Sondaj: Aţi fi de acord ca românii să fie scutiţi de taxe pentru primii 800 de lei?

Scris de I. Z., 18 februarie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Deputatul USR Claudiu Năsui pledează pentru scutirea de la taxare a primilor 800 de lei. Pentru un român care munceşte pe salariul minim, o reducere a CAS-ului cu 5% înseamnă doar 127 de lei în plus pe lună la salariu, a mai arătat fostul ministru.

“Să ne uităm pe cifre. Reducerea cu 5% CAS înseamnă, pentru buget, echivalentul a Zero Taxe pe primii 800 de lei. Asta, atenţie, pentru fiecare român care munceşte în această ţară. Care e diferenţa dacă o facem pe una sau pe alta? Pentru bugetul de stat e la fel. Costul e acelaşi. Diferenţa este pentru români. Pentru un român care munceşte pe salariul minim, o reducere a CAS-ului cu 5% înseamnă doar 127 de lei în plus pe lună la salariu. Pe când pentru un salariu mare, să zicem salariul lui Klaus Iohannis, aceeaşi reducere ar însemna 1.530 de lei în plus pe lună. De 12 ori mai mult. Dacă, însă, am scuti 800 de lei de la taxare, toţi românii, indiferent de salariu, ar primi aproximativ 330 de lei în plus”, a scris Năsui pe Facebook. El a adăugat însă, că USR va vota reducerea CAS cu 5%, în cazul în care nu va exista susţinere necesară în Parlament pentru măsura zero taxe pe primii 800 de lei.

Întrebarea noastră este:

Aţi fi de acord ca românii să fie scutiţi de taxe pentru primii 800 de lei?

Loading ... Loading ...
Abonează-te acum Online!
 1. Dac Bulibas a spus: 20 februarie 2022, ora 12:51

  As fi de acord sa ne scutiti de puleticienii prosti si imbecili pe care i-ati ales cei 30 % din populatie (!!!) care merita sa-i aruncati in mijlocul Dunarii asta ca sa nu mai faca prostii pe buzunarele noastre, pe banii nostri !!!. Asta merita pt. marsavia pe care ne-au facut cu liberalizarea preturilor la gaze si energie si pt. instrainarea a 20 % din actiuni din domeniile strategice vitale !. Acum ne-au adus si armate din alte tari pe care sa-i tinem in mod inutil si pagubos !.

 2. mutu2 a spus: 20 februarie 2022, ora 09:48

  Eu nu vreau scutiri de taxe. Eu vreau taxe mai mari ca să avem mai multe şi mai mari pensii speciale mai mulţi parlamentari şi alte jigodii.

 3. unul a spus: 19 februarie 2022, ora 07:11

  Sunt adeptul pretului corect,am alergie la exceptii,scutiri.
  Astea sant pacaleli.Scutirea trebuie sa vina punctual
  pentru fiecare situatie,face to face,alea colective sunt
  subiective.Statul trebuie sa fie drept,noi trebuie sa fim umani ,crestini
  la urma urmei.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517