00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Mariana Săllăgean, Beniamin Urs, Horia Adrian Ungur. Titlul emisiunii: Ce decizii au luat liderii coaliţiei PSD-ALDE? (reluare) 01.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Scriitorii de expresie maghiară din Carei sunt mai cunoscuţi în Ungaria. 02.25 Ne Cheamă Natura 03.25 Portret de artist 04.15 Concert Samus Quit Art - la Poesis 05.20 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Sînziana Cristea. Titlul emisiuni: Sînziana Cristea 4420 raport la de zile. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Viorel Verzeş. Titlul emisiuni: Cât de sigur e sistemul de pensii de stat?(reluare) 09.00 La Psiholog 09.30 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Ziua pomiculturii sărbătorită la Săuca. 10.30 Religie cu Eva Laczko, invitaţi: Pallai Bela, Roman Janos. Titlul emisiunii: Retrospectiva vizitei papale. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Mariana Săllăgean, Beniamin Urs, Horia Adrian Ungur. Titlul emisiunii: Ce decizii au luat liderii coaliţiei PSD-ALDE? (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Acţiuni cu tânăra generaţie în scop ecologic. 14.10 Teleshopping 14.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitat: Georgiana Marina. 15.40 Prieteni necuvântători cu Alina Blejan, invitat: Zoltan Szabo, dresor de câini. 16.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Scriitorii de expresie maghiară din Carei sunt mai cunoscuţi în Ungaria. 17.20 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Gheorghe Sabău. Titlul emisiunii: Box în weekend: Cupa Voinţa – memorial Timofie Pogăciaş şi Liviu Gheţe. 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă. 18.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 23.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Sînziana Cristea. Titlul emisiuni: Sînziana Cristea 4420 raport la de zile. 25.06.2019

Servicii către populaţie în minivacanţa de Revelion

Scris de I. Z., 28 decembrie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Revelion

Revelion

Peste 600 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor fi de gardă

După cele 5 zile de minivacanţă de Crăciun avută de către funcţionarii din sistemul bugetar, iată că aceştia s-au întors la locurile de muncă pentru două zile, după care, sunt beneficiarii a încă 5 zile de minivacanţă, de Anul Nou. Ca urmare a acestei situaţii, vă prezentăm programul de relaţii cu publicul al unor instituţii în intervalul 29 decembrie – 3 ianuarie 2019.

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor – DSVSA Satu Mare, prin Circumscripţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Oficiale din judeţ asigură doritorilor examene trichineloscopice după următorul program< sâmbătă, 29 decembrie între orele 8 – 13 puteţi prezenta probe de carne pentru analize în Piaţa Micro 17 din Satu Mare, în piaţa agroalimentară Carei, dar şi la cabinetele veterinare private din judeţ, duminică, 30 decembrie, între orele 9 – 12, în aceleaşi locaţii menţionate mai sus, luni, 31 decembrie între orele 9 – 12 în Piaţa Someş din Satu Mare, în Piaţa agroalimentară din Carei şi la cabinetele veterinare private din judeţ. În zilele de 1 şi 2 ianuarie nu se fac asemenea analize.Pentru orice urgenţă apelaţi telefonul 0261715956.

Toţi solicitanţii care doresc efectuarea examenului trichineloscopic sunt rugaţi ca în momentul prezentării probei de carne din pilierii diafragmatici, să aibă asupra lor Cartea de Identitate a proprietarului, crotalia de identificare a suinei/suinelor sacrificate, precum şi suma de 10,71 lei reprezentând contravaloarea examenului.

Carnea provenită de la porcii sacrificaţi în gospodăriile populaţiei este destinată strict pentru consum familial. Este interzisă comercializarea cărnii de porc sub orice formă, obţinută în urma sacrificărilor de porci din gospodăriile populaţiei.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură – APIA Satu Mare, nu are program de relaţii cu publicul în perioada acestei minivacanţe despre care facem vorbire. Activitatea cu fermierii se reia abia pe 3 ianuarie 2019.

Apaserv Satu Mare – mai exact funcţionarii prestatorului regional de apă şi canalizare, au libere cele cinci zile ce urmează, dar permanenţa este asigurată. În cazul unor probleme la reţelele de apă şi/sau canalizare, veţi putea apela telefonul< 0734221096. În ciuda zilelor libere, echipele de intervenţie vor fi la datorie non-stop.

