Sirop de pepene roşu | Informaţia Zilei

Sirop de pepene roşu

Ingrediente:

1,5 kg de miez de pepene, cât mai aromat şi cât mai dulce, 1,5 kg zahăr, un sfert de pachet de gelfix 2:1, un vârf de cuţit de sare de lămâie, un vârf de cuţit de salicil (salicilul nu se înlocuieşte cu conservant). După gust se poate adăuga 2-3 bucăţi de cuişoare, dar nu este obligatoriu.

Mod de preparare:

Miezul de pepene se scobeşte cu o lingură şi se taie cubuleţe. Zahărul se se toarnă peste fructe, se amestecă bine, în aşa fel încât pepenele să se mai zdrobească. Aici se pot adăuga şi cuişoarele. Compoziţia se pune la rece şi se lasă să stea 4-5 ore, după care se pune la fiert. Se mai pot adăuga 100-150 g apă, în funcţie de grosimea compoziţiei din vas. Lăsăm la fiert la foc mic, amestecând din când în când, până când pepenele începe să se înmoaie. Dacă aţi adăugat cuişoare, după ce se fierbe compoziţia acestea se scot. Într-un vas se strecoară siropul, zdrobind bine în strecurătoare bucăţile de lebeniţă ce au mai rămas, apoi se adaugă gelfixul amestecat cu zahăr şi sarea de lămâie. Se mai fierbe 2-3 minute şi se pune în sticle cu capac. Siropul astfel obţinut se poate servi proaspăt, iar dacă se pune pentru iarnă se adaugă şi salicilul. Se recomandă pentru sucuri, coctailuri, coctailuri de fructe, sau topping la îngheţată ori prăjituri.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517