CORONAVIRUS: situaţia din judeţul Satu Mare | Informaţia Zilei

CORONAVIRUS: situaţia din judeţul Satu Mare

Control coronavirus

 

 

În judeţul Satu Mare, marţi, 24 martie, se află în carantină 68 persoane, iar în autoizolare la domiciliu 2238 persoane, ne informează Prefectura Satu Mare.

În ultimele 24 de ore, echipajele mixte formate din poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali au efectuat verificări pentru respectarea normelor legale impuse în contextul stării de urgenţă, cu privire la respectarea măsurilor de izolare la domiciliu de către persoanele faţă de care s-a dispus această măsură, fiind întocmite 7 dosare penale.

Astfel, au fost depistate 5 persoane, cu vârste cuprinse între 22 şi 44 de ani, din judeţul Satu Mare, care deşi sunt obligate să stea în izolare la domiciliu au părăsit locuinţa fără aprobarea organelor abilitate, dosarele penale întocmite fiind pentru comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 din Cod Penal. De asemenea, în toate cele 5 cazuri a fost anunţată Direcţia de Sănătate Publică, iar faţă de persoanele menţionate anterior s-a luat măsura internării într-un centru de carantină pentru o perioadă de încă 14 zile.

În celelalte două cazuri, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 326 din Cod Penal.

Până în prezent, poliţiştii au întocmit un număr total de 11 dosare penale.

Totodată, pe parcursul zilei de 23 martie a.c., 4 persoane au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală de 10.000 de lei,  pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu, iar alte 26 de persoane care nu au respectat prevederile art. 5 din Ordonanţa Militară nr. 2 din 21 martie 2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, respectiv au părăsit nejustificat locuinţa şi nu au putut prezenta, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală de 12.750 de lei.

În acelaşi timp, peste 20 de operatori economici, din mediul rural, au fost verificaţi, ocazie cu care nu au fost identificate nereguli.

Poliţiştii sătmăreni continuă să acţioneze integrat, în echipajele mixte cu jandarmi şi poliţişti locali, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgenţă prin verificarea persoanelor şi a societăţilor comerciale, fluidizarea traficului rutier şi escortarea autovehiculelor care tranzitează judeţul Satu Mare cu persoane care revin din afara graniţelor României sau transportă echipamente medicale.

Facem apel la cetăţenii judeţului Satu Mare să aibă în vedere prevederile Ordonanţei Militare nr. 2 din 21.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19!

Reamintim tuturor cetăţenilor că nerespectarea legislaţiei în vigoare atrage răspunderea contravenţională sau penală, iar necunoaşterea legii nu poate fi invocată ca scuză.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517