Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Aurelia Pop. Mihaela Ghiţă, titlul emisiuni: Federaţia Sanitas se pregăteşte de proteste (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi Alexandru Horvat, Radu Ulmeanu, Adrian Pop, titlul emisiunii: 38 de localităţi, din 15 judeţe afectate de o nouă furtună (reluare) 02.24 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy, titlul emisiunii: Cetăţenii, chemaţi să se implice în Săptămâna Mobilităţii Europene 03.07 Folkshop la Satu Mare Shopping Plaza 04.31 Info magazin, cu Adriana Tivadar 04.50 Info studio, cu Eva Laczko, titlul emisiunii: Sătmărenii şi Raza Speranţei de 15 ani alături de copiii suferinzi de boli maligne 05.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Livada de nuci, o adevărată fabrică de bani 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Arnold Anzik 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Aurelia Pop. Mihaela Ghiţă, titlul emisiuni: Federaţia Sanitas se pregăteşte de proteste (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.37 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Laura Diana Bota 10.35 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy, titlul emisiunii: Cetăţenii, chemaţi să se implice în Săptămâna Mobilităţii Europene 11.07 Inaugurarea noului showroom Lebăda 11.20 Teleshopping 11.35 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi Alexandru Horvat, Radu Ulmeanu, Adrian Pop, titlul emisiunii: 38 de localităţi, din 15 judeţe afectate de o nouă furtună (reluare) 13.00 Ştiri 13.40 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Loredana Aracs, titlul emisiunii: Diagnostic şi tratament în bolile oncologice 14.12 Teleshopping 14.28 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Iulian Budău, titlul emisiunii: Cum să vedem binele în orice situaţie 15.25 Concert Inedit 15.40 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Vasile Moiş – raport la 2.190 de zile 16.51 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitaţi Carmen Bratosin, Ovidiu Pop, titlul emisiunii: File din istoria Colegiului Mihai Eminescu 17.50 Sport, meci de fotbal, Unirea Tăşnad-U Cluj 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu 21.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Carnea de struţ, delicatesă în bucătărie 22.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 23.30 Ştiri

Sezonul 7 din Game of Thrones a fost piratat de peste un miliard de ori

Scris de Vasile Andreica, 07 septembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Al şaptelea sezon din Game of Thrones a stabilit noi recorduri în materie de piraterie digitală, fiind accesat ilegal de peste un miliard de ori.

Sezonul şapte din Game of Thrones a fost cel mai vizionat de până acum, având cele mai mari rating-uri de la debutul din 2011. Însă, tot acest sezon a fost şi cel mai piratat. Conform companiei de monitorizare a pirateriei online MUSO, sezonul şapte din Game of Thrones a fost piratat, pe diverse căi, de peste un miliard de ori. De departe, sursa preferată a fost streaming-ul ilegal.

Dacă pe căile oficiale fiecare episod al celui mai recent sezon a fost vizionat, în medie, de 32 de milioane de ori, numărul vizionărilor ilegale a fost de 140 de milioane de ori ca medie pentru fiecare episod din sezon. 5,6% din vizionările ilegale au fost realizate prin download obişnuit, iar 9,7% a fost acontat de tehnologia BitTorrent, fie că a fost vorba de site-uri publice sau trackere private. Restul de 84,7% din vizionările ilegale au fost realizate prin intermediul site-urilor ilegale de streaming. Cifrele arată cât de populare au devenit alternativele ilegale de streaming video şi ce ameninţare importantă reprezintă acestea pentru producătorii de filme şi serviciile de streaming precum HBO Go sau Netflix.

Aceleaşi cifre arată şi comoditatea celor care accesează conţinutul piratat. Pe lângă faptul că nu plătesc, aceştia nu se mai obosesc să-l descarce pe propriul calculator, ci îl văd direct online. Această variantă este şi mai sigură pentru utilizatori, neexistând încă măsuri legale care să vizeze accesarea acestor site-uri cum este cazul folosirii BitTorrent-ului.

La creşterea numărului de vizualizări ilegale a contribuit şi problema de securitate pe care HBO a întâmpinat-o şi care a dus la publicarea de către hackeri a episodului 6 cu câteva zile înainte de data programată oficial. Acesta a fost şi cel mai piratat episod al sezonului. Trebuie ţinut cont şi de faptul că datele celor de la MUSO nu sunt extrem de precise, o monitorizare a streaming-ului ilegal de filme fiind foarte dificil de realizat. De altfel, în această estimare nu a fost inclusă China, ceea ce înseamnă că cifrele reale ar trebui să fie semnificativ mai mari.

Abonează-te acum Online!
Baby Trend
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.