SONDAJ: Ar trebui ca şi angajaţii de la privat să primească vouchere de vacanţă?

Un proiect legislativ a fost depus la Senat, susţinut de parlamentari din toate partidele. Acesta propune ca şi angajaţii din mediul privat să primească, asemenea bugetarilor, vouchere de vacanţă, plătite din bugetul de stat.

Potrivit propunerii legislative, ”începând cu data de 1 ianuarie 2024, pentru recuperarea şi întreţinerea capacităţii de muncă a personalului salarial, instituţiile publice (…) precum şi angajatorii care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă acordă, în condiţiile legii, anual, până la data de 31 decembrie 2026, bonuri de valoare, denumite în continuare vouchere de vacanţă, în cuantum de 1.450 lei pentru fiecare salariat”, se arată la art. 1 din propunerea legislativă.

Întrebarea noastră este: 

Ar trebui ca şi angajaţii de la privat să primească vouchere de vacanţă?

Loading ... Loading ...
Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 12 martie 2023, ora 10:34

    Intr-o economie libera de piata de ce trebuie sustinut o categorie deficitara care nu urmareste sa se redreseze ???….Doar ca sa-i avem ???…..Asa nu ne vom dezvolta niciodata !. Pe mine cine ma sustine in domeniul meu de activitate ???….Voucherele de vacanta sunt o tampenie colosala care ar trebui desfiintata !. Pe piata sa ramana doar cei care merita !.

  2. usu a spus: 09 martie 2023, ora 17:45

    eu nu platesc impozite si taxe pentru tichete de vacanta la stat sau la privat,vrea cineva sa mearga in vacanta s-o faca pe banii lui proprii si personali ca sa zic asa

  3. Erdei Andrei a spus: 09 martie 2023, ora 16:21

    Privatii cotizeaza impozite si taxe pentru buget, iar bugetarii, ca si in zicala: cine-n parte, parte-s face! Isi impart lor, din banii nostri! Deci mai clar: secotrul productiv cotizeaza, iar sectorul neproductiv, fara rusine, imparte banii altora! Nerusinatii ! imi aduc aminte, cand s-a scos prima data legea pentru tichete de masa, puteau, deci PUTEAU acorda tichete de masa angajatorii, deci NU ERA OBLIGATORIU, acei angajatori ai caror unitati in subordine incheiau anul fiscal pe „plus”, deci ieseau cu profit! Va intreb totusi cum de s-a putut ajunge aici, de la acea lege, sa primeasca tot sectorul bugetar, neproductiv de ………..

  4. alex a spus: 09 martie 2023, ora 13:46

    cei de la privat sant numai sa cotizeze in favoare bugetarilo

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517