Image 1
Image 2

Service-urile neautorizate fac concurenţă neloială celor care plătesc taxe şi impozite

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

La nivel naţional funcţionează peste 10.000 de service-uri neautorizate care prestează servicii în mod ilicit, cu un impact bugetar de 500 milioane de euro anual, potrivit statisticilor analizate de A.S.S.A.I şi F.O.R.T., transmise printr-un comunicat de presă, remis recent, Mediafax.

Unităţile reparatoare neautorizate, ce aparţin persoanelor fizice, efectuează intervenţii la nivelul sistemelor de frânare, direcţie, suspensie sau reparaţii la nivelul sasielor şi caroseriilor, fără a oferii garanţii, utilizând piese auto de pe piaţa neagră, fără instrumente tehnice omologate şi verificate I.S.C.I.R, punând astfel în pericol viaţa şi integritatea fizică a participanţilor la trafic.

Acest lucru pune presiune pe service-urile autorizate care se confruntă astfel cu lipsă de personal şi concurenţă neloială. Asociaţiile anunţă un impact bugetar negativ estimat la aproximativ 500 milioane de euro anual. Exact ca şi în cazul pirateriei din transporturile rutiere, cele două entităţi anunţă că fenomenul service-urilor care prestează servicii în mod ilegal este tratat de autorităţi cu maxim dezinteres, organele de control refuzand să acţioneze pentru combaterea acestuia, orientându-se în mod exclusiv în a controla şi sancţiona acei întreprinzători ce şi-au asumat plata taxelor şi impozitelor către stat, angajarea forţei de muncă cu forme legale şi autorizarea activităţii.

A.S.S.A.I. şi F.O.R.T. au solicitat Guvernului României, pe toate canalele oficiale, să ia măsurile necesare pentru aplicarea corespunzătoare a legii în privinţa tuturor activităţilor ilicite ce se promovează direct în mediul online, însă cu toate că situaţia este extrem de gravă nu există până în prezent niciun rezultat concret, informează acestea.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with