Silvestri celebrat la Muzeul Naţional Cotroceni | Informaţia Zilei

Silvestri celebrat la Muzeul Naţional Cotroceni

Scris de Vasile Andreica, 06 noiembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Radio România Muzical organizează astăzi, 6 noiembrie 2019,, la Muzeul Naţional Cotroceni din Capitală, evenimentul intitulat „Fenomenul Silvestri. Un portret al dirijorului compozitorului şi pianistului”, ce stă sub semnul împlinirii unei jumătăţi de veac de la trecerea în eternitate a lui Silvestri.

Publicul poate urmări, în Sala Cerchez a Muzeului Naţional Cotroceni, un scurt recital cu lucrări de Constantin Silvestri susţinut de pianista Anda Anastasescu, preşedinta Fundaţiei Silvestri din Marea Britanie, dar şi masa rotundă cu prezentări ale unor reputaţi muzicieni şi cercetători ai creaţiei lui Silvestri. Nu vor lipsi proiecţii multi-media, cu Silvestri în prim-plan.

În cadrul mesei rotunde, vor vorbi Anda Anastasescu, Nicholas Braithwaite, dirijorul-asistent al lui Silvestri, între 1967-1969, la Orchestra Simfonică din Bournemouth, Glen Gould, inginerul de sunet care a restaurat înregistrările lui Silvestri care pot fi ascultate în prezent pe canalul youtube Silvestri şi Bunny Laden, producătorul filmului „Metamorfoze – Transformarea Orchestrei Simfonice din Bournemouth”. Moderatoare: Liliana Staicu.

Seara este completată de proiecţii video: selecţiuni din filmul „Metamorfoze – Transformarea Orchestrei Simfonice din Bournemouth” şi o înregistrare cu Silvestri dirijându-şi o lucrare proprie, Preludiu şi Fugă, la pupitrul Orchestrei Naţionale a Franţei.

Ora de începere este 19,00.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345