Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Oszkar Szabo. Titlul emisiunii: Vor reuşi taximetriştii sătmăreni să marojeze tarifele? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Tiberiu Gunthner, Claudiu Ţinca, Dumitru Pop. Titlul emisiunii: De ce amână PSD învestirea guvernului Dăncilă? (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Lorand Turos raport la 4.410 zile 03.33 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Emil Palincaş. Titlul emisiunii: Legumicultorii din Halmeu folosesc seminţe din străinătate 05.28 Restauratorii de muzeu 05.55 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Agnes Diaconu. Titlul emisiunii: Tratamentul fără interferon accesibil pacienţilor cu hepatita C 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Willy 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Oszkar Szabo. Titlul emisiunii: Vor reuşi taximetriştii sătmăreni să marojeze tarifele? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.45 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Acţiuni dedicate Zilei Europene a Parcurilor şi Zilei Mondiale a Mediului 10.25 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: Susţin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie 11.20 Teleshopping 11.35 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Tiberiu Gunthner, Claudiu Ţinca, Dumitru Pop. Titlul emisiunii: De ce amână PSD învestirea guvernului Dăncilă? (reluare) 13.00 Ştiri 13.45 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Adina Ciutan. Titlul emisiunii: De ce nu au îndemânări de redactare absolvenţii de liceu? 14.28 Teleshopping 14.45 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 15.45 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Lorand Turos raport la 4.410 zile 16.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Ferencz Levente. Titlul emisiunii: Cerbii lopătari din Supur, o atracţie pentru turişti 17.55 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat Cristian Popa. Titlul emisiunii: Unirea Tăşnad a început pregătirile cu un nou antrenor 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Vasile Fănăţan. Titlul emisiunii: Satu Mare, un oraş poluat? (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Iulian Pfau Sălăgeanu. Titlul emisiunii: Tinerii şi locul de muncă 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: Cu fericirea la psiholog 23.30 Ştiri

Soarta Olimpiei este pecetluită!

Scris de Constantin Demian, 12 ianuarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Cu mari datorii, fără sprin financiar, clubul sătmărean se va retrage din L2

În emisiunea de joi seara “Agenda publică“, emisiune difuzată de Informaţia TV s-a clarificat într-o bună parte situaţia Olimpiei. Dar nu în sensul dorit de cei care iubesc fotbalul, al celor care le pasă de fotbalul sătmărean, al celor care numele “Olimpia” le mai spune ceva.

Din toate discuţiile purtate cu preşedintele clubului, Istvan Merkli, cu Alexandru Horvat, vicepreşedinte al Consiliului Director, a reieşit că soarta Olimpiei este pecetluită. Bani nu sunt, clubul este înglodat în datorii (circa 2,1 milioane lei) şi există mari restanţe salariale faţă de jucători şi antrenori, (între 4 şi 9 luni), creditorii bat la uşă, echipa a fost penalizată cu pierderea unor puncte etc. În consecinţă, având în vedere şi faptul că majoritatea jucătorilor şi-au depus memorii la comisiile FRF, aproape sigur FC Olimpia nu va mai continua în L2.
Dar, trebuie să spunem că conducerea Olimpiei nu prea ştie ce să facă în aceste momente. Preşedintele Merkli ne-a spus că aşteaptă un document scris de la membrii asociaţi ai clubului pentru a putea face pasul următor. “Nu am speranţe de mai bine. Deocamdată nu am făcut nicio notificare la Federaţie. Eu nu pot să hotărăsc de unul singur. Aştept o poziţie oficială de la Consiliul Judeţean şi Consiliul Local, finanţatorii echipei, ca să pot face demersurile ulterioare”, a spus preşedintele Merkli.

Din discuţiile purtate a reieşit faptul că, totuşi, Consiliul Local ar putea continua finanţarea, cu circa 120.000 lei lunar. Bani insuficienţi pentru a acoperi cheltuielile curente şi a mai achita din datorii.

Pe parcursul emisiunii au intervenit telefonic două persoane, ex preşedintele Catrinel Raţ şi Csaba Maskulik, manager city al oraşului Satu Mare. Domnul Maskulik a confirmat varianta vehiculată de un timp, de preluare a echipelor de juniori de CL şi includerea fotbalului în rândul CSM-lui sătmăream, club finanţat de Consiliul Local. Doar că, neavând echipă de seniori, această variantă nu oferă multe pespective la încheierea junioratului. În plus, domnul Maskulik a declarat că varianta cea mai bună din punctul lui de vedere ar fi aceea a continuării activităţii Olimpiei.

Catrinel Raţ, fost preşedinte al Olimpiei, bun cunoscător al fotbalului, a afirmat răspicat că la nivel de club a existat un management prost şi că principalul vinovat de dezastrul clubului este ex preşedintele Attila Karda. “Attila Karda este principalul vinovat. El şi cei care l-au susţinut şi l-au pus preşedinte pe criterii politice. Un habarnist, un filfizon adus de la Buzău. Kelemen Hunor l-a adus la Satu Mare. A cheltuit cum a vrut banii clubului fără niciun control”, a spus Catrinel Raţ.

Cuvinte grele dar, dacă ne uităm la cifre, vom constata că în scurtul mandat a lui Attila Karda datoriile Olimpiei a ajuns de la 800.000 lei la 2,1 milioane de lei. În acest sens există şi alte păreri. Dar bilanţurile contabile de la sfârşitul fiecărui an spun cu totul altceva.

Una peste alta, chiar dacă oficial nu s-a depus niciun un act la Federaţie, Olimpia Satu Mare îşi va înceta activitatea. Un final trist pentru un club, o echipă aproape centenară.

Plecări pe bandă rulantă

În condiţiile date, lipsa oricăror perspective, majoritatea jucătorilor Olimpiei vor să părăsească clubul sătmărean. Astfel, în ultimele zile, patru jucători, Dumitru Muntean, Vasile Pop, Marius Şuta şi Darius Lukacs au ajuns la un acord în ce priveşte rezilierea contractelor. Plus Brata care s-a înţeles mai devreme cu clubul.
Pe listă celor care mai vor să plece se mai află Ciprian Duruş, Robi Villand şi Romario Rus. Achim, aflat în pregătiri cu Academica Clinceni este aşteptat să vină la Satu Mare pentru a discuta despre rezilierea contractului. Lusamba şi-a depus memoriu la Federaţie pentru a deveni liber de contract în timp ce Jurj, venit sub formă de împrumut dela CSU Craiova, se pregăteşte cu Chindia Târgovişte.

Cristi Munteanu, Fl. Munteanu, Bura, Cubaş, Szasz, fraţii Vincze, Nemeş, aflaţi în lotul cu care Olimpia a încheiat sezonul, vor solicita probabil şi ei rezilierera contractelor. Singurul care a mai rămas pe poziţii pare să fie Florin Mureşan, căpitanul Olimpiei. “Am ceva oferte. Dar mai am speranţe şi aştept până în ultima clipă“, a spus Mureşan.

Abonează-te acum Online!
  1. Nicusor Morar a spus: 13 ianuarie 2018, ora 21:26

    Pacat !
    Ce frumoasa a fost OLIMPIA !

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.