00.00 Agenda publică (dezbatere electorală), cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Ardelean, Florin Iura, Mircea Ciocan. Titlul emisiunii: Candidatul PSD la prezidenţiale, stabilit duminică, după alegeri. (reluare) 02.00 Ne Cheamă Natura 03.00 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Bălu. Titlul emisiuni: Daniela Bălu– raport la 7575 de zile. 04.00 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Szilagyi Ştefan. Titlul emisiunii: Fotbalul judeţean îşi decide în curând campioana sezonului 2018-2019. 05.00 Festival concurs - Samus Guit Art la Poesis 06.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 06.30 Ştiri 07.00 Agenda publică (dezbatere electorală), cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Ardelean, Florin Iura, Mircea Ciocan. Titlul emisiunii: Candidatul PSD la prezidenţiale, stabilit duminică, după alegeri. (reluare) 09.00 Promovare Electorală, cu Mihai Sălceanu, invitat: Mariana Sălăgean. Titlul emisiuni: Echipele PSD de campanie primite cu braţele deschise în judeţ.(reluare) 10.00 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Iulian Budău. Titlul emisiunii: Realitatea şi provocările familiilor. 11.15 Teleshopping 11.30 Ştiri 12.00 Agenda publică (dezbatere electorală), cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Ardelean, Florin Iura, Mircea Ciocan. Titlul emisiunii: Candidatul PSD la prezidenţiale, stabilit duminică, după alegeri. (reluare) 14.00 Cultură 14.15 Teleshopping 14.30 Promovare Electorală, Ludovic Orban a găsit la Satu Mare o organizaţie PNL puternică. (reluare) 15.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Pădurea şi fauna pe care o adăposteşte. 16.20 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Bălu. Titlul emisiuni: Daniela Bălu– raport la 7575 de zile. 17.10 Zone Folclorice, cu Ioana Vladimirescu 18.00 Cultură – Performanţe istorice pentru învătământul sătmărean. 18.30 Promovare Electorală, cu Mihai Sălceanu (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Promovare Electorală, cu Mihai Sălceanu (reluare) 23.30 Reportaj la Sâmbra Oilor 22.05.2019

Greviştii de la Electrolux, susţinuţi de filiale Cartel Alfa din toată ţara

Scris de Vasile Nechita, 06 martie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Miercuri, 6 martie, a fost o nouă zi de grevă la fabrica Electrolux din Satu Mare. Greviştilor li s-au alăturat lideri de sindicat din mai multe judeţe. Sătmărenii primesc tot mai multe adeziuni de la filiale Cartel Alfa din toată ţara.


Sindicaliştii s-au grupat pe acelaşi platou din faţa fabricii, unde liderii le-au comunicat probleme de interes pentru ei, cum ar fi noutăţile, prezenţa greviştilor şi măsuri organizatorice pe care le preconizează în viitor.

Liderii de sindicat sătmăreni au trimis o scrisoare către conducerea Electrolux din Suedia. Redăm mai jos textul scrisorii.

Către preşedintele Companiei Electrolux

Domnule preşedinte Jonas Samuelson,

Muncitorii din România ai companiei pe care o conduceţi cu succes cred că dvs şi alţi membri ai board-ului de conducere nu ştiţi cum se comportă conducerea din România cu ei, pentru că altfel nu aţi lăsa ca lucrurile să se desfăşoare în acest fel.
Negocierile pentru salarii pe 2019 au început cu o cerere de creştere a salariilor muncitorilor în aşa fel încât aceştia să aibă un venit decent. Deşi am scăzut cererea la un minim care nu ne mai asigură un venit decent, dar ne-ar asigura un venit minim de supravieţuire, am fost refuzaţi şi ignoraţi în toate încercările de dialog. Vorbim de o cerere din partea muncitorilor de creştere cu 40 de cenţi pe oră sau aproximativ 3 euro pe zi, la care actuala noastră conducere a venit acum 2 luni cu oferta de 11 cenţi pe oră, ceea ce înseamnă mai puţin de un euro pe zi, la care se adaugă un euro pe zi pentru un bonus de prezenţă, periculos prin faptul că te obligă într-un fel să vii bolnav la lucru.De atunci şi până acuma, ei, conducerea nu a venit cu nicio altă ofertă. Mai mult, îşi dau propriii angajaţi în judecată pentru orice faptă care îi duc pe calea conflictului, prin care aceştia încearcă să îi forţeze să vină la masa dialogului, iar în timpul grevei, începută ieri, ne-au scos în stradă în condiţii meteo de iarnă care nu asigură sănătatea şi securitatea angajaţilor, deşi legislaţia le permitea ca, în acord cu sindicatul, să găsească locuri încălzite în fabrică, care să nu interfereze cu cei care lucrează în continuare.
Muncitorii sunt foarte supăraţi de modul în care sunt trataţi de mulţi ani de zile de actuala conducere a societăţii, fără a fi respectaţi ca oameni, fără a fi ascultaţi, fără a fi informaţi şi fără a fi trataţi corect şi obiectiv în relaţiile de serviciu cu superiorii.
Vă rugăm să trimiteţi pe cineva în România, să aibă un dialog corect cu muncitorii şi cu reprezentanţii acestora, pentru că ei nu-şi doresc această grevă, ea pornind doar din cauza actualei conduceri care nu vrea să stea de vorbă corect cu noi şi care ne-a împins în această acţiune în care toată lumea pierde. Pentru un euro pe zi, aceasta fiind aproximativ diferenţa dintre cererea finală a muncitorilor şi oferta iniţială şi nemodificată a conducerii din ultimele 3 luni de zile.
Cu respect, în numele muncitorilor de la Electrolux România,
Preşedinte de sindicat Faur Sorin

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 06 martie 2019, ora 18:02

    Daca aceasta greva este pe bune si nu una artificiala ar trebui sa aveti in vedere ca salariul minim din Rom. este la acelasi nivel cu cel din Ungaria, iar daca fortati nota de plata sa nu patiti la fel ca si cei din Arad si Timisoara unde doua firme straine si-a mutat productia pe teritoriul Ungariei ! lasand sute de angajati cu ochii in soare si pe mai departe in plata Domnului !. Ca urmare aveti grija ce faceti ca s-ar putea ca si Electrolux sa se mute in Ungaria unde va beneficia cu siguranta de conditii mai avantajoase.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.