00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Mariana Săllăgean, Beniamin Urs, Horia Adrian Ungur. Titlul emisiunii: Ce decizii au luat liderii coaliţiei PSD-ALDE? (reluare) 01.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Scriitorii de expresie maghiară din Carei sunt mai cunoscuţi în Ungaria. 02.25 Ne Cheamă Natura 03.25 Portret de artist 04.15 Concert Samus Quit Art - la Poesis 05.20 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Sînziana Cristea. Titlul emisiuni: Sînziana Cristea 4420 raport la de zile. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Viorel Verzeş. Titlul emisiuni: Cât de sigur e sistemul de pensii de stat?(reluare) 09.00 La Psiholog 09.30 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Ziua pomiculturii sărbătorită la Săuca. 10.30 Religie cu Eva Laczko, invitaţi: Pallai Bela, Roman Janos. Titlul emisiunii: Retrospectiva vizitei papale. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Mariana Săllăgean, Beniamin Urs, Horia Adrian Ungur. Titlul emisiunii: Ce decizii au luat liderii coaliţiei PSD-ALDE? (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Acţiuni cu tânăra generaţie în scop ecologic. 14.10 Teleshopping 14.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitat: Georgiana Marina. 15.40 Prieteni necuvântători cu Alina Blejan, invitat: Zoltan Szabo, dresor de câini. 16.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Scriitorii de expresie maghiară din Carei sunt mai cunoscuţi în Ungaria. 17.20 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Gheorghe Sabău. Titlul emisiunii: Box în weekend: Cupa Voinţa – memorial Timofie Pogăciaş şi Liviu Gheţe. 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă. 18.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 23.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Sînziana Cristea. Titlul emisiuni: Sînziana Cristea 4420 raport la de zile. 25.06.2019

Skatepark pe o suprafaţă de 800 m² în parcul UFO din Micro 17

Scris de Matei Larisa, 13 aprilie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Investiţia este de 615.000 de lei, din care Primăria Satu Mare a alocat 525.000 de lei

Pe terenurile de streetball din Micro 17 au ajuns la inaugurare şi câteva baschetbaliste de la CSM Satu Mare

Pe terenurile de streetball din Micro 17 au ajuns la inaugurare şi câteva baschetbaliste de la CSM Satu Mare

Cel mai modern skatepark din municipiul Satu Mare, situat în parcul UFO din cartierul Micro 17, a fost inaugurat miercuri, 10 aprilie. Au fost prezenţi primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, administratorul public al oraşului, Maskulik Csaba, şi mai multe baschetbaliste din echipa CSM Satu Mare.  

Vorbim despre o investiţie care a fost realizată de către Primăria municipiului Satu Mare în baza unui parteneriat public-privat, executantul fiind firma New Green Project 2015 SRL. Costul total al lucrării a fost de 615.000 lei, primăria investind 525.000 lei în refacerea parcului şi transformarea acestuia într-o zonă ideală de petrecere a timpului liber atât pentru copii, cât şi pentru adolescenţi şi, de ce nu, adulţi.

‘‘În Parcul UFO din Satu Mare s-a amenajat un skatepark modern, mult aşteptat de tineri, iar proiectele despre care am vorbit sunt deja vizibile. Investiţia este de 615.000 de lei, din care Primăria a alocat 525.000 de lei. Vom continua şi anul acesta să investim în realizarea de terenuri de sport şi locuri de joacă, din bugetul local ori în parteneriate cu companii private. Sătmărenii au nevoie de asemenea spaţii, unde să facă mişcare şi să-şi petreacă timpul liber”, a declarat primarul Gábor Kereskényi. De altfel, edilul a promis încă de la începutul mandatului că va investi în înfrumuseţarea oraşului, existând o mulţime de proiecte în acest sens. În acest an se doreşte extinderea iluminatului public în mai multe cartiere, printre care şi Micro 17, aici dorindu-se şi amenajarea a nouă cvartale de parcare. În urmă cu câţiva ani fostele garaje ilegale au fost dărâmate, în locul acestora fiind amenajate tot parcări, de care cetăţenii au avut o reală nevoie.

Locuitorii cartierului se arată mai mult decât încântaţi de noul skatepark, întrucât parcul UFO este plin ochi de copii, în fiecare zi. Bucuria este cu atât mai mare cu cât în imediata apropiere a parcului se află şi Şcoala Gimnazială “Lucian Blaga”, iar copiii profită de noul loc de joacă imediat după ce ies de la ore, dat fiind că skateparkul a fost dat în folosinţă în urmă cu câteva luni.

Astfel, pe lângă skateparkul care are o suprafaţă de circa 800 metri pătraţi au mai fost amenajate şi două terenuri de streetball şi un teren de volei sau badminton.

Pentru a spori confortul cetăţenilor, Primăria Satu Mare a avut grijă să fie montate şi suporturi pentru biciclete, bănci, două banchete circulare şi coşuri de gunoi.

Abonează-te acum Online!
  1. Phlorin a spus: 16 aprilie 2019, ora 11:39

    Felicitari pentru finalizarea acestui proiect.
    Observ astfel de parcuri de activitati pt copii DOAR in zona mal stang Somes. De ce nu si in alte parti? Deacord ca zonele respective sunt mai populate, dar haideti cu idei, deschideti terenurile de sport ale scolilor generale, lasati copiii sa faca miscare. Ies pe strada cu mingea?
    Terenul din dreapta urcarii podului Golescu ce facem cu el? Mai facem o biserica? Hai ca se poate.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.