Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Cu ce programe vor fi aşteptaţi turişti la Carei în sezonul estival (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Dumitru Pop,Eugen Kovacs,Doina Feher. Titlul emisiunii: A intrat preşedintele în campania electorală. (reluare) 02.10 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile . 03.10 Teatru 04.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Crstina Sălăgean.Titlul emisiunii: Cultura de Coacăze. 05.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Prinzinger Zsoka. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Cu ce programe vor fi aşteptaţi turişti la Carei în sezonul estival?(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 09.10 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat: Mark Nagy Janos. Titlul emisiunii:Noutăţi în custodia ariei protejate de pe râul Tur. 09.45 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu. 10.35 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Pallai Bele. Titlul emisiunii: Gorog katolikus elet. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Dumitru Pop,Eugen Kovacs,Doina Feher. Titlul emisiunii: A intrat preşedintele în campania electorală. (reluare) 13.00 Ştiri13.25Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Crstina Sălăgean.Titlul emisiunii: Cultura de Coacăze. 14.20 Teleshopping 14.40 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile. 15.40 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Formaţia Clasic. 16.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Damian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Primăvara sportivă cu Dacian Nastai. 17.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Cultură 22.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu. 23.30 Ştiri

Soarta Olimpiei este pecetluită!

Scris de Constantin Demian, 12 ianuarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Cu mari datorii, fără sprin financiar, clubul sătmărean se va retrage din L2

În emisiunea de joi seara “Agenda publică“, emisiune difuzată de Informaţia TV s-a clarificat într-o bună parte situaţia Olimpiei. Dar nu în sensul dorit de cei care iubesc fotbalul, al celor care le pasă de fotbalul sătmărean, al celor care numele “Olimpia” le mai spune ceva.

Din toate discuţiile purtate cu preşedintele clubului, Istvan Merkli, cu Alexandru Horvat, vicepreşedinte al Consiliului Director, a reieşit că soarta Olimpiei este pecetluită. Bani nu sunt, clubul este înglodat în datorii (circa 2,1 milioane lei) şi există mari restanţe salariale faţă de jucători şi antrenori, (între 4 şi 9 luni), creditorii bat la uşă, echipa a fost penalizată cu pierderea unor puncte etc. În consecinţă, având în vedere şi faptul că majoritatea jucătorilor şi-au depus memorii la comisiile FRF, aproape sigur FC Olimpia nu va mai continua în L2.
Dar, trebuie să spunem că conducerea Olimpiei nu prea ştie ce să facă în aceste momente. Preşedintele Merkli ne-a spus că aşteaptă un document scris de la membrii asociaţi ai clubului pentru a putea face pasul următor. “Nu am speranţe de mai bine. Deocamdată nu am făcut nicio notificare la Federaţie. Eu nu pot să hotărăsc de unul singur. Aştept o poziţie oficială de la Consiliul Judeţean şi Consiliul Local, finanţatorii echipei, ca să pot face demersurile ulterioare”, a spus preşedintele Merkli.

Din discuţiile purtate a reieşit faptul că, totuşi, Consiliul Local ar putea continua finanţarea, cu circa 120.000 lei lunar. Bani insuficienţi pentru a acoperi cheltuielile curente şi a mai achita din datorii.

Pe parcursul emisiunii au intervenit telefonic două persoane, ex preşedintele Catrinel Raţ şi Csaba Maskulik, manager city al oraşului Satu Mare. Domnul Maskulik a confirmat varianta vehiculată de un timp, de preluare a echipelor de juniori de CL şi includerea fotbalului în rândul CSM-lui sătmăream, club finanţat de Consiliul Local. Doar că, neavând echipă de seniori, această variantă nu oferă multe pespective la încheierea junioratului. În plus, domnul Maskulik a declarat că varianta cea mai bună din punctul lui de vedere ar fi aceea a continuării activităţii Olimpiei.

Catrinel Raţ, fost preşedinte al Olimpiei, bun cunoscător al fotbalului, a afirmat răspicat că la nivel de club a existat un management prost şi că principalul vinovat de dezastrul clubului este ex preşedintele Attila Karda. “Attila Karda este principalul vinovat. El şi cei care l-au susţinut şi l-au pus preşedinte pe criterii politice. Un habarnist, un filfizon adus de la Buzău. Kelemen Hunor l-a adus la Satu Mare. A cheltuit cum a vrut banii clubului fără niciun control”, a spus Catrinel Raţ.

Cuvinte grele dar, dacă ne uităm la cifre, vom constata că în scurtul mandat a lui Attila Karda datoriile Olimpiei a ajuns de la 800.000 lei la 2,1 milioane de lei. În acest sens există şi alte păreri. Dar bilanţurile contabile de la sfârşitul fiecărui an spun cu totul altceva.

Una peste alta, chiar dacă oficial nu s-a depus niciun un act la Federaţie, Olimpia Satu Mare îşi va înceta activitatea. Un final trist pentru un club, o echipă aproape centenară.

Plecări pe bandă rulantă

În condiţiile date, lipsa oricăror perspective, majoritatea jucătorilor Olimpiei vor să părăsească clubul sătmărean. Astfel, în ultimele zile, patru jucători, Dumitru Muntean, Vasile Pop, Marius Şuta şi Darius Lukacs au ajuns la un acord în ce priveşte rezilierea contractelor. Plus Brata care s-a înţeles mai devreme cu clubul.
Pe listă celor care mai vor să plece se mai află Ciprian Duruş, Robi Villand şi Romario Rus. Achim, aflat în pregătiri cu Academica Clinceni este aşteptat să vină la Satu Mare pentru a discuta despre rezilierea contractului. Lusamba şi-a depus memoriu la Federaţie pentru a deveni liber de contract în timp ce Jurj, venit sub formă de împrumut dela CSU Craiova, se pregăteşte cu Chindia Târgovişte.

Cristi Munteanu, Fl. Munteanu, Bura, Cubaş, Szasz, fraţii Vincze, Nemeş, aflaţi în lotul cu care Olimpia a încheiat sezonul, vor solicita probabil şi ei rezilierera contractelor. Singurul care a mai rămas pe poziţii pare să fie Florin Mureşan, căpitanul Olimpiei. “Am ceva oferte. Dar mai am speranţe şi aştept până în ultima clipă“, a spus Mureşan.

Abonează-te acum Online!
  1. Osvat gheorghe a spus: 23 februarie 2018, ora 16:02

    Îmi pare rău din cate firme la nivel de judeţ fiecare cate un jucător sa angajeze sar face o treaba buna .Nu lăsaţi Olimpia sa moara e echipa fanion a Jud nostru .Haideţi oameni buni tu Pataki Csaba pune mana arata ca eşti patriot si ca îţi pasa de Jud Sau Mare . Oli nu muri avem nevoie de tine si azi si mâine. Haide Oli.

  2. Nicusor Morar a spus: 13 ianuarie 2018, ora 21:26

    Pacat !
    Ce frumoasa a fost OLIMPIA !

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.