SONDAJ: Ar trebui ca Guvernul României să iniţieze politici pronataliste?

Scris de I. Z., 19 ianuarie 2023 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Populaţia României este îmbătrânită, iar populaţia activă este plecată la muncă în străintate. De vină pentru acest fenomen este, cu siguranţă, situaţia financiară a României, veniturile nu tocmai mari, precum şi inflaţia. Astfel, multe dintre cuplurile căsătorite sau nu numai, aleg să amâne venirea unui copil în familie, de teama că nu îi vor putea asigura toate cele necesare.

Specialiştii avertizează faptul că, în acest ritm, în anul 2050 vom ajunge să fim în total aproximativ 14.000.000 de români. Trebuie menţionat faptul că depopularea României este majorată de proporţia celor care părăsesc ţara, în căutarea unui trai mai bun.

Unul dintre fenomenele care duc la scăderea natalităţii este faptul că majoritatea cuplurilor fac cel mult unul sau doi copii.

Ce este cel mai îngrijorător este faptul că peste 70% dintre cupluri au declarat că nu îşi doresc să dea naştere unui copilaş. Pe de altă parte, pentru a preveni fenomenul de declin demografic, sau cel puţin pentru a-l mai diminua, în majoritatea ţărilor europene cu fertilitate scăzută, guvernele au iniţiat politici pronataliste, venind astfel în ajutorul viitorilor părinţi.

Întrebarea noastră este:

Ar trebui ca Guvernul României să iniţieze politici pronataliste?

Loading ... Loading ...
Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 22 ianuarie 2023, ora 11:19

    Probabil urmeaza sa fie introdusa si taxa pe nastere respectiv, sex/ dragoste /huta-huta (urmarirea se va face prin noul card de identitate cipat sau implantare de cipuri in corpul uman).

  2. Dac Bulibas a spus: 20 ianuarie 2023, ora 12:18

    Voi asteptati politici pronataliste de la guvernul vostru de PORCI spagari si incompetenti ????. Astia nu sunt capabili nici sa va protejeze, sa va apere !. Guvernul asta este dusman al neamului romanesc care merita judecat si condamnat la moarte in frunte cu presedintele vostru Klaus ” Weekend ” !!!. Astia sprijina si ajuta pe neonazistii ucraineni care aplica POGROM si PERSECUTIE asupra romanilor din Ucraina !!!.

  3. usu a spus: 19 ianuarie 2023, ora 12:45

    Singurul lucru pronatalitate pe care ar trebui guvernul sa l faca este sa creeze mediul benefic,necesar pentru existenta locurilor de munca,al cadrului legal pentru functionarea facila si nediscriminatorie a tarii,cu alte cuvinte sa ti gasesti usor un servici un loc de munca si sa stii ce ai de facut pentru a trai in tara asta,inseamna educatie,fara ca ceva sau cineva sa ti puna bete in roate,sa ai siguranta,in rest cand,cati copii sa faci, bani pe cap de copil nascut,s o lase ca nu i sanatos din nici un punct de vedere

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517