Sindicatele semnalează lipsa unor salarii motivante pentru profesori

Scris de Vasile Nechita, 09 mai 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

“Lipsa unor salarii motivante ne aduce în pragul unui pericol pe care nu-l vom putea evita, dacă această politică greşită nu va fi corectată – la catedră vor ajunge oameni fără pasiune, talent şi responsabilitatea muncii pe care o fac”, este mesajul preşedintelui Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hancescu, cu ocazia Zilei Europei, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro.

Acesta a transmis că profesia de cadru didactic este „una a dăruirii şi a implicării totale, iar ca acest lucru să se întâmple, profesorul nu trebuie să ducă grija zilei de mâine”.

Amintim că Edupedu.ro a scris că profesorii vor primi în termen de 3 luni prima tranşă pentru plata diferenţelor salariale, pentru perioada 2017-2021. Mai amintim că, în ianuarie 2022, ministrul Educaţiei declara că cel mai mic salariu net al unui profesor debutant în România este 2.597 lei, cu indemnizaţia de hrană inclusă.

„Ne dorim o economie performantă, care să funcţioneze ca un motor nou, nu unul cârpit, dar nu putem ajunge aici dacă de pe băncile şcolii nu vor ieşi absolvenţi bine pregătiţi, în ton cu cerinţele actuale ale pieţei muncii şi mai ales motivaţi să rămână în această ţară!”, conform comunicatului.
Simion Hancescu a adus în discuţie şi situaţia infrastructurii din unele şcoli: „Cea mai mare parte a şcolilor din România şi în special cele din mediul rural, se confruntă cu lipsuri considerabile în privinţa bazei materiale, iar în unele dintre ele învăţământul se face ca în condiţiile din lumea a treia, dacă ne gândim la frigul din sălile de clase, la mobilierul şcolar sau la laboratoarele de care dispun”.

Acesta a mai spus că şcoala online nu s-a putut desfăşura în unele unităţi de învăţământ din cauza „bazei materiale inexistente”: „Deşi ne lăudăm ca fiind una dintre ţările cu cea mai mare viteză a conexiunii la internet, multe dintre şcolile noastre au fost în incapacitate, săptămâni întregi, să susţină şcoala online din cauza bazei materiale inexistente sau prost făcute!”

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517