 2021, ora 14:04

  Neştiinţă de carte, slabă pregătire ………………….

 6. Babacu a spus: 08 iulie 2021, ora 11:33

  Asta cu „lb. romana pt. maghiari reprezinta o limba straina” denota o crasa carenta de educatie. Cei care gindesc asa isi merita pe deplin soarta. E la fel ca in natura, cei mai slabi sint eliminati, la fel si aici, cei care nu au interes sa se integreze sint si ei „eliminati” (adica trimisi sa lucreze la coada vacii, unde nu se cere limba romana). In tara asta nu pot fi toti avocati, doctori sau ingineri, mai trebuie si muncitori necalificati.

 7. Dac Bulibas a spus: 08 iulie 2021, ora 09:40

  In Tinutul Secuiesc promovabilitatea a fost de aprox. 50% din cauza examenului la Limba si literatura romana !!!. Nu se tine cont de faptul ca lb. romana pt. maghiari reprezinta o limba straina !!!…. Maghiarul nu este roman !!!, ca urmare nu merita sa fie terorizat cu acest examen la Limba si literatura romana !. Poate ar trebui gasit o varianta mai simplificata pt. maghiari si alte nationalitati conlocuitoare la aceasta disciplina sau sa fie introdus optional cu cea de Limba si literatura materna …Acum , in Epoca „…moderna …” cea a curcubeului (symbol al homosexualitatii LGBT ridicat la rang de politica unionala, promovate si sustinute in mod fanatic… chiar si la CE de fotbal) ar trebui luat in considerare si acest aspect al diversitatii multietnice si multiculturale din ” frumoasa… ” UE din care facem parte.

 8. y a spus: 08 iulie 2021, ora 07:42

  Nu neapărat reavoinţă. La română la bac s-a corectat exagerat de exigent. Totuşi nu trebuie uitat că de un an şi jumătate ba ţinem orele ba nu. Mulţi profi nu au fost în stare să-şi organizeze orele online nici în al doilea an şcolar. Rezultatele se văd la avalanşa de contestaţii. Când s-a aflat că lucrările la română se corectează la Bistriţa deja se ştia că va fi bai. Am înţeles că nu e prima dată când se întâmplă asta. Atenţie, eu vorbesc de copiii care chiar au învăţat. Toate notele lor sunt de 8 sau 9 la bac dar la română abia 5! Sunt foarte multe astfel de cazuri,

 9. Mircea a spus: 07 iulie 2021, ora 20:02

  Sistemul de invatamint in tara se afla intr-o stare mizerabila , note bune ,mai multe diplome in studiile superioare sunt bune numai pentru statistica dar in realitate acesti elevi si studenti in comparatie internationala sunt SUB orice critica.

 10. somestisa a spus: 07 iulie 2021, ora 18:08

  Mai nou elevii s-au invatat sa conteste orice in loc sa invete
  Intrebarea se pune:Dar daca cei care au recorectat au gresit?Sau nu sunt prea exigenti ca sa iasa bine judetele la statistici?

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517

 • Telefoane utile

  • Apel unic de urgenţă112
  • Ambulanţa0261-741111
  • Pompieri0261-711212
  • Agenţia CFR0261-711002
  • Distrigaz0261-710928
  • Informaţii CFR0261-768704
  • Deranjamente Electrica0261-929
  • Poliţia0261-807777
  • Informaţia Zilei0261-767300
  • Apaserv (apel gratuit, non stop)0800-827-776
  • Urgenţe E.ON Gaz (tel verde)0800-800-928
  • Jandarmeria0261-769-760
  • Poliţia Locală0261-727020
  • CMJ0261-717123, 716513
  • Intervenţii microcentrale0742.708.708
  • Depanare ACR0744792297
  • Depanare auto NON-STOP0733-507026, 0744-507026
  • Spitalul Judeţean I0261-727050
  • Spitalul Judeţean II0261-715696
  • Stomatologie, Urgente0771.049.416
  • Refugiu de noapte0261-750135
  • Agenţia TAROM0261-712795
  • Autogara0261-768439
  • R.A. Transurban0261-721971
  • Prefectura0261-716309
  • Primăria Satu Mare0261-807569, 807553
  • SC RDS SA0361-400.401
  • Pompe funebre0261-716590
  • Agenţie de turism0261-737915
  • Protecţia Consumatorilor (tel verde)0800-080-999
  • Locaterm (non-stop)0261-733693
  • Birou teritorial anticorupţie0261.759.780
  • Anticorupţie MAI0261-710.690
 • Curs Valutar

 • Arhivă articole Informaţia Zilei

 • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517