Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Ioan Drăgan. Titlul emisiunii: Salariile din educaţie,majorate doar pentru unii.(reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitați: Beniamin Urs, Ştefan Ressler,Dumitru Pop. Titlul emisiunii: Scandalul în Justişie.(reluare) 02.30 Iată omul cu Gabriel Ghișan,invitat: Paula Pirvănescu. 03.30 În slujba comunității, cu Mihai Sălceanu,invitat: Colonel Gheorghe Strâmb. Titlul emisiuni: Colonel Gheorghe Strâmb – raport la 3650 de zile . 04.30 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 05.40 Viața la țară, cu Ioan Anițaș. Titlul emisiunii: Stadiul de vegetaţie a culturilor agricole. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea:Ilona Ilyes. 07.00 Știri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Ioan Drăgan. Titlul emisiunii: Salariile din educaţie,majorate doar pentru unii.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea:Ilona Ilyes. 09.30 La psiholog, Ioana Vladimirescu, invitat: Călin Secan. Titlul emisiuni: Copiii şi fricile lor. 10.10 Religie, cu Mihaela Ghiță, invitat:Vasile Feher. Titlul emisiunii:Vindecarea sufletului prin spovedanie. 11.10 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitați: Beniamin Urs, Ştefan Ressler,Dumitru Pop. Titlul emisiunii: Scandalul în Justişie.(reluare) 13.00 Știri 13.30 În slujba comunității, cu Mihai Sălceanu,invitat: Colonel Gheorghe Strâmb. Titlul emisiuni: Colonel Gheorghe Strâmb – rapor la 3650 de zile . 14.30 Teleshopping 14.45 Viața la țară, cu Ioan Anițaș. Titlul emisiunii: Stadiul de vegetaţie a culturilor agricole. 15.30 Sănătate,cu Mihaela Ghiță, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Cum învingem depresia? 16.00 Iată omul cu Gabriel Ghișan,invitat: Paula Pirvănescu. 16.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Ştefan Szilagyi. Titlul emisiunii: Fotbalul juvenil în atenţia ASJ şi ISJ. 17.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Andrada Bârsăuan.18.30 Audiențe în direct 19.30 Știri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Cultură,cu Ioan Aniţaş,invitat: Nicolae Pop.Titlul emisiunii: Munca-o modalitate de a rămâne tânăr. 22.30 Info Studio cu Laczko Eva, invitaţi: Lochli Tunde, Kegyes David.Titlul emisiunii: Mosolyhaz – az orom oazisa (Casa Zânelor – oază de bucurii). 23.30 Știri

Sezonul 7 din Game of Thrones a fost piratat de peste un miliard de ori

Scris de Vasile Andreica, 07 septembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Al şaptelea sezon din Game of Thrones a stabilit noi recorduri în materie de piraterie digitală, fiind accesat ilegal de peste un miliard de ori.

Sezonul şapte din Game of Thrones a fost cel mai vizionat de până acum, având cele mai mari rating-uri de la debutul din 2011. Însă, tot acest sezon a fost şi cel mai piratat. Conform companiei de monitorizare a pirateriei online MUSO, sezonul şapte din Game of Thrones a fost piratat, pe diverse căi, de peste un miliard de ori. De departe, sursa preferată a fost streaming-ul ilegal.

Dacă pe căile oficiale fiecare episod al celui mai recent sezon a fost vizionat, în medie, de 32 de milioane de ori, numărul vizionărilor ilegale a fost de 140 de milioane de ori ca medie pentru fiecare episod din sezon. 5,6% din vizionările ilegale au fost realizate prin download obişnuit, iar 9,7% a fost acontat de tehnologia BitTorrent, fie că a fost vorba de site-uri publice sau trackere private. Restul de 84,7% din vizionările ilegale au fost realizate prin intermediul site-urilor ilegale de streaming. Cifrele arată cât de populare au devenit alternativele ilegale de streaming video şi ce ameninţare importantă reprezintă acestea pentru producătorii de filme şi serviciile de streaming precum HBO Go sau Netflix.

Aceleaşi cifre arată şi comoditatea celor care accesează conţinutul piratat. Pe lângă faptul că nu plătesc, aceştia nu se mai obosesc să-l descarce pe propriul calculator, ci îl văd direct online. Această variantă este şi mai sigură pentru utilizatori, neexistând încă măsuri legale care să vizeze accesarea acestor site-uri cum este cazul folosirii BitTorrent-ului.

La creşterea numărului de vizualizări ilegale a contribuit şi problema de securitate pe care HBO a întâmpinat-o şi care a dus la publicarea de către hackeri a episodului 6 cu câteva zile înainte de data programată oficial. Acesta a fost şi cel mai piratat episod al sezonului. Trebuie ţinut cont şi de faptul că datele celor de la MUSO nu sunt extrem de precise, o monitorizare a streaming-ului ilegal de filme fiind foarte dificil de realizat. De altfel, în această estimare nu a fost inclusă China, ceea ce înseamnă că cifrele reale ar trebui să fie semnificativ mai mari.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.