19.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Ce a discutat preşedintele cu premierul?(reluare) 01.30 Cultură, Fior de Zatmar 02.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 03.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Daniel Frei. Titlul emisiunii: Cooperativa şi avantajele ei pentru fermieri. 04.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ionela Toma. 05.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona . 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiunii: Stadiul investiţiilor la Spitalul Judeţean Satu Mare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 09.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Lia Marinela Avram. 10.20 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Ce a discutat preşedintele cu premierul?(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 14.20 Teleshopping 14.45 Cultură, Samfest jazz. 17.00 Cultură, La Poesss a avut loc Forumul Economic Invest. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Talk Show cu Carol Erdos

Sindicatul Învăţământ Preuniversitar consiliază şi profesorii pensionari

Scris de Vasile Nechita, 10 ianuarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Numeroşi profesori, pensionari sau în preajma vârstei de pensionare, au prestat ore suplimentare, care nu se iau (sau nu s-au luat) în calcul la stabilirea cuantumului pensiei. Am solicitat preşedintelui Sindicatului Învăţământ Preuniversitar Satu Mare, Ioan Drăgan, să le explice profesorilor pensionari formalităţile care trebuie întreprinse în scopul de a li se recalcula cuantumul pensiei în urma orelor suplimentare prestate de-a lungul anilor.
Tot în scopul recalculării pensiei, ar putea să aducă documente care să ateste restanţele salariale primite în ultimii ani. Iată în continuare răspunsul interlocutorului.


“Problemele ridicate de profesorii pensionari sunt punctuale, numeroase şi diferite. În primul rând, pentru rezolvarea problemelor din orice solicitare, avem consilierea prin intermediul membrilor Biroului Executiv SIP, oferită colegilor noştri, chiar dacă unii nu mai au statut de membru sindical. Am preluat şi consiliat foarte multe şi diverse probleme legate de procese, ore suplimentare, mişcări de personal etc. În plus pentru cei care au dorit şi au optat pentru calitatea de membru de sindicat în continuare (plătind cotizaţia, conform statutului), am asigurat şi asistenţă juridică şi reprezentarea în procesele intentate în instanţă (situaţie valabilă şi pentru colegele din concediu de maternitate care au plătit o cotizaţie fixă modică pentru a-şi păstra statutul de membru sindical).
Precizăm că statutul de membru de sindicat oferă şi posibilitatea acordării ajutoarelor sociale din partea organizaţiei noastre, dar şi ajutoarele de sănătate prin asigurările de grup care funcţionează de 10 ani.
Pentru problemele mai complexe şi specifice funcţionează şi consultarea juridică acordată prin jurista federaţiei pe baza unor memorii înregistrate la sindicatul nostru”, a încheiat interlocutorul.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.