Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Alexandru Horvat, Istvan Merkli, titlul emisiunii: Clubul de fotbal FC Olimpia a ajuns cu bugetul la fundul sacului (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi Zenoviu Bontea, Iuliu Ilyes, Dumitru Pop, titlul emisiunii: Trei primari din zona Satu Mare vorbesc despre extinderea municipiului (reluare) 02.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 03.32 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Arthur Piricsi – raport la 1.940 de zile 04.34 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Căpşunul, o cultură rentabilă 05.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Adriana Hagău, titlul emisiunii: Antibioticele, între uz şi abuz 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Simona Nistea 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Arnold Anzik 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Alexandru Horvat, Istvan Merkli, titlul emisiunii: Clubul de fotbal FC Olimpia a ajuns cu bugetul la fundul sacului (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Simona Nistea 09.33 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Emilia Enătescu 10.40 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Ioan Man, titlul emisiunii: Cât de ameninţată este biodiversitatea? 11.16 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi Zenoviu Bontea, Iuliu Ilyes, Dumitru Pop, titlul emisiunii: Trei primari din zona Satu Mare vorbesc despre extinderea municipiului (reluare) 13.00 Ştiri 13.35 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Viorel Solschi, titlul emisiunii: Centrul de excelenţă, şcoală a perfomanţei 14.25 Teleshopping 14.41 Religie, cu Mihalea Ghiţă, invitat Alin Toma, titlul emisiunii: Suferinţa, întâlnirea cu Dumnezeu la cel mai înalt nivel 15.38 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 16.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Seminţele de calitate asigură succesul în agriculturăn 17.53 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Vasile Fuşle, Attila Felcz, titlul emisiunii: Turneu internaţional de judo la veterani în 21 octombrie 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop, titlul emisiunii: Noi soluţii pentru investigaţii paraclinice 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat Călin Secan, ttlul emisiunii: Copiii şi fricile lor 23.30 Ştiri

Sindicatele semnalează Ministerului Educaţiei deficienţe din legislaţie

Scris de Vasile Nechita, 06 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a primit numeroase sesizări din teritoriu în legătură cu neajunsurile Legii cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum şi de neajunsurile din programul de salarii Edusal.

În consecinţă, federaţia a emis ieri către Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) o adresă, în urma discuţiilor preşedintelui FSLI din ultimele zile cu reprezentanţii mai multor ministere.
Facem precizarea că Sindicatul Liber din Învăţământ Satu Mare a avertizat FSLI privind intenţia de a se achita eronat plata cu ora pentru colegii care au gradaţii de merit (în defavoarea angajaţilor). De asemenea, a atras atenţia că MEN doreşte să facă unele artificii în programul Edusal în defavoarea angajaţilor, cum ar fi blocarea trecerii în tranşe superioare de vechime pentru angajaţii care au acest drept. FSLI a semnalat şi alte neajunsuri, care apar datorită cadrului legislativ incomplet sau confuz din Legea 153, iar altele apar datorită unor acte normative interne emise de MEN, care sunt contrare Legii 153/2017, sau datorită ambiţiilor unor funcţionari de a interpreta doar parţial prevederile H.G. 582/2016 cu modificările şi completările ulterioare.
FSLI solicită iniţierea unui proiect de ordonanţă de urgenţă care să rezolve neajunsurile privind Legea cadru 153/2017. Federaţia nu va accepta artificii făcute în Edusal rezultate dintr-un cadru legislativ defectuos, sau datorită unor ordine venite de sus fără cadru legal.
Informaţiile ne-au fost comunicate de Victor Oprea, preşedintele Sindicatului Liber din Învăţământ Satu Mare.

Abonează-te acum Online!
Baby Trend
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.