“Simfonia iubirii” cu Eugen Doga, în 15 august la Ardud

Muzica simfonică este alcătuită din compoziţii muzicale create special pentru orchestră. Aceasta este o denumire alternativă pentru ceea ce înseamnă muzica clasică, fiind, în acelaşi timp, o formulare mai corectă din punct de vedere istoric şi muzical.

În mod cert, aţi observat că genul acesta de muzică este o prezenţă permanentă pe marile scene ale lumii, dovedind că este una dintre pietrele de temelie ale societăţii culturale contemporane prin care se defineşte fineţea lăuntrică a umanului.

Duminică, 15 august, de la ora 19.00, Asociaţia Culturală „Dr. Augustin Mircea”, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Satu Mare, Primăria şi Consiliul local Ardud şi Asociaţia Culturală „Opera Vox” din Cluj au bucuria să aducă în faţa publicului din Ardud şi nu numai, spectacolul “SIMFONIA IUBIRII – Eugen Doga şi muzica lui”, care îl are ca nucleu pe compozitorul Eugen Doga, considerat cel mai mare compozitor român în viaţă.

Spectacolul se anunţă a fi o experienţă unică pentru publicul participant, aducând pe aceeaşi scenă Orchestra şi Corul Teatrului de Operă din Chişinău, Orchestra, Corul şi Ansamblul de Balet al Operei Vox din Cluj.

Prin concertul „SIMFONIA IUBIRII – Eugen Doga şi muzica lui”, organizatorii îşi propun în primul rând omagierea celui mai mare compozitor român în viaţă prin prezentarea în faţa publicului spectator a creaţiei care i-a adus acest important titlu, justificat şi de faptul că una dintre multiplele sale compoziţii muzicale apreciate a fost declarată de UNESCO “A PATRA CAPODOPERĂ MUZICALĂ A SECOLULUI XX”, fiind distinsă şi cu Premiul UNESCO.

Muzica lui Eugen Doga este recunoscută la nivel mondial, dar încă necunoscută publicului sătmărean, iubitor de act cultural-artistic. Prin mixtura inedită de muzică simfonică, muzică corală şi balet, spectacolul se anunţă a fi un regal de calitate excepţională, unic în Satu Mare prin compoziţie.

Prin acest proiect iniţiat de Asociaţia Culturală “Dr. Augustin Mircea”, organizatorii îşi doresc amplificarea şi dezvoltarea apetitului comunităţii din Ardud şi nu numai, pentru genuri muzicale diversificate, în special pentru muzica cultă, prin înlesnirea accesului la un act cultural valoros.

Intrarea va fi liberă. De asemenea organizatorii roagă participanţii să respecte regulile şi restricţiile pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov-2 (Covid-19).

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517