Slujbe arhiereşti la Satu Mare | Informaţia Zilei

Slujbe arhiereşti la Satu Mare

Scris de I. Z., 30 aprilie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Episcop Iustin La Biserica Sf Gheorghe

Episcop Iustin La Biserica Sf Gheorghe

Luni, 29 aprilie 2019, a doua zi a Sfintelor Paşti şi sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de biruinţă, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat Sfânta Liturghie la biserica cu hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din municipiul Satu Mare, paroh fiind Pr. Cornel Pop.

 

Episcop Iustin foto grup

Episcop Iustin foto grup

Din soborul slujitor au făcut parte 16 preoţi, dintre care îi amintim pe Arhim. Dr. Ioachim Tomoiagă, consilier eparhial social-filantropic şi misionar, Pr. Ioan Socolan, protopopul de Satu Mare, Pr. Cristian Peteri, slujitor la acest Sfânt Altar, Pr. Viorel Boloş, pensionar, Pr. Florin Orăştianu, secretar protopopesc, Pr. Dr. Cristian Boloş, de la catedrala „Adormirea Maicii Domnului”, Pr. Ioan Virgil Pop din Livada, Pr. Almon Gheorghe Chirilă din Vetiş, Pr. Petru Donca din Balta Blondă, Pr. Adrian Arba din Băbăşeşti, Pr. Alexandru Chiş, pensionar, Pr. Petru Tătăran, pensionar, Pr. Florin Silaghi, de la Penitenciar, Pr. Vasile Tătăran, de la biserica „Naşterea Maicii Domnului”, Pr. Gheorghe Donca, de la biserica „Buna Vestire”, 4 arhidiaconi. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul bisericii, dirijat de Ioniţă Struţi, care este şi cantorul sfântului locaş. Un număr mare de credincioşi a venit ca să se roage împreună cu Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin şi soborul, încât biserica a fost arhiplină. Între ei s-au aflat prefectul Darius Filip, cu soţia şi copilaşul său mic, deputatul Octavian Petric, membru în Adunarea Naşională Bisericească, respectiv în Adunarea Eparhială, fostul ministru Octavian Silaghi, cu soţia şi fetiţa lor de doi ani, şi Ing. Mircea Leţiu, cel care de 10 ani aduce pe cheltuială proprie, în Eparhie, cu avion uşor, Sfânta Lumină.

În faţa credincioşilor prezenţi, Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin a rostit un interesant şi cuprinzător cuvânt de învăţătură, în care s-a referit la întreaga perioadă pascală şi la impotanţa ei pentru mântuirea sufletelor credincioşilor.

 

Episcopul Vasile Bizau a slujit la Biserica Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril

Episcopul Vasile Bizau a slujit la Biserica Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril

Zi de aleasă sărbătoare, cu bucurie multă a fost luni şi pentru credincioşii greco catolici din Protopopiatul greco catolic Satu Mare prin prezenţa Preasfinţitului episcop Vasile Bizău al Maramureşului şi Sătmarului, în cea de-a doua zi de Sfintele Paşti.

Ierarhul a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala greco-catolică Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril din municipiul Satu Mare.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345