Image 1
Image 2

Simpozion despre lucrătorul transfrontalier la Camera de Comerț

La Camera de Comert si Industrie Satu Mare a avut loc simpozionul dedicat Zilei Lucratorului Transfrontalier
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
La Camera de Comert si Industrie Satu Mare a avut loc simpozionul dedicat Zilei Lucratorului Transfrontalier
La Camera de Comert si Industrie Satu Mare a avut loc simpozionul dedicat Zilei Lucratorului Transfrontalier

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare a organizat în data de 24 octombrie, de la ora 10 la sediul Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură un simpozion dedicat Zilei Lucrătorului Transfrontalier.
Acţiunea s-a înscris în calendarul evenimentelor organizate de ANOFM şi reţaua EURES România şi a avut ca scop informarea persoanelor aflate în cătarea unui loc de muncă tinerii absolvenţi şi persoanele care lucrează peste graniţa româno-ungară cu privire la locurile de muncă disponibile în zona transfrontalieră a graniţei de vest a ţării noastre.
La acest eveniment au participat Secretarul de Stat din Ministerul Muncii Levente Horvat, directorul executiv AJOFM Satu Mare Simona Derşidan, directorul executiv adjunct AJOFM Satu Mare Marcel Maruşca, reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean Satu Mare, Inspectoratului Teritorial de Muncă Satu Mare, reprezentanţi ai Forumului Demorcat al Germanilor din România, reprezentanţi ai unor societăţi comerciale din Satu Mare, reprezentanţi ai Serviciului pentru Imigrări Satu Mare şi reprezentanţi ai reţelei EURES din judeţle Maramureş Bihor şi Arad.
În sală au fost prezenţi mulţi tineri viitori absolvenţi interesaţi de oferta locurilor de muncă din Uniunea Europeană. Secretarul de Stat Levente Horvat a declarat că strategia naţională pentru piaţa muncii 2014-2020 se bazează pe crearea de locuri de muncă pentru tinerii cu vârste cuprinse între 16-24 de ani, pentru persoanele de peste 45 de ani şi pentru persoanele de etnie rromă.
El a declarat că în zona transfrontalieră strategia trebuie gândită regional şi transfrontalier. “Dacă în anii 90 românii mergeau la muncă în Ungaria, mai ales în domeniul agriculturii, din anul 2001 s-a putut vedea o schimbare, şi anume că cetăţenii maghiari lucrau în oraşele româneşi de lângă graniţă  în domeniul confecţiilor” a declarat Levente Horvat.
Au fost prezentate locurile de muncă din diferitele ţări ale UE cum ar fi Germania, Irlanda sau Marea Britanie, ţări în care se caută în majoritatea cazurilor persoane cu studii superioare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns