Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Corina Stanciu, Rodica Lohan. Titlul emisiunii: Biologii,chimişti şi psihologii din spitale,nemulţumiţide noua grilă de salarizare.(reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Augustin Iştoc,Ciprian Crăciun.Titlul emisiunii: Biologii, chimişti şi psihologii din spitale, nemulţumiţi de noua grilă de salarizare. (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile . 03.30 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat: Ioan Coroianu . Titlul emisiunii: Crimă sau dispariţie. 04.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Nicolae Mureşan. 05.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Dudaş. Titlul emisiunii: Cultura de căpşuni. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Prinzinger Zsoka. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Corina Stanciu, Rodica Lohan. Titlul emisiunii: Biologii,chimişti şi psihologii din spitale,nemulţumiţi de noua grilă de salarizare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 09.20 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Adriana Laszlo. Titlul emisiunii:Cum înţelegem plânsul copiiilor? 10.00 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat: Mark Nagy Janos. Titlulemisiunii: Noutăţi în custodia ariei protejate de pe râul Tur. 10.30 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: De la Înviere Mântuitorul până la Înălţarea la cer. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Augustin Iştoc,Ciprian Crăciun.Titlul emisiunii: Biologii, chimişti şi psihologii din spitale, nemulţumiţi de noua grilă de salarizare. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 ]n slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile . 14.30 Teleshopping 14.45 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă,invitat:Sedonia Lăţea.Titlul emisiuni: Despre diete,vitamine la început de primăvară. 15.15 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 16.25 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Maria Tripon. 17.30 Panoramic sportiv, cu Constantin Damian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Primăvara sportivă cu Dacian Nastai. 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar. 21.30 Cultură 22.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 23.30 Ştiri

Slujbe arhiereşti de Crăciun, la Satu Mare

Scris de Vera Pop, 26 decembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În zilele de Crăciun, credincioşii sătmăreni s-au îndreptat spre biserici pentru a se bucura alături de familie de slujbele închinate Naşterii Domnului. Vremea a ţinut cu ei, fiind deosebit de frumoasă pentru această perioadă. 

În municipiul Satu Mare, credincioşii ortodocşi şi greco-catolici au primit în mijlocul lor vizita a doi episcopi: Iustin Sigheteanul şi Vasile Bizău.
Biserica ortodoxă “Naşterea Domnului” din cartierul Carpaţi II din Satu Mare a fost neîncăpătoare pentru mulţimea de credincioşi prezentă la slujbă. Mulţi dintre aceştia au fost nevoiţi să asculte din curtea bisericii  cuvintele adresate cu prilejul acestei sfinte sărbători. Slujba a fost oficiată de Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, Preasfinţitul Părinte Iustin, preotul paroh Gheorghe Chiş, protopopul Ioan Socolan, un sobor format din 13 preoţi.

 

Biserica greco-catolică “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” a fost plină de credincioşi de toate vârstele. Slujba a fost oficiată de Episcopul Maramureşului Vasile Bizău, preotul paroh Dumitru Roman şi un sobor de preoţi format din Florin Fodoruţ, Laurenţiu Costin şi Andrei Pop. Biserica greco-catolică “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” a fost plină de credincioşi de toate vârstele. Slujba a fost oficiată de Episcopul Maramureşului Vasile Bizău, preotul paroh Dumitru Roman şi un sobor de preoţi format din Florin Fodoruţ, Laurenţiu Costin şi Andrei Pop.

 

 

Enoriaşii Bisericii Romano-Catolice din întreaga lume au sărbătorit în noaptea de 24 decembrie Naşterea Mântuitorului. Bisericile din Satu Mare s-au dovedit a fi ;i ele neîncăpătoare pentru mulţimea care a venit la slujba de la miezul nopţii. La Catedrala Romano-Catolică din Satu Mare, Naşterea Domnului a fost sărbătorită cu o slujbă arhierească.

 

Mai multe în ediţia tipărită din „Informaţia Zilei” – 27 decembrie 2017, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Abonează-te acum Online!
  1. enorias a spus: 28 decembrie 2017, ora 20:49

    Mai informati-va in legatura numirile preotilor parohi de la lacasele de cult ortodoxe!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.