Şniţel vienez cu caşcaval

Scris de Eva Laczko, 23 mai 2023 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Snitel vienez

Snitel vienez

Ingrediente:

– 4 felii groase de pulpă de mânzat foarte fragedă

– 6-700 ml lapte dulce

– circa 300 g de caşcaval uscat

– 6 ouă

– pesmet

– sare, piper

– ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Feliile de carne se crestează la mijloc şi se bat la o grosime de circa o jumătate cm fiecare parte, apoi, în frigider, se lasă circa 2-3 ore la înmuiat în lapte, în aşa fel, încât acesta să poată pătrunde şi între felii. Caşcavalul se feliază la o grosime de circa 5 mm. Carnea se strecoară de lapte, se condimentează şi se umple cu caşcaval, în aşa fel, încât circa un cm la marginea feliilor să nu fie acoperit. În această parte apăsăm bine-bine carnea între degete, să se lipească puţin (se poate prinde cu scobitori), apoi lăsăm să stea aşa încă vreo 20 de minute. Se bat ouăle, se condimentează. Feliile de carne se trec prin oul bătut, cu grijă să nu cadă caşcavalul, apoi în pesmet şi din nou în ouă. Carnea se prăjeşte în ulei încins, la început sub capac, apoi descoperit. Se serveşte caldă, cu garnitură de cartofi, sau doar simplu, cu salată.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517