Indiferent de timpul petrecut în bucătărie, mereu ne dorim să preparăm o mâncare cât mai gustoasă. Iată câteva sfaturi care vă vor uşura munca.
Evitaţi să turnaţi mâncare rece într-o tigaie fierbinte. Astfel veţi preveni lipirea mâncării. Ungeţi marginea oalei cu puţin unt pentru ca mâncarea să nu dea în foc. Acest procedeu funcţionează foarte bine în timpul fierberii orezului, pastelor şi cartofilor.
Înainte să pregătiţi sucul preferat proaspăt stors lăsaţi fructele să ajungă la temperatura camerei. Un alt truc util este să le presaţi cu palma pe o suprafaţă rigidă şi să le rotiţi.
Dacă aţi lăsat ouăle la fiert în apă prea mult timp şi au început să crape, oţetul este soluţia. Turnaţi o lingură de oţet în apă. Atenţie, această procedură nu va fi de folos dacă albuşul a început să iasă din ou.
Cu un cub de pâine puteţi verifica temperatura uleiului, înainte să începeţi să prăjiţi alimentele. Dacă acesta devine arămiu într-un minut, uleiul are aproximativ 175-185 grade Celsius, în 40 de secunde: 185-195 grade Celsius, iar în 20 de secunde: 195-205 grade.
Puteţi reduce intensitatea usturoiului şi a cepei prin sotarea lor timp de câteva minute în ulei de măsline sau unt, înainte de a le adăuga mâncărurilor.
Şniţele mai crocante se pot obţine, dacă puneţi în compoziţia prin care treceţi carnea, o lingură de praf de copt. Uleiul în care prăjiţi carnea trebuie să fie bine încins, pentru a evita absorbţia unei cantităţi mari de grăsimi.
Orezul va fi mult mai catifelat dacă adăugaţi o lingură de zeamă de lămâie în apă, înainte de a pune orezul. Zeama de lămâie va umfla boabele de orez, fără a schimba aroma. Câţiva stropi de oţet vor preveni lipirea orezului sau a pastelor.
Dacă aţi pus prea multă sare în mâncare, adăugaţi o felie de cartof crud. Acesta va absobi toată sarea, iar mâncarea va fi din nou delicioasă.
Sursa: gustos.ro
2 comentarii
Multumesc pentru sfaturi.
Penibil…