Image 1
Image 2

CONSERVARE PENTRU IARNĂ

Sirop de pepene roşu pentru iarnă.

Secrete de preparare şi conservare. Îl mâncăm cu cea mai mare plăcere vara şi ne ţine şi de foame, şi de sete. Dar ce-ar fi dacă am putea simţi aroma pepenelui roşu şi în toiul iernii?
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

1,5 kg de miez de pepene, cât mai aromat și cât mai dulce, 1,5 kg zahăr, un sfert de pachet de gelfix 2:1, un vârf de cuțit de sare de lămâie, un vârf de cuțit de salicil (salicilul nu se înlocuiește cu conservant). După gust se poate adăuga 2-3 bucăți de cuișoare, dar nu este obligatoriu.

Mod de preparare:

Miezul de pepene se scobește cu o lingură și se taie cubulețe. Zahărul se se toarnă peste fructe, se amestecă bine, în așa fel încât pepenele să se mai zdrobească. Aici se pot adăuga și cuișoarele. Compoziția se pune la rece și se lasă să stea 4-5 ore, după care se pune la fiert. Se mai pot adăuga 100-150 g apă, în funcție de grosimea compoziției din vas. Lăsăm la fiert la foc mic, amestecând din când în când, până când pepenele începe să se înmoaie. Dacă ați adăugat cuișoare, după ce se fierbe compoziția acestea se scot. Într-un vas se strecoară siropul, zdrobind bine în strecurătoare bucățile de lebeniță ce au mai rămas, apoi se adaugă gelfixul amestecat cu zahăr și sarea de lămâie. Se mai fierbe 2-3 minute și se pune în sticle cu capac. Siropul astfel obținut se poate servi proaspăt, iar dacă se pune pentru iarnă se adaugă și salicilul. Se recomandă pentru sucuri, coctailuri, coctailuri de fructe, sau topping la înghețată ori prăjituri.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Salată de fasole cu piept de pui

Salata modernă cu piept de pui afumat combină fasolea, ceapa verde, roșiile cherry și alunele, servită cu un sos vinegret aromatizat cu zeamă de lămâie și grapefruit, reprezentând o reinterpretare inovatoare a clasicelor salate de fasole.