10.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Lorand Turos, Romeo Nicoară, Alexandru Horvat. Titlul emisiunii: Război în coaliţia PSD-ALDE? (reluare) 01.35 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 02.35 Cultură, Samfest jazz. 04.45 Cultură, La Poesss a avut loc Forumul Economic Invest. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona . 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Simona Niste . 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Constantin Demian, Daniela Silaghi. Titlul emisiunii: Care sunt cele mai mari probleme ale adolescenţilor?(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 09.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Lia Marinela Avram. 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Lorand Turos, Romeo Nicoară, Alexandru Horvat. Titlul emisiunii: Război în coaliţia PSD-ALDE? (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 14.30 Teleshopping 14.50 Cultură, cu Vera Pop,invitat:Vari Vasile. Titlul emisiuni: O familie de artişti. 15.15 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perşa. Titlul emisiunii: Asociaţia ACT4U, implicată în diverse activităţi ecologice. 16.00 Info Studio cu Laczko Eva. Titlul emisiuni: Casa zâmbetelor-oază de bucurie. 17.00 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Dacian Nastai a devenit antrenor cu licenţă pro. 18.00 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Cum controlăm furia? 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar. 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct. 23.00 Cultură, La Poesss a avut loc Forumul Economic Invest.

Şoferii de taxi din Satu Mare sunt daţi afară dacă îşi cer drepturile

Scris de Sergiu Podina, 10 ianuarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Statie de taxiuri in municipiul Satu Mare

Statie de taxiuri in municipiul Satu Mare

Este cazul concret al lui Cristian Fernea, care a fost concediat pentru că şi-a exprimat părerea pe un site de socializare

Cu toate că ideea creşterilor de tarife pentru care au protestat taximetriştii este îmbrăţişată de majoritatea şoferilor de taxi din oraş, în cadrul emisiunii Audienţe în Direct, din data de 9 ianuarie, aflăm ce anume stă în spatele lipsei de unitate pe care o afişează aceştia ca grup. Vă reamintim că în Satu Mare au fost eliberate 650 de autorizaţii taxi.

“Motivul pentru care sunt singur azi aici este simplu. Dacă ieşi în faţă şi spui care îţi sunt problemele eşti ameninţat de către patron. Mai mult decât atât, eşti batjocorit şi umilit cu fiecare ocazie. În aceste condiţii nimeni nu riscă să îşi piardă locul de muncă”, ne-a mărturisit Adrian Popa în cadrul emisiunii “Audienţe în direct”.

Ioan Fanea şi-a dat afară angajatul pentru că i-a sugerat să-şi ceară scuze de la angajaţii pe care i-ar fi jignit

Această atitudine a patronilor de firmă faţă de propriii angajaţi a putut fi observată de către sătmăreni în urma intervenţiei pe care Ioan Fanea – patronul firmei VIP Taxi – a avut-o în cadrul emisiunii de la Informaţia TV. “Taximetriştii nu au cei şapte ani de acasă, şi spun asta pentru că au venit neorganizaţi în zi de sărbătoare la uşa mea să facă protest. Aşa ceva nu se face.

În al doilea rând, ei nu ştiu ce vorbesc, habar nu au ce sunt alea costuri, pentru că sunt şoferi. Dacă e să vorbesc despre majorări o fac cu administratori de firme, nu cu un şofer care nu are nici o maşină.

Degeaba îi spun eu «du-te în dreapta», că el merge în stânga. Acestor băieţi nu le convine să muncească, ar vrea să facă 100 lei într-o oră, să nu pună ceasul şi să meargă după aceea prin baruri la păcănele”, declara Ioan Fanea în 9 ianuarie la “Audienţe în direct”.

Realitatea pare a fi una şi mai dură în cercul restrâns al taximetriştilor. Spunem aceste lucruri deoarece pe reţelele de socializare apar postări ale şoferilor care scot la suprafaţă adevărata realitate.

“Domnule Fanea, tot respectul pentru ce aţi realizat în viaţă şi consider că am fost o persoană respectuoasă şi respectată de toţi cei din anturajul acestei meserii, dar sunt profund şocat după atâţia ani de colaborare să aud în ultima perioadă jigniri şi cuvinte precum boschetari, muritori de foame, ciobani, jucători de păcănele şi altele aduse de către dumneavoastră la adresa noastră, a colaboratorilor firmei pe care o conduceţi”, scria Cristian Fernea pe grupul de Facebook “Clubul Taximetriştilor din Satu Mare”.

Taximetristul îl îndeamnă pe şeful lui să mediteze şi totodată să decidă dacă angajaţii săi merită sau nu să primească scuze din partea lui. Ioan Fanea a cugetat, iar în dimineaţa zilei de 10 ianuarie l-a concediat pe Cristian Fernea. Aflăm totodată că odată cu acesta, în semn de solidaritate, mai mulţi şoferi au părăsit compania.

 

Mai multe detalii despre acest caz găsiţi în exclusivitate în ediţia tipărită din data de 11 ianuarie.

Abonează-te acum Online!
 1. Dac Bulibas a spus: 12 ianuarie 2018, ora 11:22

  Felicitari !, D-le patron Fanea. Nici eu nu as permite niciunui angajat de-al meu sa se comporte in mod obraznic cu mine si sa ma deranjeze in sarbatorile mele cu protestele lor de # REZIST. Dvs. sunt sigur ca le oferiti angajatilor tot ce se poate oferi pt. desfasurarea activitatii in conditii normale. Sunt convins ca nu obligati pe nimeni sa accepte conditiile impuse de dvs. la angajare. Cui nu-i place poate pleca,…, demisia si pusi-pa !… Ce atata targuiala , o sa gasiti alti angajati nicio problema. Ce cred astia ? ca fac dictatura taximetrista ? fac impuneri patronului ?. Sa-si infiinteze fiecare firma lui daca sunt in stare si sa dicteze acolo pe banii lui si nu al altuia !!!. Si atunci sa-i vedem ce-or face acesti „muritori de foame „…. Galagiosii numai galagie stiu sa faca in rest,…….Partz.

 2. Bridge a spus: 12 ianuarie 2018, ora 07:15

  Noroc că se mai există şi alte firme de taxi în Sătmar. Nici măcar Gigi Pascu nu vorbea aşa de urât despre oamenii din firma lui.

 3. parearea mea a spus: 11 ianuarie 2018, ora 10:43

  Spun din nou: Satu Mare are nevoie de maxitaxiuri care sa mearga repede si eficient si sa aiba pretul biletelor de autobuz.

 4. unu a spus: 11 ianuarie 2018, ora 08:44

  eu zic ca domnul Feanea este un conducator bun , de multi ani este pe piata , fata de altii care si au inchis demult portile , si inca ceva majoritatea taximetristilor nu au masina , atunci despre ce taxe vorbesc ei?? ca nu inteleg ????

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.