Image 1
Image 2
Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    PNL continuă șicanele împotriva premierului Ponta. Nu-l lasă nici să respire. Pentru că nu s-au organizat alegeri parțiale tot Ponta este făcut vinovat. Este acuzat că l-a propus pe Tiberiu Nițu procuror general când ocupa funcția de ministru de Justiție interimar. Lista este lungă, chiar și fără dosarul de bază de la DNA în care este acuzat de complicitate la evaziunea fiscală în dosarul lui Dan Șova.


La prima vedere s-ar părea că niciun fost prim ministru nu a trăit sub o presiune atât de mare. În realitate, începând de la Victor Ciorbea și Radu Vasile și terminând cu Popescu Tăriceanu și Emil Boc, premierii au fost ținta unor nesfârșite atacuri. Nu a avut un mandat lejer nici măcar Adrian Năstase, cu toate că opoziția de atunci era foarte slabă, iar mass media îi era în cea mai mare parte favorabilă.
La rândul lor, președinții au fost ținuți sub un tir continuu. În primele mandate, Ion Iliescu a fost pus în situații dintre cele mai jenante. Era făcut responsabil de crimele de la Revoluție. Opoziția, slab reprezentată în Parlament, era deosebit de agresivă în declarații, organiza mitinguri de protest de mare anvergură. Ziarele îl tocau mărunt, iar imaginea externă era deplorabilă. Pe următorul președinte l-a învins Securitatea, după cum a recunoscut la sfârșitul mandatului. Despre atacurile la persoană în cazul lui Traian Băsescu ce să mai spunem? A avut zece ani grei. După propriile mărturisiri, a fost umilit și batjocorit fără întrerupere. Nu a scăpat nici familia. A avut de înfruntat două încercări de suspendare din funcție.
De la bilețelul roz, Călin Popescu Tăriceanu a suportat până în ultima zi de mandat atacuri din partea președintelui Băsescu. A rezistat fără să se plângă prea mult. Emil Boc a fost ținta batjocurii tuturor. A acceptat să fie marioneta președintelui Băsescu, călcându-și pe mândrie. A fost nevoit să demisioneze din cauza mișcărilor de stradă. Nu s-a plâns prea mult. A plecat pur și simplu acasă, la Cluj. A revenit pe scena politică destul de lejer, câștigând funcția de primar într-o perioadă în care partidul său o luase la vale.
Puțini dintre aceștia s-au plâns. Au acceptat realitatea, așa cum era. Știau că funcțiile publice implică riscuri. Niciunuia nu i-au cedat nervii. Și-au ascuns bine slăbiciunile căderile nervoase și chiar și bolile. Unul dintre primii miniștri s-a operat în timpul mandatului și nu s-a plâns.
Victor Ponta pare făcut din alt aluat. O parte din vină poate fi pusă pe seama mass media. Nu face omul niciun pas fără să fie urmărit de camerele de luat vederi. Nu este de ajuns. Fiecare politician simte nevoia să spună și mai mult, prin diferitele rețele de socializare. Prin urmare, dacă Victor Ponta se simte presat, și lui i se datorează acest lucru. Apare prea mult în public. Tot ce face, de la cel mai mic gest până la tăierile grandioase de panglici, trebuie să ajungă la presă. Mai este ceva. Niciun alt prim ministru nu era chemat să dea cu subsemnatul în fața unui procuror. Adrian Năstase a fost plimbat prin sălile de judecată după ce nu mai era în funcție. Victor Ponta este primul șef de guvern care este citat de DNA ca orice alt cetățean. Asta îi provoacă o stare de disconfort psihic. Totuși, pare ceva mai sensibil decât predecesorii săi.
Dacă nu ești pregătit psihic pentru acest mod de manifestare publică mai bine te retragi, renunți la orice funcție publică. Nu știm dacă premierul este la limita răbdării, dar este cât se poate de evident că șicanele la care este supus sunt fără  precedent.

Sigla Informatia Zilei

Retrospective 2022

Asculta acest articol Eşecul Schengen a tăiat cheful comentatorilor, observatorilor fenomenului politic, economic, social de a mai face obişnuitele retrospective

Riscurile asumării răspunderii

Decizia de asumarea răspunderii guvernului în parlament este un gest suprem pe care îl face un prim ministru pentru adoptarea unei legi. Dacă nu se întruneşte majoritatea simplă guvernul cade.

Sigla Informatia Zilei

Există baroni locali?

Asculta acest articol Supra-optimistul Nicolae Ciucă nu se dezminte: “România are resursele energetice de care are nevoie pentru prezent şi