00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Tiberiu Markos, Alexandru Horvat, Adelin Ghiarfaş . Titlul emisiunii: Iohannis cere vot anticipat şi prin corespondenţă. (reluare) 01.45 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Ciută. Titlul emisiuni: Daniela Ciută – raport la 1720 de zile. 03.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Constantin Lohan. Titlul emisiunii: Producţia de confecţii între realitate şi necesitate. 04.00 Concert simfonic la Filarmonica „Dinu Lipatti” 05.30 Cultură, Comemorare de ziua eroilor la Gerăuşa. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Avram. Titlul emisiuni: Expoziţia de cai şi competiţia de atelaje se impune ca o tradiţie.(reluare) 09.00 La Psiholog 09.30 Religie cu Mihaela Ghiţă, invitat: Florin Fodoruţ. Titlul emisiuni: Cum îl putem cunoaşte pe Dumnezeu? 10.30 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Tiberiu Markos, Alexandru Horvat, Adelin Ghiarfaş . Titlul emisiunii: Iohannis cere vot anticipat şi prin corespondenţă. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Prieteni necuvântători cu Alina Blejan, invitat: Zoltan Szabo, dresor de câini. 14.10 Teleshopping 14.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitat: Petrică Mureşan. 15.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Constantin Lohan. Titlul emisiunii: Producţia de confecţii între realitate şi necesitate. 16.30 Iată omul, cu Gabriel Ghişan 17.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitat: Petrică Mureşan. 18.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 23.00 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Ciută. Titlul emisiuni: Daniela Ciută – raport la 1720 de zile. 20.06.2019

Sensul giratoriu de la Burdea, locul unde aproape zilnic avem tamponări

Una dintre cele mai aglomerate intersecţii din Satu Mare este fără îndoială cea de la Burdea. Sensul giratoriu de acolo a fost modificat în nenumărate rânduri. În urma craterelor apărute s-a făcut de câteva ori mai mic, ori mai mare. Acum avem varianta mică a acestui sens făcut parcă de mântuială de câţiva ani.

Tot de câţiva ani funcţionează continuu semafoarele şi pe nimeni nu interesează. Şi tot de câţiva ani avem aproape zilnic tamponări în acest sens giratoriu. Iar vina nu o poartă neaparat şoferii. Şi asta pentru că totul este făcut haotic. Nu sunt marcaje, sensul se modifică ocazional, sunt gropi, apar tiruri care provoacă blocaje şi lista ar putea continua.

În această dimineaţă a avut loc un nou accident, deloc grav, în care erau implicate trei maşini, din care două în regim de taxi. Normal că şoferii implicaţi au blocat câteva minute sensul încercând să caute vinovatul. Dar nu asta e problema. Este deranjant faptul că de câţiva ani autorităţile locale nu sunt în stare să facă ordine la acea intersecţie. Orice scuză este invocată nu poate fi acceptată. Iar accidentele uşoare nu vor înceta să apară. Şi ce facem? Totuşi, este una dintre cele mai importante intersecţii din municipiul Satu Mare.

Şi apropo de pietoni. Sunt oameni în vârstă care de câţiva ani sunt nevoiţi să facă metri buni în plus pentru a traversa pe altă parte. S-au desfiinţat de mult acele treceri de pietoni semaforizate.

Abonează-te acum Online!
  1. tisasomes a spus: 07 iunie 2019, ora 22:35

    Sa se revină la semafoare 6

  2. Bilustyuk Eniko a spus: 07 iunie 2019, ora 13:30

    Ar fi bine sa se reintroduca trecerile de pietoni semaforizate.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.