Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Oszkar Szabo. Titlul emisiunii: Vor reuşi taximetriştii sătmăreni să marojeze tarifele? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Tiberiu Gunthner, Claudiu Ţinca, Dumitru Pop. Titlul emisiunii: De ce amână PSD învestirea guvernului Dăncilă? (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Lorand Turos raport la 4.410 zile 03.33 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Emil Palincaş. Titlul emisiunii: Legumicultorii din Halmeu folosesc seminţe din străinătate 05.28 Restauratorii de muzeu 05.55 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Agnes Diaconu. Titlul emisiunii: Tratamentul fără interferon accesibil pacienţilor cu hepatita C 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Willy 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Oszkar Szabo. Titlul emisiunii: Vor reuşi taximetriştii sătmăreni să marojeze tarifele? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.45 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Acţiuni dedicate Zilei Europene a Parcurilor şi Zilei Mondiale a Mediului 10.25 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: Susţin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie 11.20 Teleshopping 11.35 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Tiberiu Gunthner, Claudiu Ţinca, Dumitru Pop. Titlul emisiunii: De ce amână PSD învestirea guvernului Dăncilă? (reluare) 13.00 Ştiri 13.45 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Adina Ciutan. Titlul emisiunii: De ce nu au îndemânări de redactare absolvenţii de liceu? 14.28 Teleshopping 14.45 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 15.45 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Lorand Turos raport la 4.410 zile 16.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Ferencz Levente. Titlul emisiunii: Cerbii lopătari din Supur, o atracţie pentru turişti 17.55 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat Cristian Popa. Titlul emisiunii: Unirea Tăşnad a început pregătirile cu un nou antrenor 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Vasile Fănăţan. Titlul emisiunii: Satu Mare, un oraş poluat? (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Iulian Pfau Sălăgeanu. Titlul emisiunii: Tinerii şi locul de muncă 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: Cu fericirea la psiholog 23.30 Ştiri

„Slobodan Show”, o comedie muzicală despre fostul preşedinte al Serbiei, va fi pusă în scenă la Belgrad

Scris de Vasile Andreica, 10 ianuarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

O comedie muzicală consacrată fostului preşedinte al Serbiei în timpul războiului din Balcani, Slobodan Milosevic, şi soţiei sale, Mira Markovic, va fi pusă în scenă la Belgrad, informează AFP.

„Repetiţiile vor debuta la mijlocul lui ianuarie şi premiera va avea loc în februarie la Gracanica”, enclavă sârbească nu departe de Priştina, capitala Kosovo, a declarat pentru AFP Marko Grubic, cel care va compune muzica pentru acest spectacol, numit „Slobodan Show”. Actorii vor fi sârbi din Kosovo.

Marko Grubic crede că muzica originală pentru spectacol în loc de melodii din epoca regimului lui Milosevic în anii 1990 este o alegere bună.

„Slobodan şi Mira au fost un cuplu inseparabil în fruntea Statului într-un moment curcial, dizolvarea Iugoslaviei”, a declarat în presa locală Jelena Bogavac, scenarist.

Ales în 1990 preşedinte al Serbiei, Slobodan Milosevic a susţinut cauza sârbilor în conflictele din Croaţia (1991-95), Bosnia (1992-95) şi în Kosovo (1998-99).

Îndepărtat de la putere în 2000, el a murit în 2006 la vârsta de 64 de ani în centrul de detenţie de la Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie (TPIY) din Olanda unde era judecat pentru genocid, crime împotriva umanităţii şi crime de război.

Soţia sa, Mira Markovic, care, potrivit presei locale, avea o mare influenţă asupra celui mai puternic om din Serbia, conducea mişcarea „Stânga iugoslavă”. Acuzată de corupţie, ea a fost exilată în Rusia din 2003.

Spectacolul va fi pus în scenă de Nenad Todorovic, un artist din Kosovo, la fel ca şi actorii din distribuţie.

Aceşti actori sârbi de la Teatrul Naţional din Kosovo s-au instalat la Gracanica după retragerea trupelor sârbeşti din Kosovo în 1999, în timpul ultimului conflict care a dus la destrămarea fostei Iugoslavii. În urma războiului din Kosovo au fost 13.000 de morţi, în special albanezi din Kosovo.

Acest conflict s-a terminat după ce NATO a bombardat Serbia. Kosovo şi-a declarat independenţa în 2008, pe care Belgradul şi minoritatea sârbă nu o recunosc.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.