10.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Lorand Turos, Romeo Nicoară, Alexandru Horvat. Titlul emisiunii: Război în coaliţia PSD-ALDE? (reluare) 01.35 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 02.35 Cultură, Samfest jazz. 04.45 Cultură, La Poesss a avut loc Forumul Economic Invest. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona . 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Simona Niste . 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Constantin Demian, Daniela Silaghi. Titlul emisiunii: Care sunt cele mai mari probleme ale adolescenţilor?(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 09.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Lia Marinela Avram. 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Lorand Turos, Romeo Nicoară, Alexandru Horvat. Titlul emisiunii: Război în coaliţia PSD-ALDE? (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 14.30 Teleshopping 14.50 Cultură, cu Vera Pop,invitat:Vari Vasile. Titlul emisiuni: O familie de artişti. 15.15 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perşa. Titlul emisiunii: Asociaţia ACT4U, implicată în diverse activităţi ecologice. 16.00 Info Studio cu Laczko Eva. Titlul emisiuni: Casa zâmbetelor-oază de bucurie. 17.00 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Dacian Nastai a devenit antrenor cu licenţă pro. 18.00 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Cum controlăm furia? 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar. 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct. 23.00 Cultură, La Poesss a avut loc Forumul Economic Invest.

„Slobodan Show”, o comedie muzicală despre fostul preşedinte al Serbiei, va fi pusă în scenă la Belgrad

Scris de Vasile Andreica, 10 ianuarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

O comedie muzicală consacrată fostului preşedinte al Serbiei în timpul războiului din Balcani, Slobodan Milosevic, şi soţiei sale, Mira Markovic, va fi pusă în scenă la Belgrad, informează AFP.

„Repetiţiile vor debuta la mijlocul lui ianuarie şi premiera va avea loc în februarie la Gracanica”, enclavă sârbească nu departe de Priştina, capitala Kosovo, a declarat pentru AFP Marko Grubic, cel care va compune muzica pentru acest spectacol, numit „Slobodan Show”. Actorii vor fi sârbi din Kosovo.

Marko Grubic crede că muzica originală pentru spectacol în loc de melodii din epoca regimului lui Milosevic în anii 1990 este o alegere bună.

„Slobodan şi Mira au fost un cuplu inseparabil în fruntea Statului într-un moment curcial, dizolvarea Iugoslaviei”, a declarat în presa locală Jelena Bogavac, scenarist.

Ales în 1990 preşedinte al Serbiei, Slobodan Milosevic a susţinut cauza sârbilor în conflictele din Croaţia (1991-95), Bosnia (1992-95) şi în Kosovo (1998-99).

Îndepărtat de la putere în 2000, el a murit în 2006 la vârsta de 64 de ani în centrul de detenţie de la Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie (TPIY) din Olanda unde era judecat pentru genocid, crime împotriva umanităţii şi crime de război.

Soţia sa, Mira Markovic, care, potrivit presei locale, avea o mare influenţă asupra celui mai puternic om din Serbia, conducea mişcarea „Stânga iugoslavă”. Acuzată de corupţie, ea a fost exilată în Rusia din 2003.

Spectacolul va fi pus în scenă de Nenad Todorovic, un artist din Kosovo, la fel ca şi actorii din distribuţie.

Aceşti actori sârbi de la Teatrul Naţional din Kosovo s-au instalat la Gracanica după retragerea trupelor sârbeşti din Kosovo în 1999, în timpul ultimului conflict care a dus la destrămarea fostei Iugoslavii. În urma războiului din Kosovo au fost 13.000 de morţi, în special albanezi din Kosovo.

Acest conflict s-a terminat după ce NATO a bombardat Serbia. Kosovo şi-a declarat independenţa în 2008, pe care Belgradul şi minoritatea sârbă nu o recunosc.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.