17.08.2018 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Ulmeanu. Augustin Iştoc. Titlul emisiunii: Cine este vinovat de violenţele de la mitingul Diasporei. (reluare) 01.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 03.00 Cultură, Hajduszoboszlo vacante de vis. 03.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Dispariţie sau crimă 2. 04.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Elena Veturia Chelariu. 05.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Marius Gînţă. Titlul emisiuni: Marius Gînţă – rapor la 8760 de zile . 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu Anzik Arnold. 08.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Gergely Csaba, Tillinger Ştefan. Titlul emisiuni: Pictura – O stare a sufletului. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu Simona Niste. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu. 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Tiberiu Vălean. Titlul emisiunii: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Ulmeanu. Augustin Iştoc. Titlul emisiunii: Cine este vinovat de violenţele de la mitingul Diasporei. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Marius Gînţă. Titlul emisiuni: Marius Gînţă – rapor la 8760 de zile . 14.45 Teleshopping 15.00 Cultură, La Poessis a avut loc Forumul Economic Invest. 16.40 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 18.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blajan. Titlul emisiunii: Popicari de la CSM încep un nou sezon. 18.30 Audienţe în direct (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Elena Veturia Chelariu.

Senatorul Turos Lorand cere puncte permanente de trecere a frontierei în locul celor provizorii de la Bercu, Peleş şi Horea

Scris de Publicitate, 25 ianuarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Turos Lorand

Turos Lorand

Preşedintele principalului partid de guvernământ, Liviu Dragnea, şi premierul desemnat, Viorica Dăncilă, au avut marţi o întrevedere

cu membrii grupurilor UDMR din Parlamentul României, cu scopul de a prezenta câteva idei principale din programul de guvernare pentru perioada următoare.

­Printre problemele ridicate în timpul discuţiilor a fost şi cazul semnalat de senatorul sătmărean Turos Lorand, cu referire la situaţia punctelor provizorii de trecere a frontierei de pe teritoriul judeţului Satu Mare.

El le-a explicat invitaţilor că la Bercu, Peleş şi Horea funcţionează astfel de puncte de trecere a frontierei câte o zi pe săptămână, în weekend, dar ar fi nevoie de permanentizarea acestora, pentru a uşura legătura sătmărenilor cu localităţile vecine din Ungaria, în condiţiile în care mulţi fac naveta între domiciliu şi locurile lor de muncă aflate de o parte şi de alta a graniţei, iar accesul lor a fost mult îngreunat de când s-au introdus noile reglementări de control la limitele exterioare ale Spaţiului Schengen.

Amenajate pe drumuri reabilitate prin proiecte transfrontaliere

Punctele provizorii de trecere a frontierei au fost amenajate pe drumuri reabilitate prin proiecte transfrontaliere, în speranţa aderării cât mai rapide a României la Spaţiul Schengen, însă acum acestea sunt, practic, nefolosite, deşi ar putea să constituie trasee alternative perfecte pentru cei care nu vor să piardă ore în şir la coadă la vămile Petea sau Urziceni.

“Eu nici nu văd vreun termen rezonabil pentru aderarea noastră la Schengen, însă Guvernul ar putea să facă investiţiile necesare pentru ca aceste puncte provizorii să devină permanente, uşurând astfel accesul peste graniţă pentru foarte mulţi locuitori ai judeţului Satu Mare” – şi-a expus punctul de vedere Turos Lorand.

Premierul desemnat va încerca să găsească soluţiile potrivite venind la Satu Mare

Premierul desemnat Viorica Dăncilă i-a promis că va veni în vizită, în viitorul apropiat, în judeţul Satu Mare, împreună cu noul ministru de Interne, pentru a analiza situaţia la faţa locului şi a găsi soluţiile potrivite.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 29 ianuarie 2018, ora 11:46

    Va rog faceti ceva sa dispara poza asta al Nepieptanatului de aici ca-mi strica ziua si buna dispozitie. Va multumesc anticipat pt. intelegere !.

  2. Dac Bulibas a spus: 26 ianuarie 2018, ora 09:23

    Bla,bla, bla ,….. Turos „le-a explicat invitatilor….” (adica celor care s-au intalnit cu Viorica Vasilica si nu el personal !, – poate nici n-au discutat despre asta ca altfel Hunor ar fi amintit acest lucru…). Iar Viorica Vasilica i-a promis ca va veni in vizita in viitorul apropiat in Jud. Satu Mare…., adica, rabdari prajite !…. Ca urmare d-le Turos pana nu ai ceva sigur in mana si nu ne poti prezenta nimic concret nu ne mai aburi ca ne-am saturat de abureala !!!.

  3. Lori a spus: 25 ianuarie 2018, ora 22:15

    Oare ce a facut guvernul ???In aceste asa zise !!! Puncte de trecere nu sunt cladiri nu este curent!!!despre ce vorbim!!!Unde se face controlul frontierei /unde se adapostesc politisti cand ninge cand ploua???Unde merg la toaleta participanti la trafic ??? A trecut un an de zile ,ce s-a realizat in privinta deschideri punctului ???Un mare NIMIC. Ce conditii in anul 2018!!!!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.