Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Tiberiu Markos. Titlul emisiunii: Cum îi sprijina pe agenţii economici Expo Fabricat în Satu Mare? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Valeriu Bancea, Ştefan Ressler, Ciprian Crăciun. Titlul emisiunii: Legile justiţiei,adoptate de camera deputaţilor. (reluare) 02.30 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat: Vlaicu Popescu. Titlul emisiunii: învăţământul dual la Colegiul Tehnic Unio- Traian Vuia. 03.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Daniel Buda. Titlul emisiuni: Daniel Buda – rapor la 1.380 de zile . 04.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Iuliu Huszti. Titlul emisiunii: Porci de mangaliţa. 05.30 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Barta Zoltan. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Tiberiu Markos. Titlul emisiunii: Cum îi sprijina pe agenţii economici Expo Fabricat în Satu Mare? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Elena Blit. 10.30 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Papellas Istvan. Titlul emisiunii: A fost sfinţită orga bisericii Sfânta Familie. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Valeriu Bancea, Ştefan Ressler, Ciprian Crăciun. Titlul emisiunii: Legile justiţiei,adoptate de camera deputaţilor. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Iuliu Huszti. Titlul emisiunii: Porci de mangaliţa. 14.30 Teleshopping 14.45 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Marta Bzduch .Titlul emisiuni: Obezitatea se plăteşte cu sănătatea. 15.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Cristi Tarţa. 16.35 Portret de artist – vasile Canioşi Mestesanu. 17.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Dacian Nastai.Titlul emisiunii: Jucătorii de la LPS Satu Mare au inceput sezonul de primăvară. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Cultură 22.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu. 23.30 Ştiri

Societatea de salubrizare Someş-Sud intră în insolvenţă din cauza datoriilor

Scris de Ioan Aniţaş, 06 septembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Groapa de gunoi din judet

Groapa de gunoi din judet

În timp valoarea facturilor neîncasate s-a ridicat la 227.000 de lei

Concomitent cu închiderea gropilor de gunoi de la oraşe s-a declanşat acţiunea şi pentru mediul rural. Fiecare comună s-a văzut obligată să-şi rezolve problema colectării şi apoi depozitării deşeurilor aşa cum a crezut că este mai bine pentru fiecare comunitate.

Cum la nivelul judeţului Satu Mare a fost amenajată groapa ecologică de la Doba, consiliile locale din judeţ au fost obligate să respecte legislaţia specifică. Dacă unele comune au încheiat contracte de prestări servicii cu firme specializate, altele au căutat să-şi organizeze această activitate pe plan local sau zonal.

Aşa s-a întâmplat în zona Tăşnad, Livada, nu în ultimul rând în zona Codru, iar Beltiugul spre exemplu şi-a organizat propriul serviciu de salubrizare. Iată că după câţiva ani de la iniţierea unei activităţi de salubrizare în Codru funcţionarea serviciului s-a întrerupt.

La baza unei asemenea decizii a stat insuficienta preocupare a unor primari în ceea ce priveşte colectarea sumelor stabilite pentru o asemenea activitate.

Zilele trecute, primarii din Someş-Sud au aprobat iniţierea procedurii de insolvenţă pentru societatea de salubrizare care şi-a încetat activitatea în urmă cu aproape un an.

Datorii de peste 220.000 de lei acumulate în timp

În urmă cu aproape şapte ani, la nivelul comunelor Bârsău, Crucişor, Pomi, Valea Vinului, Culciu, Păuleşti şi Homoroade s-a decis asocierea cu scopul de a constitui o societate de colectare şi transport a deşeurilor din zona menţionată.

S-au achiziţionat autospeciale, containere de colectare, a fost angajat personal de deservire. Nu fără dificultăţi, activitatea s-a pus în mişcare, în ciuda faptului că nu prea dispunea de banii necesari iniţierii unei asemenea activităţi, sediul societăţii fiind stabilit la Bârsău.

 

Continuarea o puteti citi în ediţia tipărită din data de 6 august.

Abonează-te acum Online!
  1. Biata tarisoara a spus: 06 septembrie 2017, ora 18:00

    Biata tzara a ajuns sa vanda in piatza fasole cruda din Ucraina incoltzita deja in teaca si ingalbenita.Nimic nu se mai produce pe tarlalele noastre!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.