Image 1
Image 2

Asociaţia Dog for Life Satu Mare a pregătit un câine care va lucra cu copiii cu dizabilităţi în Constanţa

Astazi, la sediul Langdon Down Transilvania, s-au acordat diplomele
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Astazi, la sediul Langdon Down Transilvania, s-au acordat diplomele
Astazi, la sediul Langdon Down Transilvania, s-au acordat diplomele

Timp de două săptămâni s-a aflat la Satu Mare, la Asociaţia Dog for Life, psihologul Adrian Gemănaru – directorul Centrului de autism Marea Neagră Constanţa.

L-am întâlnit pe specialistul constănţean la sediul Asociaţiei Langdon Down Transilvania din Satu Mare, unde în timpul şederii la noi în oraş a lucrat zi în cadrul unor sesiuni de training pentru a se familiariza cu câinele Sunny, un Golden Retriever pregătit pentru terapie asistată de animale de Dog for Life.

 

Adrian Gemănaru este primul specialist din România atestat în terapia cu delfini

 

Câinele Sunny a plecat vineri la prânz cu Adrian Gemănaru în Constanţa. La peste 800 de kilometri distanţa de Satu Mare, câinele Sunny va lucra cu copii cu diverse deficienţe. Adrian Gemănaru lucrează la centrul constănţean cu 55 de copii, mărturisindu-ne că 60% dintre aceştia suferă de autism, alţi 20% au Sindrom Down, iar restul alte dizabilităţi. Anul trecut, psihologul a iniţiat un proiect la nivel naţional prin care să poată desfăşura la centrul pe care îl conduce o terapie asistată de animale, fiind cuprinse în proiect activităţile de terapie cu delfini, câini şi cai. Partenerii de proiect sunt Delfinariul din Constanţa şi Asociaţia Dog for Life Satu Mare. Adrian Gemănaru este primul specialist din România atestat în terapia cu delfini, urmând cursurile unui master în acest sens în Turcia şi în Austria.

 

Golden Retriever cu punctaj mare la concursul naţional de atestare

 

Pentru a se califica în terapia asistată de câini a luat legătura cu Asociaţia Dog for Life Satu Mare, cu reprezentantul ei Roman Jozsef care i-a ales pentru şedinţele de terapie un Golden Retriever, femelă, pe nume Sunny. Căţeluşa în vârstă de 5 ani a reuşit să obţină un punctaj foarte bun la capitolul terapie asistată de animale, motiv pentru care merge la Constanţa. Pe acest proiect, directorul Centrului de autism Marea Neagră a primit peste 2.000 de solicitări din întreaga ţară, existând şi 15 solicitări din Satu Mare. Proiectul se va derula pe parcursul mai multor ani, iar taberele de terapie durează 10 zile.

 

Doi beneficiari ai Asociaţiei Langdon Down au primit diplomă de absolvire a cursului naţional de dresaj canin

 

Vineri, 31 mai 2013, la sediul Asociaţiei Langdon Down Transilvania a avut loc ultima şedinţă de antrenament, o şedinţă de lucru cu copiii. Adrian Gemănaru ne-a mărturisit că în timpul şederii la Satu Mare s-a familiarizat cu câinele, luând contact cu el şi că din punctul său de vedere, ca psiholog, crede că terapia asistată de animale având ca pilon principal câinele este directă şi copiii şi animalul comunică permanent, câinele oferindu-i copilului feedback. Reprezentantul Dog for Life i-a oferit, Roman Jozsef, i-a înmânat constănţeanului atestatul, iar cu acest prilej au primit şi atestatul de chinologi doi beneficiari ai Asociaţiei Langdon Down Transilvania, doi tineri care au absolvit primul curs naţional de dresaj canin organizat de Asociaţia Dog for Life în 2008.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with