17.08.2018 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Ulmeanu. Augustin Iştoc. Titlul emisiunii: Cine este vinovat de violenţele de la mitingul Diasporei. (reluare) 01.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 03.00 Cultură, Hajduszoboszlo vacante de vis. 03.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Dispariţie sau crimă 2. 04.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Elena Veturia Chelariu. 05.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Marius Gînţă. Titlul emisiuni: Marius Gînţă – rapor la 8760 de zile . 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu Anzik Arnold. 08.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Gergely Csaba, Tillinger Ştefan. Titlul emisiuni: Pictura – O stare a sufletului. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu Simona Niste. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu. 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Tiberiu Vălean. Titlul emisiunii: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Ulmeanu. Augustin Iştoc. Titlul emisiunii: Cine este vinovat de violenţele de la mitingul Diasporei. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Marius Gînţă. Titlul emisiuni: Marius Gînţă – rapor la 8760 de zile . 14.45 Teleshopping 15.00 Cultură, La Poessis a avut loc Forumul Economic Invest. 16.40 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 18.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blajan. Titlul emisiunii: Popicari de la CSM încep un nou sezon. 18.30 Audienţe în direct (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Elena Veturia Chelariu.

Senatorul Turos Lóránd susţine ieftinirea serviciilor de canalizare

Turos Lorand

Turos Lorand

Senatul a adoptat, luni, în calitate de primă Cameră decizională, propunerea UDMR de a reduce cota TVA pentru serviciile de canalizare. Iniţiativa are ca scop să uşureze, prin reducerea cheltuielilor generale, traiul de zi cu zi al familiilor şi să îmbunătăţească standardele de viaţă.

Introducerea măsurii a fost prevăzută în programul electoral al UDMR, împreună cu alte obiective ale politicii fiscal destinate sprijinirii familiilor. Prioritatea Uniunii este de a consolida politica axată pe susţinerea familiilor din punct de vedere economic, al politicii fiscal şi al serviciilor publice, deoarece sunt necesare condiţii de trai mai bune pentru încurajarea perpetuării comunităţii” – a declarat Cseke Attila, liderul grupului UDMR din Senat, după ce iniţiativa UDMR privind reducerea cheltuielilor de întreţinere a fost adoptată în şedinţa de plen.

Potrivit propunerii UDMR, începând cu 1 ianuarie 2019, TVA-ul pe serviciile de canalizare vor scădea de la 19 la 9 la sută. Potrivit legislaţiei în vigoare, care, de asemenea, prevede măsuri iniţiate de UDMR, cota de TVA pentru serviciile de apă potabilă a fost redusă, în urmă cu 2 ani, la 9 procente. Cu toate acestea, tarifele la serviciile de canalizare au rămas neschimbate, având nivelul TVA-ului de 19%. Această inechitate este remediată de propunerea UDMR, conform căreia TVA-ul va fi de 9 procente atât pentru apa potabilă, cât şi pentru cea reziduală.

În legătură cu acest subiect, senatorul UDMR de Satu Mare, Turos Lóránd a declarat: „Este inacceptabil faptul că, în medie, un procent de 40% din veniturile gospodăriilor din ţară este cheltuit pe plata utilităţilor, chirie şi ratele bancare (conform datelor Eurostat). După părerea mea acest lucru este incorect şi de aceea situaţie actuală trebuie remediată, cu toate instrumentele legislative disponibile. Prin aceasta şi prin măsuri similare, vrem să îmbunătăţim nivelul de trai al oamenilor”.

Decizia finală în cazul acestui proiect de lege va fi luată de Camera Deputaţilor.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.