24.01.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Romeo Nicoară, Dumitru Pop, Ştefan Ressler. Titlul emisiuni: Politicieni români au exportat scandalul în Parlamentul European.(reluare) 01.30 Cultură – Russian Night la Poesis – Concert cu Tania Pop. 02.45 Cultură – Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă de la Negreşti. 04.30 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Romeo Nicoară – raport la 753 de zile. 05.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Cozma Irina. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Ciprian Costea. Titlul emisiunii: Criza forţi de muncă în judeţul Satu Mare. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Vasile Fănăţean. Titlul emisiunii: Aspecte sesizate în cursul controalelor gărzii de mediu. 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: Fiţi sarea pământului. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Romeo Nicoară, Dumitru Pop, Ştefan Ressler. Titlul emisiuni: Politicieni români au exportat scandalul în Parlamentul European.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Panoramic sportiv, cu Ioînuţ Blăjan, invitat: Florin Mulcuţan. Titlul emisiunii: Noutăţi la început de an din boxul sătmărean. 14.00 Teleshopping 14.15 Cultură 16.00 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Arthur Piricsi. Titlul emisiuni: Arthur Piricsi – raport la 2400 de zile. 17.00 Cultură 17.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Cozma Irina. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiuni:Scandal pe seama confesiunilor religioase.

Senatorul Turos Lóránd susţine ieftinirea serviciilor de canalizare

Turos Lorand

Turos Lorand

Senatul a adoptat, luni, în calitate de primă Cameră decizională, propunerea UDMR de a reduce cota TVA pentru serviciile de canalizare. Iniţiativa are ca scop să uşureze, prin reducerea cheltuielilor generale, traiul de zi cu zi al familiilor şi să îmbunătăţească standardele de viaţă.

Introducerea măsurii a fost prevăzută în programul electoral al UDMR, împreună cu alte obiective ale politicii fiscal destinate sprijinirii familiilor. Prioritatea Uniunii este de a consolida politica axată pe susţinerea familiilor din punct de vedere economic, al politicii fiscal şi al serviciilor publice, deoarece sunt necesare condiţii de trai mai bune pentru încurajarea perpetuării comunităţii” – a declarat Cseke Attila, liderul grupului UDMR din Senat, după ce iniţiativa UDMR privind reducerea cheltuielilor de întreţinere a fost adoptată în şedinţa de plen.

Potrivit propunerii UDMR, începând cu 1 ianuarie 2019, TVA-ul pe serviciile de canalizare vor scădea de la 19 la 9 la sută. Potrivit legislaţiei în vigoare, care, de asemenea, prevede măsuri iniţiate de UDMR, cota de TVA pentru serviciile de apă potabilă a fost redusă, în urmă cu 2 ani, la 9 procente. Cu toate acestea, tarifele la serviciile de canalizare au rămas neschimbate, având nivelul TVA-ului de 19%. Această inechitate este remediată de propunerea UDMR, conform căreia TVA-ul va fi de 9 procente atât pentru apa potabilă, cât şi pentru cea reziduală.

În legătură cu acest subiect, senatorul UDMR de Satu Mare, Turos Lóránd a declarat: „Este inacceptabil faptul că, în medie, un procent de 40% din veniturile gospodăriilor din ţară este cheltuit pe plata utilităţilor, chirie şi ratele bancare (conform datelor Eurostat). După părerea mea acest lucru este incorect şi de aceea situaţie actuală trebuie remediată, cu toate instrumentele legislative disponibile. Prin aceasta şi prin măsuri similare, vrem să îmbunătăţim nivelul de trai al oamenilor”.

Decizia finală în cazul acestui proiect de lege va fi luată de Camera Deputaţilor.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.