În minivacanţă sunt şi funcţionarii Primăriei Satu Mare, cu mici excepţii. În zilele de 29, 31 decembrie şi 1 şi 2 ianuarie 2019, nu veţi putea trece pe la serviciile< Evidenţa Persoanelor, Direcţia de Impozite şi Taxe Locale – DITL, birouri la care nu se oferă servicii de sărbători. La nevoie puteţi apela pentru acte la Serviciul Stare Civilă< sâmbătă, 29 decembrie între orele 9 – 12, luni, 31 decembrie între orele 9 – 14, marţi, 1 ianuarie 2019 este zi liberă, iar miercuri, 2 ianuarie, programul de relaţii cu publicul este între orele 9 – 12.

Jandarmi şi poliţişti

În perioada 29 decembrie 2018 – 03 ianuarie 2019, peste 200 de jandarmi vor acţiona zilnic pentru asigurarea unui climat normal de ordine şi siguranţă publică pe raza judeţului Satu Mare, fiind pregătiţi să intervină pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor. Jandarmii vor fi angrenaţi şi în misiuni de pază şi protecţie instituţională la obiectivele din responsabilitate.

Pentru siguranţa sătmărenilor, patrulele de ordine publică vor acţiona independent şi în sistem integrat cu dispozitive adaptate nevoilor operative şi vor avea în vedere prevenirea infracţiunilor stradale şi descurajarea faptelor ilegale.

La cumpăna dintre ani, jandarmii vor asigura măsuri de ordine la focurile de artificii organizate în municipiile Satu Mare, Carei şi în oraşele Negreşti Oaş şi Tăşnad, cu această ocazie jandarmii recomandă cetăţenilor care vor participa să respecte regulile şi restricţiile stabilite de organizatori.

Din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Satu Mare prezenţi la datorie vor fi în Ajun de Anul Nou, respectiv în 31 decembrie, peste 100 de poliţişti. Mai exact, pe teren vor acţiona 88 de poliţişti de Ordine Publică, 30 de la rutieră, 48 de patrule şi 25 de persoane din alte structuri.

Sfaturi de la pompieri

Peste 300 de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Someş Satu Mare se vor afla la datorie pentru asigurarea misiunilor orientate spre salvarea vieţii, bunurilor şi protecţiei mediului. în această nouă mini-vacanţă, datorată de trecerea în Noul An. Premergător acestei perioade, inspectorii de prevenire au derulat, la nivel judeţean, acţiuni de îndrumare şi control, pentru depistarea şi înlăturarea stărilor de pericol şi a potenţialelor cauze de incendiu, la structuri de primire turistice cu funcţiuni de cazare, de alimentaţie publică, cu funcţiuni de agrement, precum şi în spaţii cu aflux mare de persoane (mall-uri).

Pe lângă identificarea şi înlăturarea disfuncţionalităţilor, specialiştii în prevenire au asigurat instruirea angajaţilor, astfel încât aceştia să-şi însuşească şi să respecte regulile de prevenire a incendiilor şi, la rândul lor, să le pună la dispoziţia clienţilor.

Totodată, având în vedere faptul că în această perioadă pot fi utilizate la petrecerile de Revelion articole pirotehnice, reamintim cetăţenilor că pot folosi, potrivit legii, pentru divertisment, doar materialele pirotehnice din categoria celor admise la comercializare şi care prezintă un pericol redus pentru utilizatori.

Pentru prevenirea incidentelor ce pot fi generate de utilizarea necorespunzătoare a materialelor pirotehnice, conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă oferă şi câteva sfaturi utile. Respectaţi, cu stricteţe, instrucţiunile producătorului la utilizarea materialelor pirotehnice.

Limitaţi accesul copiilor la materialele pirotehnice deoarece chiar dacă prezintă un nivel de risc foarte scăzut, ele pot genera efecte. Evitaţi uscarea materialelor pirotehnice, aruncarea în foc sau în mijloacele destinate încălzirii dar şi reaprinderea produselor nefuncţionale sau care au rămas cu materia explozivă activă.       

Echipajele de intervenţie vor asigura misiunile specifice, iar urgenţele medicale vor fi acoperite, la nivelul judeţului, prin intermediul echipajelor SMURD disponibile zilnic, care vor asigura primul ajutor medical calificat.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.