Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Imola Kis, Danciu Zamfir, Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Care este rolul Direcţiei Judeţene de Cultură? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Ştefan Ressler, Vasile Ciocan, Dan Burulea, titlul emisiunii: Revoluţia Fiscală a scos oamenii în stradă (reluare) 02.36 Panormaric sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat Ştefan Szilagyi, titlul emisiunii: Fotbalul sătmărean la finalul sezonului de toamnă 03.35 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Tiberiu Koczinger-raport la 7.540 de zile 04.42 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu 05.35 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Marinelo Norberto 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Arnold Anzik 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Imola Kis, Danciu Zamfir, Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Care este rolul Direcţiei Judeţene de Cultură? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.32 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Ramona Farcaş, titlul emisiunii: Raporturile între autoritatea de mediu, operatori economici şi colectori de deşeuri 10.15 Panormaric sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat Ştefan Szilagyi, titlul emisiunii: Fotbalul sătmărean la finalul sezonului de toamnă 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Ştefan Ressler, Vasile Ciocan, Dan Burulea, titlul emisiunii: Revoluţia Fiscală a scos oamenii în stradă (reluare) 13.00 Ştiri 13.35 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Tiberiu Koczinger-raport la 7.540 de zile 14.40 Teleshopping 15.02 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Traian Ciurdaş, titlul emisiunii: Bârsăul se dezvoltă şi pe banii localnicilor 16.05 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 17.05 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Viorel Solschi, titlul emisiunii: Centrul de excelenţă, şcoala performanţei 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Marta Bzduch, titlul emisiunii: Obezitatea se plăteşte cu sănătatea 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sport, meci de fotbal, FC Olimpia- Metaloglobus Bucureşti 23.30 Ştiri

Sindicatele semnalează Ministerului Educaţiei deficienţe din legislaţie

Scris de Vasile Nechita, 06 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a primit numeroase sesizări din teritoriu în legătură cu neajunsurile Legii cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum şi de neajunsurile din programul de salarii Edusal.

În consecinţă, federaţia a emis ieri către Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) o adresă, în urma discuţiilor preşedintelui FSLI din ultimele zile cu reprezentanţii mai multor ministere.
Facem precizarea că Sindicatul Liber din Învăţământ Satu Mare a avertizat FSLI privind intenţia de a se achita eronat plata cu ora pentru colegii care au gradaţii de merit (în defavoarea angajaţilor). De asemenea, a atras atenţia că MEN doreşte să facă unele artificii în programul Edusal în defavoarea angajaţilor, cum ar fi blocarea trecerii în tranşe superioare de vechime pentru angajaţii care au acest drept. FSLI a semnalat şi alte neajunsuri, care apar datorită cadrului legislativ incomplet sau confuz din Legea 153, iar altele apar datorită unor acte normative interne emise de MEN, care sunt contrare Legii 153/2017, sau datorită ambiţiilor unor funcţionari de a interpreta doar parţial prevederile H.G. 582/2016 cu modificările şi completările ulterioare.
FSLI solicită iniţierea unui proiect de ordonanţă de urgenţă care să rezolve neajunsurile privind Legea cadru 153/2017. Federaţia nu va accepta artificii făcute în Edusal rezultate dintr-un cadru legislativ defectuos, sau datorită unor ordine venite de sus fără cadru legal.
Informaţiile ne-au fost comunicate de Victor Oprea, preşedintele Sindicatului Liber din Învăţământ Satu Mare.

Abonează-te acum Online!
Baby Trend
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.