Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Oszkar Szabo. Titlul emisiunii: Vor reuşi taximetriştii sătmăreni să marojeze tarifele? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Tiberiu Gunthner, Claudiu Ţinca, Dumitru Pop. Titlul emisiunii: De ce amână PSD învestirea guvernului Dăncilă? (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Lorand Turos raport la 4.410 zile 03.33 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Emil Palincaş. Titlul emisiunii: Legumicultorii din Halmeu folosesc seminţe din străinătate 05.28 Restauratorii de muzeu 05.55 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Agnes Diaconu. Titlul emisiunii: Tratamentul fără interferon accesibil pacienţilor cu hepatita C 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Willy 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Oszkar Szabo. Titlul emisiunii: Vor reuşi taximetriştii sătmăreni să marojeze tarifele? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.45 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Acţiuni dedicate Zilei Europene a Parcurilor şi Zilei Mondiale a Mediului 10.25 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: Susţin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie 11.20 Teleshopping 11.35 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Tiberiu Gunthner, Claudiu Ţinca, Dumitru Pop. Titlul emisiunii: De ce amână PSD învestirea guvernului Dăncilă? (reluare) 13.00 Ştiri 13.45 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Adina Ciutan. Titlul emisiunii: De ce nu au îndemânări de redactare absolvenţii de liceu? 14.28 Teleshopping 14.45 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 15.45 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Lorand Turos raport la 4.410 zile 16.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Ferencz Levente. Titlul emisiunii: Cerbii lopătari din Supur, o atracţie pentru turişti 17.55 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat Cristian Popa. Titlul emisiunii: Unirea Tăşnad a început pregătirile cu un nou antrenor 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Vasile Fănăţan. Titlul emisiunii: Satu Mare, un oraş poluat? (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Iulian Pfau Sălăgeanu. Titlul emisiunii: Tinerii şi locul de muncă 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: Cu fericirea la psiholog 23.30 Ştiri

Sezonul 7 din Game of Thrones a fost piratat de peste un miliard de ori

Scris de Vasile Andreica, 07 septembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Al şaptelea sezon din Game of Thrones a stabilit noi recorduri în materie de piraterie digitală, fiind accesat ilegal de peste un miliard de ori.

Sezonul şapte din Game of Thrones a fost cel mai vizionat de până acum, având cele mai mari rating-uri de la debutul din 2011. Însă, tot acest sezon a fost şi cel mai piratat. Conform companiei de monitorizare a pirateriei online MUSO, sezonul şapte din Game of Thrones a fost piratat, pe diverse căi, de peste un miliard de ori. De departe, sursa preferată a fost streaming-ul ilegal.

Dacă pe căile oficiale fiecare episod al celui mai recent sezon a fost vizionat, în medie, de 32 de milioane de ori, numărul vizionărilor ilegale a fost de 140 de milioane de ori ca medie pentru fiecare episod din sezon. 5,6% din vizionările ilegale au fost realizate prin download obişnuit, iar 9,7% a fost acontat de tehnologia BitTorrent, fie că a fost vorba de site-uri publice sau trackere private. Restul de 84,7% din vizionările ilegale au fost realizate prin intermediul site-urilor ilegale de streaming. Cifrele arată cât de populare au devenit alternativele ilegale de streaming video şi ce ameninţare importantă reprezintă acestea pentru producătorii de filme şi serviciile de streaming precum HBO Go sau Netflix.

Aceleaşi cifre arată şi comoditatea celor care accesează conţinutul piratat. Pe lângă faptul că nu plătesc, aceştia nu se mai obosesc să-l descarce pe propriul calculator, ci îl văd direct online. Această variantă este şi mai sigură pentru utilizatori, neexistând încă măsuri legale care să vizeze accesarea acestor site-uri cum este cazul folosirii BitTorrent-ului.

La creşterea numărului de vizualizări ilegale a contribuit şi problema de securitate pe care HBO a întâmpinat-o şi care a dus la publicarea de către hackeri a episodului 6 cu câteva zile înainte de data programată oficial. Acesta a fost şi cel mai piratat episod al sezonului. Trebuie ţinut cont şi de faptul că datele celor de la MUSO nu sunt extrem de precise, o monitorizare a streaming-ului ilegal de filme fiind foarte dificil de realizat. De altfel, în această estimare nu a fost inclusă China, ceea ce înseamnă că cifrele reale ar trebui să fie semnificativ mai mari.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.