06.12.2019 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați: Ciprian Costea, Ovidiu Mureșan, Claudiu Ținca. Titlul emisiunii: Premierul Orban și o serie de miniștrii, la raport, la Cotroceni.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audiențe în direct cu Laczko Eva, invitați: Bertici Attila, Bertici Kinga. Titlul emisiunii: Expediție în Siberia la Polul Nord. (reluare) 04.00 Sănătate Frumusețe Stil cu Ioana Vladimirescu și Ioana Zaharia 05.00 Viața la Țară cu Ioan Anițaș.Titlul Emisiunii: Agricultura profesionistă e profitabilă. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați: Ciprian Costea, Ovidiu Mureșan, Claudiu Ținca. Titlul emisiunii: Premierul Orban și o serie de miniștrii, la raport, la Cotroceni.(reluare) 10.00 Taina Credinței cu Mihaela Ghiță. Titlul emisiunii: Postul Nașterii Domnului, postul faptelor bune. 11.00 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu invitat: Cântece patriotice de 1 Decembrie. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audiențe în direct cu Laczko Eva, invitați: Bertici Attila, Bertici Kinga. Titlul emisiunii: Expediție în Siberia la Polul Nord. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați: Ciprian Costea, Ovidiu Mureșan, Claudiu Ținca. Titlul emisiunii: Premierul Orban și o serie de miniștrii, la raport, la Cotroceni.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.30 Taina Credinței – Discursul părintelui Constantin Necula la Simpozionul ” Eroii Neamului – 10 ani”. 17.00 Info Studio cu Ioan Anițaș. Titlul emisiunii: Arbuștii fructiferi culturi de nișă, inființarea și intreținerea plantațiilor. 18.00 Audiențe în Direct cu Mihai Sălceanu, invitați: Beniamin Urs, Ioan Pop, Ștefan Kaiser. Titlul emisiunii: Trei consilieri județeni vorbesc despre problemele județului Satu Mare. (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audiențe în Direct cu Mihai Sălceanu, invitați: Beniamin Urs, Ioan Pop, Ștefan Kaiser. Titlul emisiunii: Trei consilieri județeni vorbesc despre problemele județului Satu Mare. (reluare)

Sfințire de capelă de cimitir și Liturghie arhierească în parohia ortodoxă Turț

Scris de Mihaela Ghiţă, 20 noiembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Duminică, 17 noiembrie 2019 (prima duminică din Postul Nașterii Domnului), Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, a sfințit noua capelă de cimitir din Parohia Turț, Protopopiatul Oaș.

Tot cu acest prilej, arhiereul a oficiat și Sfânta Liturghie în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitate.

Ierarhul a avut parte de o primire aleasă din partea primarului comunei, Ioan Ierima, alături de care s-au aflat și reprezentanții sfântului lăcaș, respectiv părintele protopop de Oaș, pr. Marcel Malanca, preoții parohi, Emil Silaghi și Ioan Molnar, credincioși.
Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi după cum urmează: pr. Marcel Malanca, protopopul Oaşului; pr. Emil Silaghi, parohul credincioșilor; pr. Ioan Molnar, paroh; Protos. Cleopa Sarca, stareţul Mănăstirii Portăriţa; pr. Florin Tinca din Gherţa Mare; pr. Florin Roman din Gherţa Mică; pr. Găvrilă Mihalca din Călineşti-Oaş; pr. Marius Dragoş din Halmeu; Pr. Cristian Sabo din Sâi, Protopopiatul Satu Mare; pr. Dumitru, slujitor la Schitul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” Turţ Băi.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul bisericii, dirijat de Gabriel Molnar.

La binecuvântarea capelei au participat și câteva oficialități locale și județene. Alături de primarul Ioan Ierima a fost de față viceprimarul Grigore Zimbru, vicepreședintele Consiliului Judeţean, Ioan Rus, și binefăcători ai parohiei.

Pornind de la pericopa evangheliei a duminicii, „Pilda bogatului căruia i-a rodit ţarina”, ierarhul a rostit un cuvânt de învăţătură.

„Mesajul evangheliei de azi se adresează sufletelor noastre. Este un profund mesaj pentru noi, cei de azi, pentru că cuvântul Mântuitorului Iisus Hristos rostit atunci n-a fost doar pentru Sfinţii Apostoli. A fost pentru cei de atunci, pentru noi şi pentru cei ce vor veni după noi, până la sfârşitul veacurilor. Este vorba de îmbogăţirea în Dumnezeu. Noi nu avem aici pe pământ cetatea stătătoare, ci o căutăm pe cea care va să vină, care este în ceruri. Mesajul evangheliei de azi este pentru fiecare dintre noi, pentru că, mai devreme sau mai târziu, la vremea rânduită, o să trimită Dumnezeu pe îngerii Lui să ne cheme în Împărăţia Cerurilor. Depinde de noi, de fiecare, în ce parte a baricadei vrem să fim: cu Mântuitorul Iisus Hristos şi îngerii Lui sau de cealaltă parte cu diavolii şi slujitorii lor”.

Cei doi preoţi parohi, Emil Silaghi şi Ioan Molnar, au fost distinşi cu Medalia Omagială „Justinian Arhiepiscopul” însoţită de Gramata Episcopală, în semn de recunoaștere a meritelor deosebite în administrarea parohiilor.

De asemenea, primarul Ioan Ierima şi cei doi prim-epitropi din cele două parohii au mai primit Medalia Omagială „Justinian Arhiepiscopul”.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.