18.01.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Vasile Fernea, Romeo Nicoară, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Iohannis refuză a treia oară propunerea lui Dăncilă. (reluare) 01.30 Cultură – Russian Night la Poesis – Concert cu Tania Pop. 03.00 Cultură – Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă de la Negreşti. 04.50 Cultură – 10x10 Născut în România 05.50 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Liviu Ciupe. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko, invitat: Erdei D. Istvan. Titlul emisiuni: Cum va fi bugetul din care se va gospodări România în 2019? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Vasile Fănăţean. Titlul emisiunii: Aspecte sesizate în cursul controalelor gărzii de mediu. 10.00 La Psiholog cu Mihaela Ghiţă, invitat: Delia Danea.Titlul emisiuni: Stabilirea priorităţilor.Ce e important pentru tine? 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas. Titlul emisiunii: Ministranţii diecezei au învheiat un an bogat. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Vasile Fernea, Romeo Nicoară, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Iohannis refuză a treia oară propunerea lui Dăncilă. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 14.30 Teleshopping 14.50 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Romeo Nicoară – raport la 753 de zile. 16.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjan. Titlul emisiunii: Despre planurile sătmărenilor la şah in 2019. 16.40 Cultură – Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă de la Negreşti. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Cultură

Senatorul Turos Lorand cere puncte permanente de trecere a frontierei în locul celor provizorii de la Bercu, Peleş şi Horea

Scris de Publicitate, 25 ianuarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Turos Lorand

Turos Lorand

Preşedintele principalului partid de guvernământ, Liviu Dragnea, şi premierul desemnat, Viorica Dăncilă, au avut marţi o întrevedere

cu membrii grupurilor UDMR din Parlamentul României, cu scopul de a prezenta câteva idei principale din programul de guvernare pentru perioada următoare.

­Printre problemele ridicate în timpul discuţiilor a fost şi cazul semnalat de senatorul sătmărean Turos Lorand, cu referire la situaţia punctelor provizorii de trecere a frontierei de pe teritoriul judeţului Satu Mare.

El le-a explicat invitaţilor că la Bercu, Peleş şi Horea funcţionează astfel de puncte de trecere a frontierei câte o zi pe săptămână, în weekend, dar ar fi nevoie de permanentizarea acestora, pentru a uşura legătura sătmărenilor cu localităţile vecine din Ungaria, în condiţiile în care mulţi fac naveta între domiciliu şi locurile lor de muncă aflate de o parte şi de alta a graniţei, iar accesul lor a fost mult îngreunat de când s-au introdus noile reglementări de control la limitele exterioare ale Spaţiului Schengen.

Amenajate pe drumuri reabilitate prin proiecte transfrontaliere

Punctele provizorii de trecere a frontierei au fost amenajate pe drumuri reabilitate prin proiecte transfrontaliere, în speranţa aderării cât mai rapide a României la Spaţiul Schengen, însă acum acestea sunt, practic, nefolosite, deşi ar putea să constituie trasee alternative perfecte pentru cei care nu vor să piardă ore în şir la coadă la vămile Petea sau Urziceni.

“Eu nici nu văd vreun termen rezonabil pentru aderarea noastră la Schengen, însă Guvernul ar putea să facă investiţiile necesare pentru ca aceste puncte provizorii să devină permanente, uşurând astfel accesul peste graniţă pentru foarte mulţi locuitori ai judeţului Satu Mare” – şi-a expus punctul de vedere Turos Lorand.

Premierul desemnat va încerca să găsească soluţiile potrivite venind la Satu Mare

Premierul desemnat Viorica Dăncilă i-a promis că va veni în vizită, în viitorul apropiat, în judeţul Satu Mare, împreună cu noul ministru de Interne, pentru a analiza situaţia la faţa locului şi a găsi soluţiile potrivite.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 29 ianuarie 2018, ora 11:46

    Va rog faceti ceva sa dispara poza asta al Nepieptanatului de aici ca-mi strica ziua si buna dispozitie. Va multumesc anticipat pt. intelegere !.

  2. Dac Bulibas a spus: 26 ianuarie 2018, ora 09:23

    Bla,bla, bla ,….. Turos „le-a explicat invitatilor….” (adica celor care s-au intalnit cu Viorica Vasilica si nu el personal !, – poate nici n-au discutat despre asta ca altfel Hunor ar fi amintit acest lucru…). Iar Viorica Vasilica i-a promis ca va veni in vizita in viitorul apropiat in Jud. Satu Mare…., adica, rabdari prajite !…. Ca urmare d-le Turos pana nu ai ceva sigur in mana si nu ne poti prezenta nimic concret nu ne mai aburi ca ne-am saturat de abureala !!!.

  3. Lori a spus: 25 ianuarie 2018, ora 22:15

    Oare ce a facut guvernul ???In aceste asa zise !!! Puncte de trecere nu sunt cladiri nu este curent!!!despre ce vorbim!!!Unde se face controlul frontierei /unde se adapostesc politisti cand ninge cand ploua???Unde merg la toaleta participanti la trafic ??? A trecut un an de zile ,ce s-a realizat in privinta deschideri punctului ???Un mare NIMIC. Ce conditii in anul 2018!!!!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.