19.11.2019 00.00 Dezbatere Electorală cu Stela Cădar, invitaţi: Ioan Pop, Claudiu Ţinca, Emil Şuhani. Titlul emisiunii: Scandal pe lista jurnaliştilor invitaţi la dezbaterea cu Iohannis.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Promovare Electorală cu Mihai Sălceanu, invitat: Ionel Bogdan. Titlul emisiunii: Preşedintele Iohannis a fost întâmpinat de mii de persoane în Baia Mare. (reluare) 04.00 O partidă de pescuit. 04.30 Info Studio(limba maghiară) cu Eva Laczko, invitat: Boros Zoltan. Titlul emisiunii: Să face cunoştinţă cu Hunguest Erkel din Gyula. 05.30 Portret de artist 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Dezbatere Electorală cu Stela Cădar, invitaţi: Ioan Pop, Claudiu Ţinca, Emil Şuhani. Titlul emisiunii: Scandal pe lista jurnaliştilor invitaţi la dezbaterea cu Iohannis.(reluare) 10.00 Panoramic Sportiv cu Ionuţ Blăjean, invitati: Dorel Simion, Daniel Ion, Florin Mulcuţan.Titlul emisiuni: Starea boxului românesc dezbatută la Satu Mare. 10.50 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş.Titlul Emisiunii: Gospodăria un al doilea loc de muncă. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Promovare Electorală cu Mihai Sălceanu, invitat: Ionel Bogdan. Titlul emisiunii: Preşedintele Iohannis a fost întâmpinat de mii de persoane în Baia Mare. (reluare) 14.00 Dezbatere Electorală cu Stela Cădar, invitaţi: Ioan Pop, Claudiu Ţinca, Emil Şuhani. Titlul emisiunii: Scandal pe lista jurnaliştilor invitaţi la dezbaterea cu Iohannis.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu invitat: Formaţia Argus. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Tallian Cristian. 18.00 Audienţe în direct cu Mihai Sălceanu (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Mihai Sălceanu (reluare)

Silvestri celebrat la Muzeul Naţional Cotroceni

Scris de Vasile Andreica, 06 noiembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Radio România Muzical organizează astăzi, 6 noiembrie 2019,, la Muzeul Naţional Cotroceni din Capitală, evenimentul intitulat „Fenomenul Silvestri. Un portret al dirijorului compozitorului şi pianistului”, ce stă sub semnul împlinirii unei jumătăţi de veac de la trecerea în eternitate a lui Silvestri.

Publicul poate urmări, în Sala Cerchez a Muzeului Naţional Cotroceni, un scurt recital cu lucrări de Constantin Silvestri susţinut de pianista Anda Anastasescu, preşedinta Fundaţiei Silvestri din Marea Britanie, dar şi masa rotundă cu prezentări ale unor reputaţi muzicieni şi cercetători ai creaţiei lui Silvestri. Nu vor lipsi proiecţii multi-media, cu Silvestri în prim-plan.

În cadrul mesei rotunde, vor vorbi Anda Anastasescu, Nicholas Braithwaite, dirijorul-asistent al lui Silvestri, între 1967-1969, la Orchestra Simfonică din Bournemouth, Glen Gould, inginerul de sunet care a restaurat înregistrările lui Silvestri care pot fi ascultate în prezent pe canalul youtube Silvestri şi Bunny Laden, producătorul filmului „Metamorfoze – Transformarea Orchestrei Simfonice din Bournemouth”. Moderatoare: Liliana Staicu.

Seara este completată de proiecţii video: selecţiuni din filmul „Metamorfoze – Transformarea Orchestrei Simfonice din Bournemouth” şi o înregistrare cu Silvestri dirijându-şi o lucrare proprie, Preludiu şi Fugă, la pupitrul Orchestrei Naţionale a Franţei.

Ora de începere este 19,00.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.