Image 1
Image 2

Slujbe şi depuneri de coroane în memoria eroilor Revoluţiei

Slujba de pomenire a eroilor Revolutiei s-a incheiat cu un paos
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Slujba de pomenire a eroilor Revolutiei s-a incheiat cu un paos
Slujba de pomenire a eroilor Revolutiei s-a incheiat cu un paos

În Centrul Nou s-a ridicat un Paos pentru cei 7 eroi

Zeci de sătmăreni și reprezentanți ai oficialităților au participat la manifestările comemorative dedicate eroilor căzuți în Revoluția Română din decembrie 1989, din Piața 25 Octombrie.

Ca în fiecare an, cei 7 tineri sămăreni care și-au jertfit viața în timpul Revoluței din decembrie 1989 au fost comemorați de autoritățile locale și sătmărene prin oficierea unor slujbe și depuneri de coroane la morminte.

Cei șapte eroi sunt: lt. post m. Marinel Ioan Ciul, slt.pm Grigore Zimbru, eleva Raluca Sălăjan, sldt. Szabo Antal, sldt. Sofalvi Gyorgy, sldt. Kiraly Mihaly și sldt. Gergely Csaba.

Manifestări la Cimitirul Eroilor

Manifestările comemorative de joi, 22 decembrie au început la mormântul soldatului Kiraly Mihaly, aflat în Cimitirul Eroilor din Satu Mare. Slujba de comemorare, care s-a încheiat cu un Paos, a fost oficiată de protopopul Ioan Socloan și părintele Cristian Silaghi, în prezența prefectului Radu Bud, subprefectul Altfatter Tamas, primarul Kereskenyi Gabor, avocatul Ungur Horia Adrian, și reprezentanți ai Militarilor și Jandarmilor.

La finalul slujbei, oficialitățile prezente și familia eroului Kiraly Mihaly au colindat împreună “O, ce veste minunată!”.

S-au mai depus coroane de flori la cimitirele de pe strada Rodnei și apoi pe Amațului, dar și la cimitirele din Gherța Mică, Călinești-Oaș și Bercu.

De la ora 11, în Piața 25 Octombrie, după onorul Gărzii de onoare acordat prefectului Radu Bud, s-a intonat Imnul de Stat. Serviciul religios a fost oficiat de părintele protopop ortodox Ioan Socolan, vicarul reformat Kiss Jozsef și părintele Cristian Silaghi, de la Jandarmerie.

Vicarul Protopopiatului Reformat de Satu Mare, care este și consilier în Consiliul Municipal Satu Mare, a rostit primul discurs, în limba maghiară.

Următorul discurs i-a aparținut părintelui Cristian Silaghi, de la Jandarmerie, care s-a adresat în primul rând părinților îndurerați, reprezentanților autorităților locale și județene, precum și zecilor de sătmăreni veniți să asiste la evenimentul comemorativ.

Mai multe citiți în ediția tipărită din data de 23 decembrie, disponibilă la chioșcurile de ziare, sau în format electronic (PDF).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with